Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve skvěle obsazené komedii o vánočních svátcích sledujeme členy širší rodiny, kteří se snaží tradičně sejít, aby společně oslavili svátky. (Freeman Ent.)

Videa (27)

Trailer 1

Recenze (156)

schizmo 

všechny recenze uživatele

Trable o vánocích se jeví jako standardní rodinná komedie plná takových těch obyčejných starostí. Film, jakých je natočeno už plno a nic nového nepřináší. Tím tenhle snímek bezesporu je, nebo se tak aspoň tváří, než začnete odhalovat jednotlivé charaktery a jejich osudy. Najednou zjistíte, že tohle všechno dobře znáte, že všechno tohle máte kolem sebo nebo to sami na vlastní kůži zažíváte dnes a denně. Ve filmu je sice pár dobrých zvonků, ale mnohem víc je to opravdu drama o mnoha úrovních. Autor důmyslně použil model velké rodiny o vánocích, takže na relativně malé ploše za krátký čas servíruje velké množství ne úplně šťastných osobních příběhů, které jsou ve vzájemné a neustálé interakci. S postupujícím časem jsem začal propadat v solidní melancholi a i když celý příběh končí konvenčním happyendem a velým rodinným usmířením, tu pachuť depresivního nádechu ze sebe nemůžu setřepat ani po týdnu. Obávám se, že se tvůrcům podařilo natočit něco, co ani nechtěli... ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Původně jsem do tohoto snímku šel s vidinou navození příjemné sváteční pohody a atmosféry, komedie, u které se pobavím, nasaju ducha vánoc a tak nějak se hodím do pohodičky. Samozřejmě to ale dopadlo zcela opačně, takže já si šel po skončení této „úžasné vánoční komedie“ dát pár frťanů, abych se alespoň částečně dostal z pořízené depky. Nevím tedy o co tvůrcům tímto svým produktem šlo, ale něco tak depresivního a pesimistického jsem už dlouho neviděl, a jestli to měl zachránit ten závěrečný, kýčovitě přiblblý happyend, tak já na to jen hahaha, naserte si jantaři, vánoce jste mi už stejně zkazili. Každopádně, co se zápletky týče, tvůrci se snažili být zřejmě originální, čímž si ve výsledku ale nejsem zrovna dvakrát jistý, jestli jim to úplně vyšlo, hvězdné herecké obsazení pak film sice alespoň částečně zachraňuje, nicméně určitě nikterak neoživuje, atmosféra vánoc zde zachycena tedy je, ale svůj význam kvůli pojetí filmu naprosto ztrácí, navozené emoce na mě též zapůsobili nechtěným způsobem, zábavných momentů jsem během celé té podívané zaznamenal zhruba dva, jinak jde o čistokrevné rodinné drama, výčitky, hádání, obviňování, prostě samé příjemné vánoční záležitosti, takže reálné to možná je, o to jsem ale v tomto případě skutečně nestál. Zkrátka pozor, Love the Coopers není ani náhodou vánoční poklidnou zábavnou komedií, je to nevýrazné vánoční drama, které nepřináší nic, čím by stálo za pozornost. ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Asi budu znít celkem sentimentálně, ale mě se to líbilo. Připomnělo mi to všechno co mám na filmech ráda. Nebylo to nic násilného a ani nuceného a pro mě hlavní věc - neodcházela jsem z kina naštvaná, ani zmatená a dokonce ani smutná. Byla jsem po zhlédnutí tohoto filmu v pohodě a klidu, perfektně naladěna na nadcházející vánoční čas, který nemá ovšem nic společného s přeplněnými obchodními centry a násilnou komerční atmosférou, která se snaží lidem naznačit - "Hej běž už nakoupit ty dárky - vždyť je řííjen...". Nutno podotknout, že podobnost s Láskou nebeskou jsem postřehla. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Love the Coopers je celkom fajn vianočný film, viac dráma ako komédia. Myslím si, že má dva významy: Love, the Coopers a Love the Coopers :-). Rodinka Cooper to sú všetko známe hviezdy, vtedy ešte možno nie príliš známy Timothée Chalamet, sympatická Diane Keaton, krásne herečky Amanda Seyfried a Olivia Wilde, ďalej Alan Arkin a ďalší. Rozprávač je pes, dôvod prečo som veľmi nepochopila, ale našťastie nemá vo filme veľa priestoru. Najprv som sa zľakla, že to bude ďalší film o psovi. Love the Coopers je také rodinné puzzle, kde všetko do seba zapadá, len som veľmi nepochopila rolu Amandy Seyfried a jej vzťah k Alanovi Arkinovi. SPOILER: Myslela som si, že to bude jej otec, teoreticky by to mohol byť jej starý otec. Tu SPOILER končí. Amandu Seyfried považujem za talentovanú herečku, ktorá má ešte aj nádherný hlas, mohli ju tu využiť aj ako speváčku! Som preto prekvapená, že dostala nomináciu za najhoršiu herečku. Nechápem, ako môže mať tá istá herečka nomináciu na Oscara (za Mank) a zároveň byť niekým považovaná za najhoršiu. Naozaj to nie je zlý film, nemá najlepšie hodnotenie, no mne sa páčil a videla som ho už 2x!!! Ešte dodatok: Za každým oknom snežilo, taký mini bonus. Za mňa 75%. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jasně,pustit si ryze vánoční film v únoru asi není optimální,nicméně počasí i sníh docela nahrává atmosféře...každopádně jakkoliv sem byl připraven na klasickou klišoidní vánoční komedii,to co jsem nakonec měl možnost vidět bylo ještě víc klišoidní než sem čekal a hlavně i přes super obsazení to vlastně ani nebyla kdovíjaká zábava.Nemám na tyhle filmy zrovna přehnané nároky,ale z tohodle novodobá klasika určitě nebude...40% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se v lednu 2015 v městečku Millvale, které leží poblíž Pittsburghu. (hansel97)
  • Celosvětová premiéra proběhla 4. listopadu 2015 na filmovém festivalu v Austinu. (BMW12)

Reklama

Reklama