Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bostonská učitelka dějepisu Gail Hartmanová (Meryl Streepová) se ve volném čase věnuje veslování. Každý rok odjíždí s manželem Tomem a synkem Roarkem na tradiční výlet na divokou řeku poblíž kanadské hranice, kde kdysi pracovala jako průvodkyně. Hned na začátku plavby se rodina seznámí se sympatickým Wadem (Kevin Bacon) a jeho kamarádem Terrym (John C. Reilly), kteří mají stejnou cestu. Malý Roarke spatří ve Wadeovi správný chlapácký vzor místo věčně upracovaného otce. Jenže brzy se ukáže, že oba kumpáni jsou všeho schopní kriminálníci, kteří si plavbu na řece vybrali jako způsob útěku po provedené loupeži. A jelikož podcenili divokost řeky, budou potřebovat Gailinu pomoc… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (244)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No, Curtis mel svy dva nejzajimavejsi filmy teprve pred sebou, ale i tady predvadi, ze je schopnej reziser a ze stokrat ohranyho pribehu, tady akorat v zajimavejch kulisach, dokazal vytahnout fakt maximum. Zacatek, zhruba nakejch 40 minut, film spis pusobi jak rodinna podivana o udobrovani rodinky, nastesti pak se zacne pritvrzovat a film zacne bejt napinavej, az vse vyvrcholi v hodne vostrym zakazanym useku reky. Trosku sem se bal, aby po tech neustalejch kecech, jak je to mimo stupnici, desne hardcore, smrtici, nepredstavitelny a podobne, nebyla reka jen trochu napenena, nastesti je tam voda fakt divoka. Co se tyce Meryl, ta je naprosto suverenni, ze by si ji clovek doved predstavit v nakym akcnim filmu. Ze zaporaku stoji hlavne za pozornost celkem slusnej Bacon. Co taky filmu hodne pomaha, je velmi slusna hudba. Ja se dobre bavil. ()

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Když Bacon hraje hajzlíka tak mu to sluší. Ovšem zde mě naštvala ta pro mě nelogická blbost jak manžel běžel podél řeky, předhonil člun a ještě stihl nachystat past. To by zaprvé musel běhat maratóny, ještě v tom terénu..., a mít fyzičku jak herkules. Jinak kamera a barvy i dramatický soundtrack docela v poho. ()

Reklama

jezurka42 

všechny recenze uživatele

Vynikající film. Meryl Streep v situaci, v které jsem jí ještě neviděla. Dále Kevin Bacon-skvělé, skvělé, skvělé. Nádherné záběry, dobré herecké výkony a dobrodružství tady rozhodně nechybí. A že Meryl většinu záběrů zvládla bez kaskadérů je pro mě velké překvapení, vůbec bych to do ní neřekla (i když je pro každou špatnost :)) ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem pokaždé viděla jen na půl oka, poslouchala na půl ucha, většinou jsem při něm dělala ještě mnoho dalších věcí a moc jsem mu nevěnovala pozornost.. Teprve nedávno jsem se na něj konečně plně soustředila a s překvapením jsem zjistila, že se jedná o moc pěkný snímek s akorátní dávkou napětí, nadprůměrnými herci a úžasnou přírodou. ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

V celku fádní thriller s obyčejnou zápletkou. Ale zaprvé výborně režijně zpracovaný a také zahraný. Normálně bych dal asi ty tři hvězdy, tam se to také pohybuje ale... Streepová se mi tu překvapivě líbila a opravdu hodně a za něj dávám tu čtvrtou hvězdu se mi tady líbil otcovský výkon Davida Straithairna. To bylo famózní. 75% ()

Galerie (67)

Zajímavosti (6)

  • Vyčerpaná Meryl Streep se zalekla, když jí režisér Curtis Hanson požádal před koncem natáčecího dne ještě o jednu scénu. Meryl předpadla přes raft a málem se utopila. Když se vrátila na břeh, řekla bledému a rozklepanému Hansonovi: "Pro příště, když řeknu, že něco nezvládnu, tak by mi měli ostatní věrit." Hanson okamžitě souhlasil. (HappySmile)

Související novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama