Reklama

Reklama

Rapl - Série 2

(série)
Česko, 2019, 13 h 12 min (Minutáž: 58–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Cyril Drozda, Aneta Krejčíková, Marcela Holubcová, Naďa Urbánková, Ivo Trajkov (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Major Kuneš se vrací a s ním přichází… RAPL. Jáchymovské detašované pracoviště, které bylo dlouhou dobu trnem v oku byrokratického aparátu, je v rámci restrukturalizace zrušeno a podplukovníka Rohana pověří vedením kriminálky v Ústí nad Labem. Netrvá dlouho a přetáhne tam všechny „své“ kriminalisty. Naslibuje jim hory doly, a i když nic z toho nedodrží, stará parta je zase pohromadě... (Česká televize)

(více)

Recenze (80)

Untentrauer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celá druhá série je nepovedená. Při sledování jsem ani nemohl uvěřit proměně osobností na které jsem byl zvyklý z 1. série. Jednoznačně se snaží těžit z bývalé slávy. Bohužel jim to nejde. Snaha autorů postavit hlavní dějovou linku v návaznosti na 1s. naprosto selhává. Postavy, které mi začínali být sympatické z 1.s se změnili k nepoznání a já je začal dokonce nesnášet. Bohužel jsem měl při sledování některých dílů pocit marnosti a ztráty času. ()

kumite 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Největším zklamáním je, jakým způsobem běžnými diváky tady ta "veřejnoprávní šlechta" pohrdá a plive na ně. Beze studu a bez výčitek. Považují samolibě sami sebe za morální a intelektuální elitu českého národa, ale při každé příležitosti dávají najevo, jak českým národem opovrhují. Proč máme snášet ty povýšenecké kecy od lidí, kteří tvoří a žijí ze státních dotací (tedy z našich peněz), bez nichž by nic nevytvořili a bez nichž by se neuživili ? Je to stejné jako s tou vánoční tragédií Kouzelníkem Žitem. Divákům se to veledílo nelíbilo a stejně jako Pachl u Rapla, tak i Zelenka u Žita uměl lidi jen urážet a ohánět se stejnými kecy, které jsme od tzv. "kulturní fronty" mohli slyšet, když nevyhrál prezidentské volby "jejich" kníže Huhňa a nebo minule "jejich" akademik Želé. https://www.idnes.cz/kultura/film-televize/rapl-2-konec-serie-hynek-cermak.A190401_113157_filmvideo_ts?recommendationId=000000000016-0000-0000-000000000000 https://www.blesk.cz/clanek/celebrity-serialy-filmy-kino-a-tv/585478/reziser-zelenka-haji-kouzelnika-zita-to-pisou-bezcharakterni-nuly.html ()

Reklama

Psycho.R 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série mě lehce zklamala. Případy v jednotlivých dílech vypadají, že je někdo napsal separé a pak složitě přemýšlel, jak je naroubovat, aby se ukázalo, že vše složitě směřuje k pointě série. Vidím to na 65%, není to špatné, ale oproti první sérii je cítit ten pád. Ale pořád jde o jeden z nejlepších českých spin offů (taky jeden z mála :D). ()

sunfreedom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslím, že málokde bychom hledali takový příklad euforie u první a totálního propadáku u druhé série. Zaprvé, Kuneš tu prakticky nehraje. Domnívám se, že Hynek Čermák souhlasil s natáčením, ale měl toho hodně, tak hotl v té druhé sérii hrají jiní. Vyjma dílu ze Sázavy ho nelze považovat za hlavní roli. V osobě Rohana si asi tvůrci chtěli vyzkoušet stvoření nasrávací postavy ála Joffrey "I am the King" Lannister, bohužel to nevyšlo a tak je Alexej Pyško jen nudným dodatkem i tak šílených dialogů. Zatímco v první sérii byl hlavní tým souborem kriminalistů a občas se projevovaly jejich charaktery, je druhá série dlouhou nudnou pasáží plnou konverzací jak z Ulice, kde občas taky někdo udělá policejní práci. Když pak hned po závěrečném dílu běží pokračování Zkázy Dejvického divadla a v jedné ze scén říká fanoušek Čermákovi "byl jste skvělej v Raplovi...", nelze se ubránit smíchu. ()

Cartman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na začátku jsme se ne zcela vysvětlitelně přesunuli do města, bůhvíproč zmizely některé postavy a proč je najednou hlavní hrdina bezdomovec už asi nikdo nezjistí... Děj celé série se mnohem víc soustředí na hlavní dějovou linku než jednotlivé případy, což považuju za největší krok k horšímu oproti první sérii. Proto tedy stále dívatelné, ale už ne tak zábavné jako první řada. ()

Galerie (231)

Zajímavosti (82)

  • Sepovo krámek byl předělán z původního chomutovského Army shopu. (spacio)
  • Mácha (Tomáš Jeřábek) říká, že je velký rozdíl mezi gyrosem a kebabem. Příprava obou pokrmů je podobná a tkví v grilování kousků masa na jehle. V gyrosu najdeme maso vepřové, výjimečně jehněčí, na rozdíl od kebabu, který se dělá výhradně z hovězího, jehněčího nebo kuřecího masa. Rozdíl je také ve speciálních směsích, kterými se maso koření, či v přílohách, které se k masu konzumují. (sator)
  • Ultras sledují v televizi záběry z dokumentu o Norimberském procesu. (sator)

Reklama

Reklama