Reklama

Reklama

Rapl

(seriál)
Trailer
Česko, (2016–2019), 26 h 4 min (Minutáž: 58–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Jan Dolanský, Dana Černá, Jiří Vyorálek, Aneta Krejčíková, Stanislav Majer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Detektiv Kuneš má zase jednou problém. Zmlátí přítele své bývalé ženy a hrozí mu odchod od policie. Vysoce postavená nadřízená má pro něj ale řešení – uklidí ho na stáž do zapadlého pohraničí. Má to jen jeden háček. Jeho skutečným posláním je objasnit dva roky starou vraždu policistky Wágnerové, jejíž vyšetřování uvázlo na mrtvém bodě. Kriminalita v pohraničí je však jedna z nejvyšších v republice – pašování, výroba drog, pytláctví, prostituce, vraždy. Kuneš musí řešit jeden obtížný případ za druhým a k tomu, proč do kraje přišel, se dostává až po čase a vlastně náhodou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Vydržel jsem čtyři díly a konec. Vůbec mě to nebavilo. Není to odpad, pracuje se tu s atmosférou a prostředím, ale to je všechno. Seriál oplývá jakože rozervanými a nejednoznačnými postavami, a to rozervanými a nejednoznačnými v tom uměle seriálovém smyslu, který přesně nemám rád a pro který drtivou většinu moderních seriálů ignoruji. Případy samotné byly dost podivné, motivem pachatele i způsobem pátrání. Všechna ta snaha pro mě míří zcela do prázdna. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Hynek Čermák je sázka na jistotu. Detektivky u nás vždycky frčely a ty seriálové obzvláště. Vzpomeňme na Hrušínského či Kodeta... Já osobně mám dojem, že dnes je u nás předetektivkováno. Podobně jako jeden čas se TV tvorbou hnala vlna doktorománií je to dnes něco povného se všemi různými krimi odděleními napříč republikou... Vždycky je tam nějaká partička ve stylu mordparty rady Vacátka, jenže tím, že leckteří herci hrají hnedle tu, hnedle tam... má divák občas problém si uvědomovat na jakou že to policii vlastně kouká... Tady seriálu prospělo, že byl zasazen do prostředí Krušných hor, které jsou opravdu krušné a tak o atmošku ve stylu severských detektivek není nouze. Akorát halt někomu může vadit, jak to tam ten pražák natírá bystrým úsudkem místním strážcům pořádku, o zločincích ani nemluvě... :-). 4 rány pěstí. * * * * ()

Reklama

d-corso 

všechny recenze uživatele

Jako ano, chápu, že v okresech na severu mají zocelené ženy, které si odrodí a druhý den už se hlasí zpět do procesu, stejně tak dá rozum, že kde se objeví Kuneš, tam jde statistika vražd prudce nahoru, ale ruku v ruce s objasněností, neboť před čackým majorem se nikdo neschová. Ještěže to mělo jen třináct dílů, protože to se takhle jako ohlídnete a zjistíte, že půlka Jáchymova to má za sebou, půlka sedí v base a Barnaby, teda Kuneš odjíždí někam, kde to ještě žije. Cirkus Bukowsky měl oproti Raplovi jednu velkou výhodu a tou byla přiznaná nadsázka, byla to taková malinko twinpeaksovština a většina nesrovnalostí se vcelku snadno dala zamést pod koberec, nebo ze stolu, jak už je komu libo. Rapl zvážněl, zeseriózněl (navíc taky zepizodičněl) a hlavně totálně zprůserovatěl. Věřím tomu, že ty parodie na scénář by napsal lépe i démonický Tomáš Magnusek. ()

Katarine 

všechny recenze uživatele

Jo, rapla Kuneše jsem si moc oblíbila už v Cirkusu Bukowském, Čermáka ještě dávno před tím a celkově si seriál drží svým hereckým obsazením a výkony laťku hodně vysoko. Raplovi však příliš nesluší to podivně potemnělé prostředí zapadákova a hlavně mu nesedí koncept jednoho případu na jednu příliš krátkou epizodu. Rohan má totiž pravdu. Jak prohlásil v nejednom díle, případy jsou tak až příliš jednoduché. ()

Master19 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle je asi první Česká kriminálka, na kterou se zcela cíleně dívám a už s ní tak nějak v pondělí počítám. Podle mě je to nejen výborně napsanou postavou Kuneše, ale i jeho dokonalým ztvárněním Hynkem Čermákem. Kolem se pohybují další skvělé a rozhodně ne černobílé figurky. Vůbec mě nevadí, že je dopředu známý vrah, vždyť často je podstatná motivace a osudy těch "zločinců" a jejich rodin... Ve druhé polovině dílů se navíc stále více rozjíždí rovina tak nepříjemná, jako Kunešův pohled. Nelíbil se mi tem přeslazený konec, ale co, zasloužil si to. ()

Galerie (433)

Zajímavosti (167)

  • Některé scény se natáčely v opravdu těžkých podmínkách a mrazech. Jednu noční natáčecí dobu museli herci přežít v lehkém oblečení i přesto, že venku panoval mráz -18 °C. Herec Alexej Pyško takové mrazy při natáčení odnesl oboustranným zápalem plic. (HawkeyP)
  • V roce 2018 vznikl v bývalé škole osady Ryžovna minipivovar, jenž vaří mimo jiné pivo pojmenované po majoru Kunešovi – Rapl. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)
  • Herec Hynek Čermák kvůli náročnému natáčení spal 150 dní pouze 3–4 hodiny denně, kvůli jiným hereckém rolím především divadlu a dojíždění na plac. (Jahos)

Reklama

Reklama