Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kuneš je opět v nesnázích. Dočasně si mimo službu přivydělává jako soukromé očko. Ale nebyl by to Kuneš, aby se banální sledovačka nevěrného manžela nezvrtla v sérii mrtvol. I Rohan má starosti. Asi největší s Željkem, u kterého existuje důvodné podezření, že se pokusí utéct z vězení. Kromě toho mu dělá vrásky budování nového vyšetřovacího týmu v Ústí. Stará parta Lupínek, Mácha, Slepičková jsou už na místě, ale ještě zbývá udělat místo právě pro Kuneše. (Česká televize)

(více)

Recenze (63)

Snake.Charmer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhou sérií Rapla se Pachl vrací do polohy, která mu sedne nejvíc. Zatím to připomíná mix GangsterKy a toho, co jsem měl tak rád na Cirkusu Bukowsky. Prostředí balkánské mafie je nesmírně atraktivní, Kuneš klasicky hláškuje a přesun z hor jemu, i celému seriálu svědčí. Příjemným bonusem je Predrag Bjelac, který se pro role balkánských gangsterů narodil - doufám že v dalších dílech dostane víc prostoru. Pokud to bude pokračovat i dál na vlně prvního dílu a Pachl bude sledovat především hlavní "balkánskou" dějovou linii a nerozdrobí seriál do jednotlivých případů, jako tomu bylo v prvním Raplovi, budu každý díl s napětím očekávat. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Jestli jste si přišla pro kalhotky, tak mi je zabavil exekutor." Já mám Rapla rád, takže jsem spokojený s tím, že ukázal, co jsou zač dobráci z GIBSu i to, že zásahovky před utajovaným zátahem odevzdávají mobily. Jenže ony je odevzdávají už před akcí a nikoli po seznámení se zákrokem, aby nikdo nemohl upozornit gangstery a novináře. Tak to nevyšlo. Stejně tak nevyšlo, že policajt nemůže zároveň pracovat jako soukromý detektiv. Ani ten mimo službu. Ale dost nářků. Rapl Kuneš je skvělý originál, jeho metody mě baví a jazyková nevybavenost je dokonalá. Ovšem termín "intelektuálně nekompatibilní" je naprosto brilantní a já trvám na tom, aby to ten dvoumetrový gorilák přeložil do angličtiny naprosto přesně. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nepopírám zklamání. Na druhou sérii jsem se celkem těšil, ale úvodní díl přinesl absenci některých postav (Kunešova dcera, milenka, Rohanova stará), o důvodu přesunu týmu z Jáchymova do Ústí taky zatím žádná zmínka (proč by šli pryč ze svých domovů do zablešené ubytovny bez teplé vody) – jediné štěstí bylo, že se celý díl točil hlavně okolo Kuneše coby soukromého očka a ten jeho případ byl taky úsměvný, ale čert to vem. Účinkování Predraga Bjelace zatím neřeším, ale ani v Cirkusu Bukowsky jsem z něj zrovna moc odvařený nebyl. A ta mafiánská odnož smrdí mírnou nelogičností již od samého začátku. Jan Pachl si dost možná odstřelí své dílo sám – protože je tu velké množství otazníků a ne všechny se divákům líbí. Takže pro jeho dobro doufám, že v dalších dílech do sebe začne všechno zapadat, jinak to už nebude ani průměr – zatím mi to přišlo dost suché… ()

Esgalnor 

všechny recenze uživatele

Fascinuje me, ze neco tak divacky nevstricneho je tak popularni. Ale proc ne, rozhodne Rapl patri mezi ty originalnejsi ceske kriminalky. Uvod druhe rady pekne atmosfericky, libi se mi naznacena hlavni dejova linie pokracujici z prvni serie s Zeljkem. Epizodni pripad ale teda slabsi, logika taky docela hapruje, sympaticke charaktery to drzi na ctyrce a jsem zvedavej, co se bude dit dal. Zatim OK i pres stupidni zaver ve vezeni. ()

Ampi

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nehodnotím jednotlivé díly, většinou až celou sérii. Nicméně k ním mohu napsat komentář. Tým kriminalistů z Jáchymova se skoro komplet i s patologem přestěhoval do Ústí nad Labem. Kde i přes velikost krajského města je méně vražd než v odstrčeném krušnohorském městečku. Dialog, který mne zaujal: Protože jsou intelektuálně nekompatibilní. Ty vole, to nevím, jak přeložit. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Epizoda se natáčela v Praze, Ústí nad Labem, Kolíně, Vykmanově a Černé Hoře (Kruče a Bar). (SONY_)
  • Kuneš (Hynek Čermák) má doma TV stereo rádio rekordér PHILIPS COMBI TC-10 z roku 1983. (sator)
  • Když je Kuneš (Hynek Čermák) postaven mimo službu a přehrabuje se ve své minulosti, prohlíží si sbírku aktů a starý fotoaparát. Hynek Čermák má koníčka focení aktů. (sator)

Reklama

Reklama