Reklama

Reklama

Šimon a Matouš jedou na Riviéru

  • Španělsko Simón y Mateo (více)
Trailer

VOD (1)

Klasická komedie s hrdiny kopírujícími Terence Hilla a Buda Spencera nabízí tradiční příběh dvou neohrožených hlupáků, kteří nevědomky pašují zbraně přes hranice. Ani tentokrát nechybí velká řada nezapomenutelných scén a geniální ústřední melodie. (Levné knihy)

Videa (1)

Trailer

Recenze (265)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Taky dobrá komedie z řady italských "shpagheti westernů" v podání náhradníků za Buda Spencera a Terence Hilla, ale už nějak ztrácí dech. Také jsem se sice bavil, ale už tam bylo toho balastu jaksi až příliš. Jako oddychová komedie určitě na drobné pousmání stačí a na zabití nudného odpoledne taky celkem dobrá volba. Nic víc v tom nehledejte. 60% ()

Joeey 

všechny recenze uživatele

S jedničkou téměr vyrovnané, podle mě se druhý díl odchýlil malinko dolů... Nicméně opět jde o úžasnou komedii plnou rvaček a hlášek. Dobrá zápletka, ale vadí mi, že šéf a jeho banda zde nejsou jedinými protivníky hlavních hrdinů, a tudíž je neprovázejí od začátku do konce. Ta závěrečná scéna na lodi mi už tak vtipná nepřipadala... ()

Reklama

Slimak 

všechny recenze uživatele

Nostalgie nehrubšího zrna....KID STUFF je prostě filmový hit mého dětsví.Od tý doby jsem začal šilhat po kamionech.Navíc vynikající český dabing navozuje příjemně domáckou atmosféru....komedie o cestách dvou pitomců se dokázala vrýt do povědomí lidí velice dobře....osobně když jsem po letech slyšel zase tu hudbu naskočila mi husí kůže.JINAK ABY BYLO UŽ JASNO...TOHLE JE PRVNÍ DÍL!!! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Chcete na nás, abysme pracovali? To jste tedy na špatný adrese. Nedávno jsme to zkoušeli a potřebovali jsme šest měsíců, než jsme se vzpamatovali." Jsou to sice dvě nefachčenka, ale tu práci vzali a já jsem se u toho jako malý mohl uřehtat. Jenže od té doby jsem evidentně nedospěl, takže se u toho řehtám pořád. Sice už to nemá úplně ty grády, ale nostalgie to bez problémů vynahradí. Takže si užívám každou bitku, přetlačování s náklaďáky, Šimonovo taneční číslo i mafiány v rozpadajícím se Citroenu. Už jen to, že ten nejvíc nejzlejší gangster se jmenuje Frou-Frou, je pro mě důvodem k smíchu a i má děravá palice si bude navždy pamatovat to Matoušovo starostlivé "Nebolelo to moc?" po každém Šimonově razítkování hlavy. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

O fous slabší než první díl, ale stále výborné pokračování. Šimon a Matouš se vydávají na cestu kamioňáků/pašeráků, takže první půlka se nese ve stylu honiček, bouraček a automobilových gagů. Dojde i na půlení auta a geniální přetlačovanou s druhým kamionem, kterou bych nechtěl zažít naživo na silnici. Druhá půlka je už slabší, ale i zde se najde pár skvělých scén - například Šimonova deprese, při které zlikviduje dva padouchy nebo geniální závěrečná bitka na lodi. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Italové jezdili vpravo od doby Mussoliniho, v nákladních vozech včetně filmového Fiatu 691 ale měli volant na pravé straně kvůli výhledu. Viděli tak lépe na krajnici a pravou stranu vozovky. z toho samého důvodu měli stejné uspořádání i ve Švýcarsku. Hlavní důvod tedy byl, aby viděli případné nebezpečí na kraji vozovky jako sráz a podobně. (7ynek)
  • Když Paul (Riccardo Petrazzi) spadne z římsy hotelu a propadne se do půl těla do země, je kousek vedle vidět hromada vykopané hlíny. (Hellraiser12)

Reklama

Reklama