Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Morgan Adamsová zdědí po otci část mapy vedoucí ke zlatému pokladu, který kdysi dávno ukryl na neznámém ostrově její dědeček. Mapu, ukazující cestu ke skrýši, rozdělil mezi své tři syny. Takže Morgan není jediná, kdo má na poklad zálusk. Cesta za pokladem se stává smrtelně nebezpečným dobrodružstvím. Proti sobě má nejen proradného strýce Dawga Browna, který zavraždil jejího otce, aby se mapy zmocnil, ale také chamtivého guvernéra Ainsleea. Naštěstí má po boku řadu věrných přátel a spolubojovníků, mezi nimiž vyniká podvodník Willy Shaw, kterého vykoupila z otroctví v domnění, že je lékař, když pro překlad latinsky psané mapy potřebovala překladatele. Když zjistila svůj omyl, chtěla se ho zbavit. Jenže ji napadl Dawg a Morgan unikla jen díky Willyho pomoci. Získala tak nečekaně spolehlivého a užitečného pomocníka a věrného přítele. Po řadě dobrodružství se dostane na ostrov, objeví poklad a nakonec o něj musí svést velkolepou námořní bitvu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak špatný, jak se traduje, Ostrov hrdlořezů není. Geena Davis je velmi sympatická, Frank Langella skvěle záporný, výprava velkolepá, Debneyho hudba bez jediné falešné noty, akční scény často doslova explozivní a tempo nepřetržité. Velká škoda je však toho nepříliš zajímavého a ničím originálního příběhu, dlouhé stopáže a především marných pokusů o humor, které se téměř stoprocentně míjejí účinkem (čestnou výjimkou je například houslista v závěrečné bitvě). Tři a kousek. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Dobrodružství nedělá hrdinu, ale naopak, hrdina dělá dobrodružství. Scénář sám nenabízí žádná velká překvapení, peníze jsou sice vidět na každém kroku, jenže Geeně Davis prostě nevěříte jediný úder, jediné škrábnutí. Ty choreografie soubojů nejsou špatné, ale je na nich moc vidět, že jsou to choreografie. Modine je jen takový přívěšek, a Langella zase tlačí na pilu až moc. Střez se ambicí manželek svých, hollywoodský režisére. ()

Reklama

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Má to všechno, co by epický pirátský film měl mít - souboje ve všech podobách, vzpouru, cestu za pokladem, nebezpečí na každém kroku a sympatické hrdiny a charismatické záporáky. Chyběla tomu snad jen zapamatovatelná hudební znělka. Geena Davis nechala ve filmu všechno. Carolco bohužel taky. To je celkem záhada, proč je film tak špatně hodnocen. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Filmy o pirátech většinou moc nemusim, ale toto je nádherný dobrodružný příběh, na který nejspíš nikdy nezapomenu. Hudba je povedená, casting výbornej, Geena Davis mi byla vždy protivná, ale tady jsem jí fandil, výprava je výborná, scénář není vůbec špatný. Možná, že to byl pro hodně lidí propadák, ale já si tenhle film prostě užil a vždy si ho užiju znovu. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Renny Harlin dokáže aj lepšie veci natočiť. Toto mi prišlo len ako vysoko rozpočtový odvar (a ťažký prepadák), v ktorom sa predviedla (jeho manželka) Geena Davis. Jej postava nie je zlá a jej výstrih ma tiež čo ponúknuť, ale chcelo by to iného režiséra (a kludne aj herečku), aby sa až tak do očí bijúco nepredvádzala, lebo niekedy to vyzerá až trápne. Ale inak fajn pirátsky film. Vypráva, kostýmy a aj akcie sa celkom podarili, ale dvojnásobná chvála patrí Johnovi Debneymu, ktorý zložil vynikajúci soundtrack, ktorý miestami prekonáva aj Pirátov Karibiku. Obľúbený soundtrack: Main Title / Morgan's Ride. 70% - 3* ()

Galerie (41)

Zajímavosti (25)

  • Režisér snímku Renny Harlin si střihl bezejmennou roli jednoho z pirátů. (Olík)
  • Scénář a kulisy byly dokončovány bez dohledu režiséra Rennyho Harlina. Výsledky se mu však nezamlouvaly, a tak se začalo bourat, přestavovat a přepisovat. Také to je důvodem, proč se rozpočet snímku vyšplhal až na 115 milionů amerických dolarů. V kinech jich poté ale utržil pouze 11 a půl. (Coldrex)
  • Film byl natáčen na Maltě a v Thajsku. (fannah)

Související novinky

Piráti bez kostlivců a hlášek?

Piráti bez kostlivců a hlášek?

20.05.2008

Studio DreamWorks na to šlo chytře. V klidu počkalo, až dozní kanonáda z Černé perly a hromobití nad obrovským vírem na konci světa, a teď, když už se na kapitána Sparrowa a jeho kumpány začíná… (více)

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

18.02.2008

Renny Harlin se z béčkového bahna, v němž uvízl kdysi dávno díky propadáku Ostrov hrdlořezů, už asi nikdy nevyhrabe. A přitom jeho nový projekt 12 Rounds, který začne natáčet v New Orleansu přesně za… (více)

Reklama

Reklama