Reklama

Reklama

Rapl

(seriál)
Trailer
Česko, (2016–2019), 26 h 4 min (Minutáž: 58–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Jan Dolanský, Dana Černá, Jiří Vyorálek, Aneta Krejčíková, Stanislav Majer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Detektiv Kuneš má zase jednou problém. Zmlátí přítele své bývalé ženy a hrozí mu odchod od policie. Vysoce postavená nadřízená má pro něj ale řešení – uklidí ho na stáž do zapadlého pohraničí. Má to jen jeden háček. Jeho skutečným posláním je objasnit dva roky starou vraždu policistky Wágnerové, jejíž vyšetřování uvázlo na mrtvém bodě. Kriminalita v pohraničí je však jedna z nejvyšších v republice – pašování, výroba drog, pytláctví, prostituce, vraždy. Kuneš musí řešit jeden obtížný případ za druhým a k tomu, proč do kraje přišel, se dostává až po čase a vlastně náhodou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

kajas 

všechny recenze uživatele

Čermák si postavu Kuneše neskutečně dává a jeho suché hlášky neměly chybu, kvitovala jsem přítomnost Pyška i Příkazkého, ale... třináct epizod mi přišlo prostě až příliš a detektivní zápletky se nemohly s proslulým "1. oddělením" vůbec rovnat. Druhé sérii se ovšem bránit nebudu. Edit: Druhá série byla opravdu slabší, hlavně kvůli dějové linii černohorských mafiánů, a tak se z "Rapla" stala jenom pouhá kulisa při práci a studiu. ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Poučena Temným případem i severskou detektivní školou vytáhla Česká televize nečekaný trumf v podobě divokého Krušnohoří, jehož nehostinným hvozdům kraluje charisma „českého Willise“ Hynka Čermáka. Cíga, pěsti, hlášky. A taky pohlcující atmosféra, která těží z prvotřídního řemesla i neokoukaných lokací drsného pohraničí. ()

Reklama

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Já tu podkrušnohorskou atmosféru miluju. Jakživa jsem tam nebyla a má to pro mě totální uhrančivost. Kuneš na rozdíl od Harry Holeho nechlastá první ligu a toho si fakt cením. Ostatní posádku jsem si tedy nějak extra neoblíbila. Ty postavy nejsou tak specifický a osobitý, ale v tom je právě kus reality, protože ve skutečnosti nejsou asi vyšetřovatelé, detektivové a další šarže kdovíjak charismatické a extravagantní, snadno zapamatovatelné osobnosti. Spoilery: že Dolanský zase hraje špatnýho poldu je takové nešikovné a trochu mě zamrzelo, že Martin Finger opět hraje takového toho chudáka padoucha, protože s ním bych se ráda setkávala po celý seriál, nejraději jako s detektivem. Atmosféra, kamera, nádherná krajina a hudba jsou další významná pozitiva, takže jsem ráda, že Rapl běží.--po skončení první série: Postavy se nám prokreslily a probarvily, takže pohoda:) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Z posledne videných celkom úspešných českých seriálov ako Labyrint alebo Cirkus Bukowski je toto najlepšie. Aspoň to platilo zo začiatku. Zaujímavé prípady, zápletky a rozuzlenia. Výborná atmosféra a Hynek Čermák v hlavnej úlohe. Prvá časť trošku nenaladí, ale potom to ide od jednej k druhej, tretej, štvrtej kvalitou len hore. Lenže potom sa to zastaví a seriál začína strácať na dychu. V mnohých, ale naozaj mnohých situáciách sú rozhodnutia postáv nelogické, odhalenia prirýchle a vystupujú tú aj policajti, ktorí by boli vyhodený zo zboru na minútu. Slepičková by mohla žalovať celé oddelenie za neustále urážky a to nielen z jej mena. A ten tlustoprd, čo tam v kuse len žere, ten tam bol na čo dobrý? Ešte aj úvodná znelka je mimoriadne nevhodná. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Rapl je neuvěřitelně podaní série kriminálních příběhů. Původně jsem byl lehce zklamán, že se bude jednat o Cirkus Bukowsky, ale z pohledu Kuneše a jeho příběhu, ale nakonec se tato postava vrhla na každodílné a jiné řešení případů. Což působí okatě, jako klišé, ale v rukou Jana Pachla, to tak nějak funguje. První díly jsou nabité energií a originalitou. Tu hudbu vytvořenou pro seriál jsem přímo žral. A hlavně zde hraje obrovskou roli ta dokonalá atmosféra Krušných hor. Nicméně postupem času hudbu i výpravu vstřebáte a začnete se plně soustředit na příběh. A tak už vás začnou některé kriminální spletice lehce nudit a nebo vám alespoň nepřijdou tak zajímavé. V CB šlo hlavně o charismatické a suché duo Řezníčka a Čermáka, které perfektně šlapalo. Nicméně Čermák, po tomto seriálu u mne získal neuvěřitelný počet bonusových bodů. Dle mého jde o jednoho z nejlepších našich herců současnosti. Každopádně Rapl je čirý důkaz toho, že v Česku dokážu vznikat kvalitní seriály a nemusí to být jenom pod záštitou HBO. Zatím asi příběhový král roku 2016 na českém poli. ()

Galerie (433)

Zajímavosti (167)

  • Krvavý potok, který teče kolem silnice v úvodu každé epizody, je u silnice III/2196 Boží Dar–Myslivny a jeho název je Černá. (sator)
  • Tento díl se natáčel v Jablonci nad Nisou, na Špičáku v Jizerských horách, Jáchymově, Klánovicích, Nuslích. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Kuneš (Hynek Čermák) zahraje doma složitý kytarový riff. Vzhledem k tomu, že hra na kytaru provází Hynka Čermáka celý život, hrál ho opravdu on, a to na kytaru Jazzmaster Fender. Kytarové kombo je též značky Fender. (sator)

Reklama

Reklama