Reklama

Reklama

Rapl

(seriál)
Trailer
Česko, (2016–2019), 26 h 4 min (Minutáž: 58–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Jan Dolanský, Dana Černá, Jiří Vyorálek, Aneta Krejčíková, Stanislav Majer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Detektiv Kuneš má zase jednou problém. Zmlátí přítele své bývalé ženy a hrozí mu odchod od policie. Vysoce postavená nadřízená má pro něj ale řešení – uklidí ho na stáž do zapadlého pohraničí. Má to jen jeden háček. Jeho skutečným posláním je objasnit dva roky starou vraždu policistky Wágnerové, jejíž vyšetřování uvázlo na mrtvém bodě. Kriminalita v pohraničí je však jedna z nejvyšších v republice – pašování, výroba drog, pytláctví, prostituce, vraždy. Kuneš musí řešit jeden obtížný případ za druhým a k tomu, proč do kraje přišel, se dostává až po čase a vlastně náhodou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

jh666 

všechny recenze uživatele

Rapl je hodě solidní kriminálka po stránce jednotlivých případů. Pár slabších se sice našlo, ale oproti konkurenci je to pořád velmi povedené. Fajn je prostředí Krušných hor, které je vítaná změna. Všechno podporují výborně napsané a zahrané postavy, kterým tedy s přehledem vévodí Čermákův Kuneš. Po technické stránce taky nelze moc, co vytknout. Tak proč jen 4*? Důvodem je dost odfláknutá dlouhodobá linka. To, co se tváří jako hlavní linka ze začátku je nakonec rychle vyřešeno, stejně jako linka s křivým policajtem. A pak se to v posledním díle narychlo naváže na sebe. To je asi jediná výtka. 80 % ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čermák zase hraje Čermáka. ____ Seriál je poctivě natočený, dobře zahraný, má zajímavé lokace (i když pohraničí už začíná být trochu okoukané) a solidně napsané detektivní zápletky a navíc i dějové propojení mezi jednotlivými díly. Vadila mi stereotypní postava hlavního borce, neohroženého detektiva, který jde proti pravidlům, ale má výsledky - to je tak omleté klišé! ()

Reklama

Master19 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle je asi první Česká kriminálka, na kterou se zcela cíleně dívám a už s ní tak nějak v pondělí počítám. Podle mě je to nejen výborně napsanou postavou Kuneše, ale i jeho dokonalým ztvárněním Hynkem Čermákem. Kolem se pohybují další skvělé a rozhodně ne černobílé figurky. Vůbec mě nevadí, že je dopředu známý vrah, vždyť často je podstatná motivace a osudy těch "zločinců" a jejich rodin... Ve druhé polovině dílů se navíc stále více rozjíždí rovina tak nepříjemná, jako Kunešův pohled. Nelíbil se mi tem přeslazený konec, ale co, zasloužil si to. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle mohla být velká pecka, nicméně něco tomu zkrátka schází.. Kdo je větší Rapl ?? Pachl, který po velkých očekáváních přichází s prvním za řeč stojícím spin-offem, aby se ještě před televizním startem vlastně divákům omluvil, že sklouzává k tuzemské rutině, nebo Kuneš, jehož si výtečný Hynek Čermák znovu výsostně užívá ?? V důsledku Rapl postrádá onu výjimečnou halucinogenní atmosféru Cirkusu Bukowsky a stává se poněkud banální, navíc sem tam překvapivě dramaturgicky nezvládnutou, díky čemuž formální milovník žánru přichází o své uspokojení z něj, vnitřně mnohdy podivně neživotnou detektivkou, která se dokáže jasně odlišit snad jen naprosto precizním řemeslem.. Přese všechny výtky a nedostatky však Rapl platí za výbornou zábavu se skvostnou ústřední Kunešovou dějovou linií a opravdu nesmírně zajímavým castingem, na něhož má Pachl zkrátka nos jak policejní vlčák.. ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Uf co napsat? Chtěl jsem dát o hvězdu navíc ale nakonec néé. Seriál mě bavil o tom žádná. Kuneš si z Cirkuse Bukowsky přinesl vše co ho zdobilo, prostě polda od rány co má koule ale taky srdíčko. Opět super exteriéry, letecké záběry a surovost přírody ,,na konci,, světa. Malinko mě zklamaly některé příběhy, policejní taktika a postup kriminalistů. Škoda taky přehnaného konce kde to vypadalo jako v americkém akčňáku. Palec hore za sympaťáka Pyška. Třešinkou na dortu byla nestárnoucí J.Ježková a moje sexy bohyně J.Kolesárová:-)) Těším se na pokračování :-) ()

Galerie (433)

Zajímavosti (167)

  • Není náhoda, že Rapl (Hynek Čermák) jezdí ve voze Land Rover, herec v podstatě jiné auto nikdy neměl, uvádí, že jich měl čtrnáct. Discovery 3, ve kterém v seriálu jezdí, byl jeho vůz. (sator)
  • Kunešova chalupa se nachází na samotě bývalé osady Ryžovna. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno