Reklama

Reklama

Sherlock: Přízračná nevěsta

(TV film)
  • Velká Británie Sherlock: The Abominable Bride (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Netrpělivě očekávaný speciál kultovní série jen 24 hodin po světové premiéře! Fanoušky po celém světě dlouho očekávaný zbrusu nový díl britské série je konečně zde. Sherlock Holmes a jeho věrný společník doktor Watson v neodolatelném podání Benedicta Cumberbatche a Martina Freemana se tentokrát zcela výjimečně a dle tvůrců série naposledy ocitají na stopě zločinu v kulisách viktoriánského Londýna konce 19. století. Tedy v prostředí a době, kam dobrodružství slavného detektiva původně umístil praotec celého fenoménu, Sir Arthur Conan Doyle. Jak prosté. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (464)

hrona 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se, těšil, dočkal se a musím konstatovat, že jsem se zkrátka přetěšil. Zasazení do doby je vskutku bravurní. Slovní střílečky, celkové vizáže hlavních představitelů, telegramy s poletujícím textem, či listování v novinách a jiné vychytávky naprosto skvělé. Nejvíc jsem se obával, spojení tehdejší doby s realitou a to bohužel přišlo, na můj vkus se v druhé půlce začalo až příliš halucinogenovat a tím ten příběh posunout z klasické napínavé detektivky ve film typu poznej kde jsi, a co právě děláš. Ačkoliv bylo jasné již od začátku spojení případu s realitou, tvůrcům se podařilo zamotat hlavu nejen Sherlockovi, ale i divákovi. Takže předěl fajn, ale šup do nové série a začít řešit opět případy, které budou mít opět hlavu na začátku a patu na konci. Český dabing je problém, ačkoliv, se dabéři snaží a dle mého skromného názoru nejsou vůbec špatní, kdo jednou poslechne originál, Vojtu Dyka jako Sherlocka si prostě pustit nemůže. A ještě posílám vzkaz distributorům. Ku--va vzpamatujte se a koukejte už celej seriál hodit na český trh v Blu-ray disku / stačí CZ titule. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Takže jednoho z nejlepších představitelů Sherlocka Holmese tvůrci výjimečně poslali do viktoriánského Londýna, protože tohle je speciál a divákům to udělá radost.... Nebo to bude zamotanější. Ostatně už od začátku na diváky Gatiss a Moffat pomrkávají a nakonec se dočkáme i propojení informace z vyšetřování starého zločinu a seriálové reality, jak ji známe. A dokonce se to obejde bez meta narážek na Arthura Conana Doyla, které se tentokrát mimořádně nabízely. I tentokrát by se to obešlo bez vtipů, BBC utrácí za zbytečné vizuální hrátky a děje tam na hodinu a půl stopáže moc není, ale oproti řešení vztahů ve třetí sérii je tenhle speciál rozhodně pokrok. Naslouchání fanouškům se ne vždy vyplatí, ale tentokrát rozhodně ano. ()

Reklama

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Možná to bylo tím, že jsem na to dva roky čekala, možná tím, že jsem už od půl deváté seděla ve svetru zachumlaná na gauči s čajem v ruce a netrpělivě očekávala devátou hodinu... Ale jakmile to přišlo, ani jsem se nepohnula. Celých 90 minut jsem bez hnutí seděla a s minimálním mrkáním sledovala tu podívanou. Nemělo to chybu. Ke konci už ty skoky byly takové nahodilé, ale jinak to bych Sherlock, jak ho známe. Geniální, vtipný, nápaditý a překvapivý. 5* ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Sherlock se nám přesouvá zpátky do 19. století, kam původně patřil. Vizuálně je vše v pořádku a samotný případ se Nevěstou je skvělý od začátku do konce (respektive skoro do konce). Nicméně to tam děsivě ruší ty vstupy ze současnosti, ty psychedelické zjevení profesora Moriartyho a celkově pokus o to udělat z toho něco víc než zajímavou stylovou detektivku. Chápu, že to tvůrci chtěli nějak navázat na původní seriál, ale mě to prostě přišlo asi stejně otravné jako když hrajete Assassin's Creed a probudíte se z Animu. 3,5 ()

cvutak 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od tohoto dílu hodně. Dostal jsem trochu něco jiného, než jsem původně myslel, ale i tak to bylo výborné. Bylo velice příjemné vidět knižní prvky od sira Arthura Conana Doyle (Watsonův revolver, výprava obou hrdinů na místo událostí a čekání na pachatele, atd), ačkoliv byl příběh zcela vymyšlen scénaristou. Hodnotím velice příznivě 9/10 ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • Příběh není zfilmován podle povídky sira Arthura Conana Doyla, ale jistá spojitost tu je. V původním příběhu "The Adventure of Musgrave Ritual" se Sherlock zmíní o případu nevěsty, když s Watsnem probírají staré příběhy. Nic konkrétního ale neřekne, takže většina příběhu je od tvůrců scénáře Marka Gatisse a Stevena Moffata. (kubsov)
  • Ženy, které se, stejně jako Moly Hooper (Louise Brealey) zde, vydávaly za muže, aby mohly vykonávat lékařské povolání, v 19. století skutečně existovaly. Známý je například případ Margarety Ann Bulkleyové alias vojenského chirurga Jamese Barryho. (IlMagnifico)
  • Natáčelo se od 5. ledna do 10. února 2015 v Anglii (města Wraxall, Londýn, Bristol a Bath). (Varan)

Reklama

Reklama