Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bostonská učitelka dějepisu Gail Hartmanová (Meryl Streepová) se ve volném čase věnuje veslování. Každý rok odjíždí s manželem Tomem a synkem Roarkem na tradiční výlet na divokou řeku poblíž kanadské hranice, kde kdysi pracovala jako průvodkyně. Hned na začátku plavby se rodina seznámí se sympatickým Wadem (Kevin Bacon) a jeho kamarádem Terrym (John C. Reilly), kteří mají stejnou cestu. Malý Roarke spatří ve Wadeovi správný chlapácký vzor místo věčně upracovaného otce. Jenže brzy se ukáže, že oba kumpáni jsou všeho schopní kriminálníci, kteří si plavbu na řece vybrali jako způsob útěku po provedené loupeži. A jelikož podcenili divokost řeky, budou potřebovat Gailinu pomoc… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (244)

schizmo 

všechny recenze uživatele

Pěkně odsejpající a napínavý thriller, u kterého se příjemně bavíte, ale zároveň máte pocit, že je to film s tím nejpředvídatelnějším scénářem, jaký vůbec mohl být a tím pádem máte pocit, že něco podobného jste viděli už mockrát. Za velké plus beru herecký výkon Meryl Streepové, která hrála většinu, i těch nebezpečných scén, a parádní výpravu. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Divoká řeka je pro mě srdcovka. Meryl Streep v akčním filmu a thrilleru, ve kterém sjíždí divokou řeku, aby ochránila svou rodinu. Zbožňuju to. Ráda se na snímek dívám pravidelně. Teď po letech, když jsem se na film podívala znovu mě ale trochu zarazily dialogy, které mi přijdou trošku přitažené za vlasy. Jinak ale napínavé a je fajn vidět drama queen v něčem akčnějším, škoda, že podobných snímků nenatočila víc. ()

Reklama

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

70% - Ale jo... Byl jsem letos poprvé na vodě, a tak ze slušnosti zvedám dnešní průměrné hodnocení tohoto filmu. Film je napínavý, oči diváka se kochají pohledem na krásnou přírodu... Možná bych měl výhrady k přesvědčivosti příběhu, ale vem to ďas. Film stojí především na skvělých hereckých výkonech. Viděl jsem Divokou řeku nejednou, dokonce ve třech jazycích, a nikdy jsem se u toho nenudil. ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Divoká řeka je napínavý film, který je dobře natočený a funkci dobrodružného thrilleru plní velmi obstojně. Dokonce si troufám tvrdit, že film trošičku uzrál, protože zde není herec, který by dneska nebyl v Hollywoodské špičce (myslím, že až nyní doceníme přítomnost Reillyho či Strathairna). A v zásadě herci drží tento film pohromadě. Scénář je ovšem s přibývající stopáží čím dál tím naivnější a fráze typu "Máš rád svou mámu?" jsou spíše k smíchu (ovšem z úst Meryl Streepové to nezní až tak pateticky). Takže suma sumárum velmi napínavý snímek, který pozornost udrží a já promijím i ty propady, které film má. 70% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Běželo to v TV tak jsem tomu dal šanci. Ikdyž filmy s M. Streep zrovna nevyhledávám. A ani potomhle se to určitě nezmění. Já jsem jí její roli prostě nevěřil. K. Bacon svoji roli záporáka zvládl mnohem líp. Mě tenhle film nějak zvlášť nepohltil, příběh nezaujal, nebyl napínavej a řekl bych že nebyl ani zrovna moc originální. A kvůli pěkné přírodě se na filmy nekoukám. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (6)

  • Film se natáčel na řece Whitefish v Montaně. (inachisio)
  • Vyčerpaná Meryl Streep se zalekla, když jí režisér Curtis Hanson požádal před koncem natáčecího dne ještě o jednu scénu. Meryl předpadla přes raft a málem se utopila. Když se vrátila na břeh, řekla bledému a rozklepanému Hansonovi: "Pro příště, když řeknu, že něco nezvládnu, tak by mi měli ostatní věrit." Hanson okamžitě souhlasil. (HappySmile)

Související novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama