Reklama

Reklama

Dárek

  • Česko Křivdy z minulosti (více)
Trailer 2

VOD (1)

Simon (Jason Bateman) a Robyn (Rebecca Hall) jsou mladý manželský pár, jehož život se odehrává přesně podle představ a plánů. A to až do dne, kdy náhodně potkají Gorda (Joel Edgerton), Simonova dávného známého ze střední školy. Od té chvíle se jejich budoucnost začíná pomalu ale jistě rozjíždět po děsivém a šíleném tobogánu. Po několika dalších náhodných setkáních a nečekaných návštěvách Simon a Robin začínají být z Gordova chování a slov znepokojení. A navíc se začnou objevovat záhadné dary, díky nimž se odkrývají podivná tajemství z minulosti. A Robyn se tak nejen dozvídá znepokojující pravdu o tom, co se odehrálo před dvaceti lety mezi Simonem a Gordem, ale především stojí před nečekanými otázkami. Jak dobře opravdu známe nám nejbližší lidi? Je dávná minulost navždy už jen minulostí? (Cinemart)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (487)

akisha 

všechny recenze uživatele

Film mě nadchnul. Miluju tyhle pomalý rozjezdy, znepokojení a pocit že tady sakra něco nehraje a navíc miluju Rebecu Hall. Užila jsem si postupný rozkryvani dávného tajemství a herectví ústřední trojice, Joel Edgerton i přes svoje divňákovství rychle získal moje sympatie a film má parádní gradaci. Pět hvězd dávám za skvělý výkony, nervydrasajici hudbu, režii, všudypřítomny napětí ale hlavně konečně jednou nezmrsenej konec. Joeli, ses borec!Honem natoc další pecku! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na Darčeku nie sú zaujímavé zvraty a vodenie diváka za nos, ktorého na konci Edgerton prekvapí (ale nešokuje). Na Darčeku je pozoruhodné prekreslenie postáv, ich vývoj, práca s motívmi. Zápletka je v podstate fádna až otrepaná, ale vďaka postavám s hĺbkou je nakoniec všetko vo filme na správnom mieste. Pokiaľ pôjdete na film viacerí, budete o ňom dlho diskutovať. Malý, skôr nízkorozpočtový triler (ale ako rodinná dráma hodnotnejší), ktorý je vďaka svojim kladom na Hollywood atypický. Vďaka svojim zvratom mu je však poplatný. Takmer v každej scéne a v každej prednesenej vete možno hľadať významy a spájať ich s tým, čo už sme videli, alebo budeme vidieť. Mám ale na mysli postavy a ich charaktery, viac ako dejové zvraty. ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Není to úplně nejklasičtější thriller, žánrově bych Dárek označil především jako psychologické drama s prvky trhilleru. Ve druhé půlce jsem si nemohl pomoci a musel pořád myslet na Hřebejkovy Líbánky a jejich zásadní vyznění, které si odnáším i po zhlédnutí Dárku - i když s někým žijete x let, stejně nikdy stoprocentně nevíte, co je ten druhý zač a čeho je schopný. Pochvala Edgertonovi, režie, scénář a jedna z hlavních rolí, to není nic jednoduchého. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Možná, že normálně bych The Gift zařadila do středního proudu, ale jestliže tam byl okamžik, kdy jsem nadskočila na židli úlekem a nebo momenty, kdy jsem jako Robyn měla husinu a šimrání v žaludeční oblasti strachem, tak to svědčí o tom, že Joel to zvládnul bravurně a to zvedá celý thriller o level nahoru. Nota bene si tam i sám zahraje jednu z hlavních rolí. Přiznávám, že jsem čekala určitý šokující závěr, ale tohle tedy ne. Za mě osobně výborné pokoukání, kde jsem se nestačila vůbec nudit. A Robyn se vůbec nedivím, já bych jednala stejně. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Na Joela, jako herce jsem si už za ty roky zvykl. Jako na režiséra, mi to asi zabere krapet více času. Pokud ale všechny jeho budoucí filmy budou jako tenhle, budu víc, než spokojen. Solidně výstavěné drama s tlumenými hereckými výkony a překvapivou pointou na závěr. Ještě, že já byl ve škole dycinky hodnej kluk... ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Joel Edgerton (Gordo) si obarvil vlasy na červenohnědou, aby dodal své postavě odtažitý vzhled, a nosil hnědé čočky, aby naznačil, že Simonovo (Jason Bateman) dítě by mohlo být jeho. Přirozeně má tmavě hnědé vlasy a modré oči. (veronikajel)

Reklama

Reklama