Reklama

Reklama

Barry Seal: Nebeský gauner

  • USA American Made (více)
Trailer 1

Barry Seal (Tom Cruise) pracuje jako pilot dopravního letadla a rutina amerických vnitrostátních letů ho čím dále víc ubíjí. I proto nadšeně skočí po nabídce „náhodného kolemjdoucího“, z něhož se vyklube agent CIA (Domhnall Gleeson), aby pilotoval pod záštitou tajných služeb. Barryho čekají sexy přelety nad základnami kolumbijských narkobaronů, ze kterých pořizuje bohatou fotodokumentaci, nutnou pro boj s drogovými kartely. Jenže proč létat takhle naprázdno, když se můžete spojit i s protistranou a kromě fotek pro CIA vozit do Ameriky i drogy? A proč se zároveň nestát informátorem DEA (Národní agentura pro boj s drogami), která má v oblasti také své specifické zájmy? A proč se rovnou nezapojit do jedné z největších tajných operací, které kdy americká vláda posvětila? Barry to prostě hraje na všechny světové strany a jde mu to víc než skvěle. Už dávno se přestal nudit. Má krásnou ženu, topí se v penězích a vůbec si nepřipouští, co se stane, až se tenhle domeček z karet zhroutí. A on se jednoho dne zhroutí. (Cinemart)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (542)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Doug Liman je frajer a Tom Cruise opět válí. Moc pěkně odvýpravěný příběh Barryho Seala, který je dostatečně zajímavý a poutavý, že diváka vtáhne od samého začátku. Filmu hodně prospívá zajímavý filtr a místy jsem měl pocit, že sleduji díl ze seriálu Narcos, čímž se dost možná i Doug Liman inspiroval. Pracovat pro CIA i Narcos zároveň je možná atraktivní, ale je to hold práce, před kterou se nedá utéct jinak Vás čeká smrt. Šukačka v Letadle TOP. Moc zábavný film 80% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Kina zejí prázdnotou, že mít Barryho syndrom Uskladnění peněz, mohl bych je přebagrovávat třeba na Flóře v Ajmeksu. Přitom v nich řádí gauner, kterému by Babiš mohl leda tak nosit poštu. Měl jsem z toho dojem, že Doug Liman to natočil na jeden nádech a že Tom Cruise konečně poznal, co je to radost z herectví. I já jsem rád, že si po Mumii nehodil provaz a jenom doufám, že si s Dougem domluvili další společný kšeft. Protože na nebeského gaunera já slyším stejně dobře, jako kdyby to bylo o nebeské krásce. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JSEM JEN GRINGO, CO VŽDYCKY DORUČÍ…“ /// Jak se z Barryho, pilota aerolinek, bojovník proti nepřátelům demokracie stal… (a pěkně na tom vydělal). Mám tyhle filmy vo týpcích s koulema (takže role pro Cruise) rád. A přestože glorifikujou postavu porušující zákon, nemyslíte na to, páč maj vo čem vyprávět. Skoro jako Jára Cimrman (nebo Forest Gump?) se setkává (skoro) se všema, co v týhle branži tenkrát něco znamenali (Noriega, Contras, Escobar, Bush jr…), vodsejpá to a je to vlastně zábava. Trio Cruise – Liman – Spinelli ve slušný formě! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Už mi chyběl Kokain. 3.) Thx za titule „dezibook a Lucifer199“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

American Made je rozhodne zaujímavý aj z filmárskeho hľadiska. Dobové zasadenie do neskorých 70.rokov / ranných 80.rokov je zrejmé a dobre podčiarknuté kostýmami aj rekvizitami. Treba povedať, že príbeh o Barry Sealovi je rozhodne jedným z tých, o ktorých je dobré vedieť a je správne, že o ňom bol vytvorený film. A navyše veľmi kvalitný film, ktorý divákom otvorí oči. Je to snímka, ktorá baví a pri ktorej sa ani sekundu nenudíme. Dej má spád a je dobre odrozprávaný. Momenty, kedy nám Cruise ako Seal rozpráva retrospektívne, čo sa dialo, sú snáď tie najvtipnejšie. Štýl, akým Cruise podáva svoj prednes je jedinečný a ukazuje jeho herecké kvality, pozadu však nezostávajú ani jeho kolegovia, ktorí dohromady tvoria dobre zvolené obsadenie. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Moc hezké zavzpomínání na Narcos v době jeho pauzy. Až na Tomíka v hlavní roli to téměř nemělo chybu. Už jsem si na toho klučinu začínal zvykat, ba dokonce jsem si jej v mnoha filmech užil. Tato role ovšem nebyla úplně pro něj. Nicméně film velmi brzy nahodil moc hezké zábavné a totálně nadlehčené relaxační tempo a od určitého momentu nedělal nic jiného než bavil. Takže ve finále se jednalo o skutečně moc hezkou oddechovku. Velká škoda, že skutečné události, kterými je snímek šmrncnutý, sleduje divák z hodně rychle řítícího se rychlíku. Pokud se člověk cítil ve společnosti narkobaronů jako doma, pak by mu rozhodně neměl uniknout mnohem komplexnější Narcos, který jde do hloubky a jde tam dokonce ještě mnohem divácky atraktivnější cestou. Na každý pád, hodně kvalitní věc. Doug Liman má tento žánr zkrátka v malíčku. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (18)

  • Pro Mauricia Mejíu se jednalo už o druhé natáčení zasahující do prostředí medellínského kartelu. Zatímco poprvé v seriálu Narcos (od r. 2015) ztvárnil jednoho z úhlavních nepřátel Pabla Escobara, tak tentokrát se už ocitl na opačné straně, a to dokonce v roli samotného drogového barona. (Ediebalboa)
  • U.S. Customs and Border Protection (CBP) létají s letady Super King Air 350ER nebo 200. Avšak ve filmu letí s Beechcraft C 90GTx King Air, který poprvé vzlétl až dlouho po Barryho smrti. (Maulincio)

Související novinky

Tom Cruise se vrací k Warnerům

Tom Cruise se vrací k Warnerům

10.01.2024

Když byl Tom Cruise ještě jednadvacetiletým mladíčkem, jeho průlomem byla role Joela Goodsena, jenž si ve filmu Riskantní podnik chtěl vyhodit z kopejtka. Ten vzešel ze slavného studia Warner… (více)

Liman a vesmírný Tomb Raider

Liman a vesmírný Tomb Raider

09.06.2017

Doug Liman (Na hraně zítřka) utekl od x-menovského Gambita a DCčkové Justice League Dark a momentálně se soustředí na dystopickou sci-fi Chaos Walking, v níž se po boku Daisy Ridley (Star Wars: Síla… (více)

Kdo natočí x-menovského Gambita?

Kdo natočí x-menovského Gambita?

15.11.2015

Mutantský zlodějíček z New Orleans, který umí manipulovat s kinetickou energií a rád hází karty, dostane už za rok tvář Channinga Tatuma (22 Jump Street). Gambit se sice objevil už v comicsovce X-Men… (více)

Gambit je zpátky ve hře?

Gambit je zpátky ve hře?

21.10.2015

Channing Tatum si už brzy zahraje Gambita, neworleanského mutanta, který ovládá kinetickou energii a s oblibou hází kartami. Pořád ale není jasné, kdo ho bude režírovat, protože nejnovější x-menovský… (více)

Reklama

Reklama