Reklama

Reklama

V postapokalyptickém světě, kde platí "zabij, nebo budeš zabit," panuje všudypřítomný hladomor a cizí lidé vždy představují nebezpečí. Přeživší farmář se ukrývá hluboko v lese, kde s pomocí brokovnice a improvizovaných nástrah bedlivě střeží svou úrodu před vetřelci. Dlouhá léta v izolaci si ale začínají vybírat svou daň a on pomalu ztrácí kontakt s realitou. Všechno se změní, když jeho farmu objeví vyhladovělá matka a její dospívající dcera. V zoufalé snaze sehnat potravu a přístřeší mu starší žena nabídne, aby výměnou za postel a jídlo strávil noc s její dcerou. Farmář v návalu touhy poruší základní principy sebezáchovy a pustí je k sobě do chatrče. Výměna se však nakonec promění v nelehké soužití, které začne ohrožovat nejen jeho pečlivě vybudovaný svět, ale i holý život. (Cinemax)

(více)

Recenze (106)

topi 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptické drsné drama s naturalistickými scénami, až občas i zamrazí. Celou dobu si snímek dokáže diváka udržet v napjatém sledování, jak se vše bude odvíjet dále. A to bez použití jediného tónu hudby, ta tady zazní až při závěrečných titulcích a ta skladba má výborný sound! Minimalistický snímek, ve kterém se moc nekecá, zato atmosféru si buduje výborně. Jsem zvědav na režisérův další film. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Malé filmy niekedy dokážu veľké veci, ale The Survivalist ostal niekde na pol ceste. Pomalé tempo mi nevadilo, ale pri tom tempe má človek viac času na premýšľanie - kto, čo a prečo, a tak nejako očakávame, že to režisér vysvetlí a divák dostane odpovede na svoje otázky. No a ten problém je, že nedostaneme nič, alebo presnejšie skoro nič...Provokatívne penisové scény si mohli odpustiť a namiesto toho radšej povedať aspoň niečo o minulosti hlavného hrdinu a osudu, ktorý ľudstvo postihlo. Záver bol drsný a ja to mám takto rád, ale celkovo to vidím iba na slušný priemer, ktorý sa oplatí vidieť, no nesmiete čakať priveľa ako ja. 60%. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na nízkonákladových filmech je pěkné to, že dokážou minimálně překvapit. Tenhle to dokázal. A přitom stačila „pouze“ atmosféra post-apokalyptického světa, ze kterého stejně vidíte jenom les, chatu a vnitřek chaty. Ve filmu se totiž ani moc nemluví, nic extra zásadního se tam neděje, ale stejně na něj civíte hodinu a půl a máte zatajený dech s tím, co se v dalších pěti minutách stane. I když tušíte, že svým pomalým vyprávěním si budete muset dalších minimálně pět minut počkat. Nakonec to ale stálo za to. Čtyři hvězdy jak vyšité. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Maximální dopad za potřeby minimálních prostředků - jeden z nejsilnějších realistických postapo filmů vůbec. Stejná krevní skupina jako Hillcoatova Cesta, ale totální nihilismus a opuštění humanistických hodnot tu na rozdíl od ní není prostředek k dosažení totální deprese, ale prostý a čistě logický důsledek maximální snahy o přežití v absolutní anarchii. A přitom je to přesně tak dlouhé, jak to potřebuje být - nejde o žádný ultrapomalý art typu Belly Tarra, délka scén a "pomalost" vyprávění jen nezbytně podtrhuje intenzitu s jakou film zapůsobí. 8/10 ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Dobré, drsné a realistické. Trochu mi film připomněl anglickou pecku z roku 1984 Vlákna. Vlákna jsou ještě o něco lepší, protože katastrofa zasahuje celou společnost, ne jen pár jedinců. Ale i tento anglický The Survivalist se mi líbil moc. Doporučuji všem, koho zajímá, jak to bude vypadat, až jednou nějaký vládnoucí idiot zmáčkne červené tlačítko. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (5)

  • Název filmu se objeví až na konci. (pornogrind)
  • Film sa natáčal v Antrime, v Severnom Írsku. (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama