Reklama

Reklama

Lovci stínů: Nástroje smrti

(seriál)
  • USA Shadowhunters: The Mortal Instruments (více)
Trailer 10
USA, (2016–2019), 38 h 34 min (Minutáž: 39–60 min)

Tvůrci:

Ed Decter

Předloha:

Cassandra Clare (kniha)

Hrají:

Katherine McNamara, Dominic Sherwood, Emeraude Toubia, Harry Shum Jr., Alan Van Sprang, Curtis Morgan, David Castro, Jon Cor, Kaitlyn Leeb, Vanessa Matsui (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(55)

Život typické náctileté holky Clary Fray se převrátí naruby, když zjistí, že je součástí rasy lovců démonů s andělskou krví. (Netflix)

Videa (13)

Trailer 10

Recenze (91)

Allka 

všechny recenze uživatele

Po první sérii jsou moje dojmy následující: nevyrovnaný seriál, jehož tvůrci jsou evidentně značně rozpolcení a tak nějak nevědí, na jaké publikum vlastně míří. Na jednu stranu tu máme jednoduchou zápletku, dost často pitomé dialogy a "bojové" scény, které by sežralo maximálně malé dítě, na stranu druhou sexy oblečky vnadných krasavic a žhavé erotické hrátky... Když k nevyrovnanosti připočteme ještě neschopnost scénáristů budovat napětí a neskutečně nesympatickou a otravnou hlavní hrdinku (do jejíž role byla obsazena osoba, kterou ani nebudu nazývat herečkou), nevypadá to s výsledkem hodnocení pro Shadowhunters moc nadějně. Naštěstí celkové skóre seriálu zvedají fajn vedlejší postavy (jmenujme hlavně Magnuse, Aleca, Simona a Izzy) a především dynamika mezi Magnusem a Alecem, jejichž "něco" mě zajímá mnohem víc než to, jestli se pipinka Clary dá, nebo nedá dohromady s poněkud slizkým Jacem. Jen kvůli "Malecovi" se pustím do další řady... Druhá hvězda je za další vedlejší charaktery... A protože dneska je venku krásně a svítí sluníčko, přihodím ještě hvězdičku třetí, ačkoliv si ji parta lovců stínů pravděpodobně nezaslouží :) ()

TeraBum 

všechny recenze uživatele

1. řada je opravdu hodně béčková, co si budeme povídat, ale už kolem 4. dílu se seriál začíná nacházet. Když jsem si právě ten 4. díl pouštěla kvůli jednomu gifu co jsem viděla na tumblr, neměla jsem tušení, že si tenhle seriál tak zamiluju. A jelikož na druhou řadu vyměnili trikovou společnost a herci si ujasnili, co mají hrát, Shadowhunters se velmi rychle přesunulo z kolonky "guilty pleasure" do kolonky "pleasure". Všech 6 (!) hlavních postav je zajímavých, probíraná témata úspěšně vytvářejí paralelu s reálným světem a jsou zvládnutá téměř bezchybně, navíc potenciál tohohle fantasy světa je veliký. A mohutná odezva fanoušků po náhlém zrušení je něco, co jsem v životě nezažila. Tenhle seriál na to opravdu nevypadá, ale zaslouží si mnohem víc - jak lepší hodnocení, tak alespoň 4. řadu na důstojné ukončení. Fuck Freeform, bro. ()

Reklama

Blackey. 

všechny recenze uživatele

První sérii jsem málem neskousla. Myslela jsem, že to vzdám, ale nakonec mě to tak nějak... chytlo. Hlavním důvodem je fakt, že jsem četla jak celou předlohu The Mortal Instruments, a k tomu i druhou sérii ze stejného světa, Infernal Devices. Sice už je to nějaký ten pátek, ale zkrátka jsem byla nadšená, když jsem se dozvěděla, že po neúspěšném filmu se někdo chopil příležitosti a natáčí seriál. Seriál se od knih hodně odlišuje a je to podle mě škoda, protože mi přijde, že mají knihy větší potenciál a že do seriálu zbytečně přidávají věci, které vytvářejí hluchá místa. První série nebyla nic moc, ale seriál i tak dostal druhou šanci a musím tedy říct, že ji využil. Ano, není to žádný nepřekonatelně úžasný skvost, pořád jsou tam elementy, které mi lezou na nervy a jako fanouška knih mě neskutečně vytáčí, v 2. sérii se ale zlepšilo všechno. Scénář, herci, efekty... je vidět, že měli víc financí a víc času. Noví tvůrci tomu prospěli. Nikdy to nebude podívaná, která uchvátí masy diváků jako Game of Thrones a podobně, ale své fanoušky si najde... a já jsem zvědavá, jakým směrem se seriál vydá dál, pokud dostane příležitost... je to takové moje podivné guilty pleasure a během těch pár dílů 2. série jsem tomu seriálu zkrátka začala fandit. Zatím to má vzestupnou tendenci, snad to tak bude i nadále. Dávám 4*... přestože je to - uznávám - nadhodnocené, ale chtěla jsem trochu vyvážit ty přehnané odpady. ()

Arkagas1989 

všechny recenze uživatele

Dokoukala jsem 3 série po 21 dílech lovců stínů. Co mě mile potěšilo je to, že se seriál oproti jiným docela věrně drží knižní předlohy. S první sérií jsem měla dost problém, stejně jako s postavami, protože Clary bych nejradši profackovala hned na začátku, Jace mi neseděl vizuálně, ale Magnus Bane a Alexander? Pecka, skvělé herecké obsazení. S příchodem 2.série navíc dostal seriál mnohem lepší spád, lepší efekty, démony i akce. Skvělý odpočinkový seriál, když potřebujete něco nenáročného u čeho nemusíte přemýšlet. ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak dlouho to ještě vydržím, je to tolik ukecané a tak málo se tam toho děje.... A když už nastane nějaký boj, je stále tak stejný. Jediné, co mě zatím drží u sledování je Dominic, který je vybraný opravdu šikovně, bohužel z něj dělají ukňourané štěně, které až moc bere na hlavní hrdinku a vytrácí se tak to krásné napětí a škádlení, které v knize tak perfektně fungovalo. A obsazení hlavní hrdinky vůbec nebylo šťastné. Raději bych ocenila pokračování filmu, kde postavy měli alespoň nějaké charisma a obsazení bylo velmi sympatické. Tohle je bída. Škoda, velká škoda. Ale sérii už dokoukám. Snad. EDIT: Konečně 6tý díl není tak otravný a vykecávání zde má trochu smysl .... a konečně také nějaký záblesk romance. ()

Galerie (1 091)

Zajímavosti (9)

  • Při schůzce Jace (Dominic Sherwood), Clary (Katherine McNamara) a Jonathana (Luke Baines) je v pozadí několikrát vidět česká vlajka. Epizoda se navíc zčásti odehrává v Praze v podsvěťanském klubu Kostěný lustr (originálně chybně „Kostí lustr“), do kterého Clary, Jonathan a Jace zavítali i v knize „Město ztracených duší“. V samotné Praze se nicméně nenatáčelo, jako kulisa zde posloužila Paříž a počítačové projekce. (veverrka11)
  • Divák si může všimnout rozdílné barvy očí Jace Waylanda (Dominic Sherwood), hercovy oči mají rozdílnou barvu i ve skutečnosti, tento efekt se nazývá heterochromie. (Clowers)

Reklama

Reklama