Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 4: Vládce snu

  • USA A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kristen, Kincaid a Joey se utkali s Freddym Kruegerem již v NOES 3. Tentokrát jsou zpět v normálním životě, ale Kristen znova začíná mít noční můry... V jedné z nich se prochází Freddyho domem, dojde až do kotelny a tam vtáhne do svého snu Kincaida i Joeyho. Po útoku psa se Kristen probouzí s ošklivou ránou na ruce... Během další noci se Freddy znovu "vrací k životu" a Kincaid a po něm i Joey se nedosní rána... To je však jen začátek a Freddy se už těší na další mladé maso, samozřejmě s Kristen v čele... V roli Kristen se představí Tuesday Knight, která také nazpívala titulku "Nightmare" (úvodní titulky). (5150)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (255)

castor 

všechny recenze uživatele

Extrémně popálený hubený muž. Na hlavě klobouk, na těle červenozelený svetr. Na pravé ruce proslulá rukavice s břity. Není chodícím zlem na zemi jako Michael Myers nebo Jason Voorhees. Objevuje se „jen“ ve světě snů. Dřív, než se noční můrou stal, si jeho pokřivená mysl vybírala malé děti. Rodiče nevinných obětí pak vzali zákon do vlastních rukou a vraha z kotelny upálili. Mrazivá atmosféra trvá, řádění pokračuje, Robert Englund je pořád největším tahákem, i když předchozí díl zaujal víc. Trend (později) zvučných jmen pokračuje. Tentokrát nastupují režisér Renny Harlin nebo scénárista Brian Helgeland. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Freddyho som sa veľmi dlhú dobu stránil ako čert kríža. Včerajšia noc moje obavy vyvrátila a nezáujem opadol na bod mrazu. Že či spokojný? Absolútne! __ Prvá časť filmu kráča v nehorázne nemastnom, neslanom duchu. Naopak vaše chúťky dozaista rozparádi druhá polovica, a to predovšetkým - záchodová scéna, scéna s Jenny, scéna v kinosále - olympijský vrchol v experimental-horor výtvoroch. Moje slovo však v tomto prípade padá len na veľmi nizučký post, kedže kamarátstvo medzi mnou a hororom ešte ani zdiaľky neprešlo do stavu manželského (i keď..). Elm Street má svoje muchy, má svoje nedostatky, a však na druhej stran má tak efektne podanú atmosféru, ktorá s prehľadom prebíja absenciu onoho pravého, hororového strachu. (Vlastne, absenciu strachu netreba brať vždy ako zápor.) ()

Reklama

hippyman 

všechny recenze uživatele

vykrádačka sama sebe aneb pořád to samé dokola... časem už to prostě přestane strašit a začne nudit, občas spíš už černohumorně bavit, tu a tam překvapí kamerový nápad, pár povedených vražd, zajímavý konec... ale většinu času jsem prozíval... tak nevím, jestli má vůbec cenu si tu pětku pouštět... za tuhle můru ospalých 50%. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tady už je bohužel Freddy trochu z formy. Jeho triky už moc nezabíraj a tentokrát podle mě ubral i v krvavosti a nechutnosteach a i ve vraždách, všechno je tak o polovinu slabší než první díl. Taky skoro žádná hororová atmosféra se nekoná. Jediný co se tak trochu povedlo je Freddyho prostředí snů, opět je pěkně temný a strašidelný, ale to na lepší hodnocení než 3* neni, kór, když závěrečnej souboj je spíš na obtíž, než že by bavil. NIcméně hláška "neměli ste mě zahrabávat, já ještě žiju" byla dokonalá ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Po letech už mi to nepřijde jako kdysi v kině...ale hodnocení asi nechám. Mám pro surrealistické horrory s Freddym slabost, byť bych asi uvítal, z dnešního pohledu, více fantazie. Nejlepší tak je jako vždy likvidace omladiny. Vodní postel, proměna ve švába či vysátí... Samozřejmě fajnové je i Freddyho znovuzrození, včetně psa, močícího plameny. Efektní je samotný závěr v kostele - trikaři se vyřádili! Freddy je samozřejmě také vtipný - i při pojídání pizzy je s ním švanda! Dost mě zklamala hudba. 80.léta přinesla spousty skvělých kapel a songů, sem však vybrali snad ty nejhorší. A nic nezachrání ani Billy Idol a Blondie... ()

Galerie (109)

Zajímavosti (22)

Reklama

Reklama