Reklama

Reklama

Šimon a Matouš

  • Česko Šimon a Matouš: Obchodníci s diamanty (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoduchá zápletka skýtá skvělý prostor dvěma neuvěřitelným smolařům - Šimonovi a Matoušovi. Hoši nevědomky pašují diamanty po nichž pasou party ziskuchtivých zloduchů. Ovšem vzít našim hrdinům něco, co sami nechtějí dobrovolně vydat není tak snadné. Film plný bitek a situací postavených na hlavu - zkrátka fantastická italská komedie bez hlavy a paty, zato s tělem plným špaget a smíchu... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

pepo 

všechny recenze uživatele

Pokus o napodobenie originálu padol v tomto prípade na skutočne úrodnú pôdu a v mnohom svoje vzory aj prekonáva. Bláznivá komédia o dvoch podvodníkoch vydávajúcich sa za kňazov možno trochu zostarla, no stále dokáže spoľahlivo rozvibrovať bránicu. Jediná škoda je, že sa neuchoval pôvodný český dabing, na ktorom mnoho z nás vyrastalo a obsahoval ešte väčšiu nálož humoru. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Klasický příběh, který každý filmový fanda viděl. Tentokrát tito dva nerozluční přátelé ne málo podobní Hillovi a Spencerovi mají zálusk na diamanty, které nechtěně pašují přes hranice. Skvělí jsou záporáci, kteří jsou skutečná nemehla, bravurní je plán útěku z vězení. Nejlepší a nejpamátnější je však scéna z obchodu se smíšeným zbožím a s trestanci na úterku. To byla asi nejlepší fackovací scéna ze všech společných filmů obou hlavních herců. Přes to všechno je to totální blbost, naštěstí stále zábavná. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Šimon s Matoušem, dva opravdoví smolaři, nyní věří, že se na ně konečně usmálo štěstí. Náhodou jsou zaměněni za dva kněze, a jako tací vysláni do Holandska se sochou Madonny. Toho ale využívá šéf místní mafie, a na soše zamění barevná sklíčka za diamanty, a využije Šimona a Matouše jako pašeráky. Jenže když má dojít na předání, vše se komplikuje - a navíc se do všeho zamotává policie pod vedením inspektora Nelsona a Morganova zločinecká banda, a o diamanty mají zájem všichni ... Je jasné, že tvůrci filmu využili podobnosti hlavních hrdinů s - v té době hodně oblíbenými - Terrencem Hillem a Budem Spencerem, na druhé straně jejich filmy Šimon a Matouš v lecčem překonává. Rozhodně je to jeden z filmů, který v době rozmachu prvních videí, nesčítelněkrát brázdil naše televize, a nikdy nezapomenu jak jsme si s kámošema některé scény přehrávali zpomaleně, aby nám ani záběr neutekl. Chválím také povedený český dabing, a to asi nejvíc Františka Filipovského jako inspektora Nelsona (aka holandský četník Cruchot)... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Prostředí 8/10/// +zábavné, vtipné, povedený dabing, bitky, prostředí Holandska, titulní hudba -někdy je to strašná taškařice a šaškárna/// Už si přesně nepamatuji jestli jsem Šimona a Matouše v dětství vnímal jako klony nám známější dvojice, ale spíš jsem si myslel, že to jsou jejich další postavy. Dnes mohu říct, že ta podoba je hodně věrná, hlavně ta na Buda Spencera. I samotný film nemá svým dějem a pojetím daleko k jejich filmům. Musím říct, že jsem se příjemně bavil i když si myslím, že jsem tento film viděl poprvé a to až dnes. Nejvíc se mi asi líbili vedlejší postavy lupičů a jejich šéf. No prostě sranda. Jen je škoda, že tahle dvojice nenatočila více filmů, asi bych se na ně rád podíval./// Celkem 72%/// ()

halogenka 

všechny recenze uživatele

Filmy, jejichž podstatou jsou pouze a jedině bitky, ostatní věci jsou podružné či jen vytvářejí pro tyto bitky platformu. Soukromě jsem tento žánr nazvala "liskačky". Pro liskačky je charakteristické, že jednou z jejich nejdůležitejších složek je zvuk, konkrétně ten, který se ozývá při úderech... V dětství oblíbená podívaná mě, bratra a otce, dneska utrpení. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natočen v Dakaru (Senegal) a Amsterdamu (Nizozemí). (Rattus Rattus)
  • Keď Šimon narazí do slona, jedná sa o slona indického, aj keď film sa odohráva v Afrike. (Igi155)

Reklama

Reklama