Reklama

Reklama

The Disaster Artist: Úžasný propadák

  • Česko Úžasný propadák (více)
Trailer 1

Film Disaster Artist se točí kolem vzniku kultovního propadáku Pokoj v režii Tommyho Wiseaua ("Nejlepší propadák všech dob"). Režisér a herec James Franco (Zlatý glóbus(R) pro nejlepšího herce, 2018) v něm proměnil skutečný příběh ambiciózního hollywoodského outsidera Tommyho Wiseaua - umělce proslulého upřímným zápalem a diskutabilními metodami – v oslavu přátelství, uměleckého vyjádření a snů splněných navzdory nepřekonatelným překážkám. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (298)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Je mi to hrozně líto, ale ten film je zajímavý jen kvůli tomu o čem a o kom je. Tommy Wiseau je jedna z největších záhad dnešní popkultury a proto se zdá být dobrý nápad natočit o něm film. Na druhou stranu je to člověk tak divnej, že se o něm vlastně nedá natočit film který by diváka opravdu strhnul. Tommy je naprosto nečitelný a proto na něj nejde naroubovat opravdu kvalitní dramatická nebo komediální scénáristická konstrukce.. Já věřím, že se Franco snažil seč to jen šlo, ale výsledek je tak trochu bez barvy, chuti a zápachu...Jinak... Mám osobní teorii, že Wiseau je upír kterému je už asi tak 1000let a proto je už senilní, naprosto znuděný a zmatený věčným životem a navíc mu straší ve věži od momentu kdy v 60.letech vycucal jednoho hipíka naládovaného LSD. Mám taky podezření, že ve své senilitě zapomněl, že je upír a každý nový boží den se snaží zase a znova zjistit co se to kolem něj kurva děje... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

O the Room jsem slyšel poprvé teprve před dvěma lety..Jako asi každý jsem si říkal, proč bych sakra měl koukat na nejhorší film všech dob a proč by to někoho mělo zajímat. Posléze jsem zjistil, že má film více než oddanou skupinu fanoušků, kteří na půlnočních projekcích the Room doslova hltají a semtam si hodí lžícema na plátno. Mezi takové zjevně patří i James Franco a jeho partička kamarádů, kteří do svého vysněného projektu dali doslova všechno a je obdivuhodné, že přetočili mnoho scén jedna ku jedné. A já jim ten úspěch přeju, je jenom obrovská škoda, že se později nějakým způsobem do "kampaně" Me too zapletl i Franco a bohužel se to rozkřiklo před vyhlášením oscarových nominací. Doufám, že Franco z Hollywoodu jen tak nezmizí, maximálně zpytuje svědomí a přijmou ho zpět, je to dříč a jako Disaster artist Tommy Wiseau naprosto dokonalý...a já ho fakt žeru. PS : nezapomeňte na potitulkovku ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Kdybych nebyl jedním z největších filmových odborníků s globálním světovým přehledem a snímek, o kterém tento snímek pojedná již kdysi dávno neviděl, tak bych na něj rozhodně po zhlédnutí tohoto filmu dostal chuť. Tommy Wiseau je naprostý klenot, ať už mezi postavičkami Hollywoodu nebo vůbec jako člověk takový. Je to člověk jehož mysl se vznáší asi 2 kilometry nad jeho tělem. Neskutečně vtipně pojatý snímek o životě jednoho mimozemšťana. Celou dobu jsem jen nevěřícně civěl. Opravdu nádherné nastínění pozadí vzniku jednoho z nejzajímavějších snímků všech dob, kterému nikdo na světě nemůže upřít, že je neskutečně zábavný. Začínám silně pochybovat o tom, že The Room zamýšlel autor skutečně vážně. Namohu vyloučit, že se jen nejednalo o nejdokonalejší vtip v dějinách kinematografie. Franco to pojal moc hezky. Vytkl bych snad jen maskérům, že ač dělali co mohli, tak se jim Franca nepodařilo zošklivit dostatečně. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Vtipné nahliadnutie do tvorby jedného z najkultovejších filmov. Franco si tu konečne strihol výbornú úlohu. Výborne sa na to pozerá, sú tu skvelé emócie a funguje to. V zásade jeden z tých filmov, ktoré zarezonujú ešte dlho po svojom vzniku a slúžia ako akýsi epilóg k pôvodnému filmu. Nečakal som, že to bude až takto dobré. Takže spokojnosť. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Všestranný James Franco nakrútil obdivuhodnú POCTU jednému z najhorších režisérov všetkých dôb, pričom toto prvenstvo s veľkou pravdepodobnosťou patrí inému kolegovi, v súčastnosti už nebohému Edwardovi D. Woodovi Jr. , o ktorom Tim Burton s Johnny Deppom nakrútili v polovici 90. rokov, 20. storočia - mimoriadne majstrovský film o filme. „Legendárny snímok” THE ROOM z roku 2003, ktorý TOMMY WISEAU režíroval, napísal mu scenár, produkoval ho a hral v ňom hlavnú postavu Johnnyho, patrí medzi kultové, keď mu prilepili známku : „Je tak strašne zlý, až je tým pádom dobrý” , neviem presne, ako sa to popisuje ( nazýva ), ale niečo na tento spôsob. Podotýkam, že som ho zatiaľ ešte nezhliadol. Jim sa podujal priblížiť vznik filmu, t. j. BEHIND THE SCENES o tom, ako sa nakrúcalo... Vôbec si vzal pod čepiec autobiografiu samého seba v prvotnom zdržiavaní sa v San Franciscu, keď v divadle stretáva „potenciálneho” herca Grega Sestera, ktorí túžia byť, ako slávny James Dean, a tak sa vydávajú do srdca filmu do Hollywoodu v Los Angeles, v štáte Kalifornia, kde chcú spraviť dieru do sveta. O pár rokov neskôr sa zhodnú na tom, že si nakrútia vlastný film, ktorý bude financovať Tommy a Greg si v ňom taktiež zahrá... A o tom bude celé nasledujúce dejstvo + filmová premiéra. Vychutnávam si, keď sa pozerám na dva filmovacie štáby v jednom momente, čiže na mysli mám : FILM O FILME. Medzi moje vychýrené patria jednomyseľne : Sunset Boulevard, Spievanie v daždi, či Americká noc, alebo aj spomínaný Ed Wood. I Franco to zvládol bravúrne a jeho herecký výkon by som prirovnal k tomu Oldmanovmu zo zachytenia postavy Winstona Churchilla v snímku Najtemnejšia hodina. S mladším bratom Jima, je to fakt na zamyslenie. To je presne to isté, ako tatko Clint Eastwood a synátor Scott Eastwood. Podoba niekedy nie je všetko ! Viac - menej, prišiel som si na svoje, a cítil som sa pritom, ako ryba vo vode, alebo občas ako kapor na vianočný stôl... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (14)

  • V snímke Pokoj (2003) postava Petra (psychiater v okuliaroch, ktorý spadne pri futbalovej scéne) náhle zmizne. Namiesto nej sa objaví nová postava s názvom Steven, ktorá nie je nijak bližšie opísaná a používa repliky, ktoré sa hodia k postave Petra. Film Disaster Artist túto zmenu nijak nespomína a postava Petra sa v ňom naďalej prezentuje ako jeden herec. (belinko)
  • Když Tommy (James Franco) odhalí, že Mark (Dave Franco) točil zákulisí natáčení, tak jsou všichni překvapení, přitom ho na začátku natáčení představil. (Axarus)

Související novinky

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (více)

Reklama

Reklama