Reklama

Reklama

Z mořské vědecké laboratoře Aquatica unikne velký žralok a napadne loď s mladými milenci. Farmaceutická firma, která sponzoruje práci laboratoře, se po tomto incidentu rozhodne, že pokud jim vedoucí projektu, doktorka Susan McAlesterová, do osmačtyřiceti hodin nepředloží výsledky své práce, žádné další peníze nedostane. Susan, pracující na možnosti získávat ze žraločích mozků protein, který by zastavoval a léčil Alzheimerovu chorobu, doprovází na základnu zástupce společnosti Russella Franklina. Ten se seznámí s dalšími členy výzkumného týmu a netají se antipatiemi k lovci žraloků Carteru Blakeovi, který se zase pro změnu netají antipatiemi k práci Susan a jejího týmu. Aby získala dostatek proteinu, musela vytvořit tři obrovské žraloky, kterým s pomocí genetických manipulací až pětkrát zvětšila objem mozkové hmoty. Geneticky upravení žraloci útočí koordinovaně, jsou schopni plavat dozadu a dokáží vyřadit z provozu kamerový systém, který je hlídá. Během večerního experimentu se žralok probere a ukousne ruku jednomu z vědců. Žraloci, jejichž inteligence se genetickým zvětšením mozkové hmoty nečekaně zvýšila, způsobí explozi vrtulníku. Pak s pomocí kovových nosítek rozbijí pozorovací sklo pod hladinou. Stanice je okamžitě zaplavena vodou. Susan, Carterovi, Franklinovi a několika dalším se podaří uniknout do nezatopených částí. Začíná boj s časem, stoupající hladinou vody a inteligentními, krvelačnými žraloky. (TV Nova)

(více)

Recenze (410)

predators 

všechny recenze uživatele

Dostalo se mi přesně to, co jsem čekal. POLEDNÍ MENU: Jako předkrm spousty ukousnutých končetin, hektolitry krve, přerostlí žraloci a S. L. Jackson roztrhlý vejpůl:-) a jako HLAVNÍ CHOD: sám kuchař pečený v troubě:-), kdyby ovšem toto nepřekazila 5ti metrová bestie. Jo je to dobry, pokud teda nečekáte od souboje člověk Vs žralok zázraky:-) 70% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Podobny filmy fakt nemusim, ruzne upraveny zvirata a debilni pribeh. Jenze tohle je jedna z mala vyjimek. Pribeh tu je v ramci moznosti slusnej, triky taky nejsou nejhorsi a herci se snazi. Navic az do konce nevite kdo prezije. Sice se da rict, ze se porad opakuje situace, ze se nekam zavrou, prijede zralok, zavrou se jinde atd., ale Renny Harlin vse natocil dostatecne svizne, dost napinave a hlavne zabavne, takze se u tohohle filmu vzdy dobre bavim. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pred pár rokmi venovala televízia Markíza jeden večer Rennymu Harlinovi (oni to asi ani nevedeli, bola to skôr náhoda). A bol to super výplachový večer. Prvým z nich bol tento žraločí sci-fi výplach, ktorý je presne taký, ako plagát hore. Super kulisy, klaustrofóbna atmosféra, žraloci, podobne ako súčasní zombíci, sú svižní a rýchli a celé je to odzbrojujúco béčkové. Asi jediný film po Čelustiach so žralokmi, ktorý nie je na zaplakanie. 70%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Útok z hlubin je příjemnou kombinací Dobrodružství Poseidonu a Čelistí, kdy ve druhé části si herci užili vody vrchovatě. A jestliže triková stránka snímku je velmi nevyrovnaná, pak voda je skutečná a fajn. Makety žraloků a mechanické efekty jsou vydařené, což se bohužel nedá říci o digitálních. Úprk zatopenými chodbami si nezadá s labyrintem v Nostromo. Samozřejmě řada věcí působí tak trochu komicky - ne, na žralokovi se jezdit nedá, jelikož jeho kůže jak struhadlo by člověka ohoblovala na kost, efektní podvodní naskočení Thomase Janeho zřejmě později okopíroval Legolas v Pánu prstenů a zmizení S. L. Jacksona nemohlo být lepší. Sežraných a roztrhaných je dosti, havárie vrtulníku efektní, bouře dunivá. Solidní jsou interiéry laboratoře. Kdysi dávno v kině jsem byl spokojenější a chybiček si nevšímal, ale i nyní mi napínavý příběh rychle utekl, proto hodnocení ponechám. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Zabil jsi mi ptáčka! Ok dal jsem repete tohohle žraločího thrilleru a pořád se nemůžu zbavit dojmu, že je to blbý béčko navíc už v dnešní době s notně zastaralými triky který nějakým omylem ve svý době zbloudilo do kin, ale zase na druhou stranu Harlin potvrzuje svůj status zručnýho řemeslníka. Film odsejpá a nezabejvá se zbytečnými píčovinami a Thomas Jane je sympaťák. Navíc s přihlédnutím k současné tvorbě se kterou si i filmy jako tento pořád s přehledem vytírají řiť to do toho nadprůměru překlopím a ty nejslabší možný 4* dám.70% ()

Galerie (73)

Zajímavosti (15)

  • Když kuchař (LL Cool J) šplhá před žralokem v zatopené kuchyni na regál, je možné si dobře všimnout kolenních chráničů pod mokrými kalhotami. (Kodousek)
  • V závěrečných titulkách je možné slyšet rapovou píseň "Deepest Bluest", kterou má na svědomí LL Cool J, jeden z herců. (slatkac)

Reklama

Reklama