Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film 8 Mile je o týdnu života skupiny mladých lidí, kteří se snaží najít svoji cestu v Detroitu roku 1995. Pro lidi jako Jimmy "Rabbit" Smith (Eminem) a jeho přátele, je hip hop jediným způsobem vyjádření se mezi sebou. Rabbit ví, že jediná jízdenka ven je přes jeho rýmy, ale aby zvítězil, musí převést svůj vztek do veršů a postavit se svému životu tváří v tvář. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (611)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Kuuurva negře, tenhle film je esence všeho co na rapu nesnáším, pročs to neřek hned? Sledovat skoro 2 hodiny Eminema hrát je fakt za trest. Frikulíni se v tom najdou. Jako sociální portrét Detroitu celkem ujde, ale jinak je to fakt nudná mrdka. Finální rap battle je kryndž jak šuk.... 4 mamčiny špagety z 10, víc po mně nechtěj. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

„Fuck a beat, I'll go A Capella. Fuck a Papa Doc, fuck a clock, fuck a trailer, fuck everybody. Fuck y'all if you doubt me. I'm a piece of fuckin' white trash, I say it proudly. And fuck this battle, I don't want to win, I'm outtie. Here, tell these people something they don't know about me.“ ()

Reklama

dex2man 

všechny recenze uživatele

EMINƎMa jako rappera si cením,ale bál jsem se, že se jako neherec v roli sebe sama ztrapní.To se nestalo - Em se chytil svojí "opportunity" na výbornou a dal tak vzniknout uvěřitelnému příběhu o klukovi,který bojuje s nepřízní osudu i se všemi, co mu hází klacky pod nohy, aby dosáhl svého snu a překročil onu hranici - 8.Mile.EMINƎM ji překročil...mílovým krokem... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Brutální a neskutečně živočišný film, kterému dominuje akusticky a rytmicky skvěle zvládnutá hudba a fenomenální sexuální scéna mezi Brittany Murphy a Eminemem. Již zmiňovaná divoška zde předvádí výkon na Oscara a překvapivě i hodný kluk "Rabbit" nehraje na jeho hereckou prvotinu vůbec zle. Hanson točí protřele a díkybohu za něj. Drsné a špinavé kulisy Detroitu, depresivní šero a tvrdí hoši. Ne tohle není žádné rodinné klišé. 8 Mile je vyzrálý film o boji člověka s vlastním nitrem, o touze dokázat, že je něco víc. Rocky nového milénia. Efektivnější, dráždivější, dynamičtější, uvědomělejší a za několik dekád naprosto stejně nostalgický. Skoro plný počet. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Eminem vypraví, rapuje a především fantasticky odehrává svůj životní příběh a strhává diváka do nuzného Detroitu, daleko za osmou míli, která připomíná demilitarizovanou zónu a kde se bílá barva při rapování příliš nenosí. Story o rapu, životní filozofii a trnité cestě Eminema za jeho současnou slávou, by vás měla chytit za srdce, ať už si o tomhle svérázném zpěvákovi myslíte cokoliv... a to snad mluví za vše... ()

Galerie (54)

Zajímavosti (56)

  • Píseň „Lose Yourself“ se použila jako znělka pro seriál Lenssen & spol. (od r. 2003). (Ouwen)
  • Ali Miyzaan, který ztvárnil malou vedlejší roličku, byl zastřelen před kinem v Detroitu v době, kdy měl film premiéru. (KucC)

Reklama

Reklama