Reklama

Reklama

Šimon a Matouš

  • Česko Šimon a Matouš: Obchodníci s diamanty (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoduchá zápletka skýtá skvělý prostor dvěma neuvěřitelným smolařům - Šimonovi a Matoušovi. Hoši nevědomky pašují diamanty po nichž pasou party ziskuchtivých zloduchů. Ovšem vzít našim hrdinům něco, co sami nechtějí dobrovolně vydat není tak snadné. Film plný bitek a situací postavených na hlavu - zkrátka fantastická italská komedie bez hlavy a paty, zato s tělem plným špaget a smíchu... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (251)

bundaboy 

všechny recenze uživatele

V dětsví jsem tenhle film viděl snad 100x :). A když jsem si to pouštěl nedávno, tak jsem pořád slzel smíchy, takže to věkem vůbec neztrácí na kvalitě :). Nutno ovšem poznamenat, že nejlepší je to s původním českým dabingem (Mrkvička + Jelínek + Filipovský)! A možná to bude znít divně, ale mě se tyhle dva filmy s Šimonem a Matoušem líbily vždycky víc, než ty původní s Hillem a Spencerem... ;) ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Není to sice moje oblíbená dvojka italských herců Terence Hill a Bud Spencer, ale ostudu jim rozhodně nedělají.. Zábava je to královská, hudba se vám pomalu vryje do paměti a začnete ji mít rádi. Nezapomenutelné situace, komické bitky, které jako obvykle ani tak neobsahují násilí, jako spíše komediální údery s použitím všelikých předmětů v okolí. Příběh je sice jednoduchý, ale na komedii ani není třeba koumat nad nějakým hlavolamem a stačí se jen smát.. a já se smál. 75% ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Nenáročná, ale účinná zábava, která je napodobeninou filmů s populárním duem. Zápletka v podobě nevědomého pašování není špatná a s průběhem ukrytí v klášteře, honiček a bitek za osobní spravedlnost je typickou pro tento druh zábavy. Prohnaný Matteo (solidní Antonio Cantafora) a bručoun Simone (dobrý Paul L. Smith) se ve spásném mnišském převleku snaží dosáhnout lepšího života a návratu z drsné Afriky zpět do civilizované Evropy. V patách je jim nejen gang pašeráků diamantů, ale i amsterdamská policie. Ze všeho se dostávají s hravostí a pádnou rozhodností. Svého převleku si užívají se vším všudy, a dělá je i lepšími lidmi. Z dalších rolí: vůdce násilnické bandy Morgan (Dominic Barto), bojící se krutých dobrmanů svého pána pana Robinsona (Claudio Gora), sadistického mafiánského šéfa, policejní inspektor Nelson (Jacques Herlin), prahnoucí po dopadení pašeráků diamantů, představený páter kláštera (Giuseppe Maffioli), a vůdce uprchlých trestanců (Nello Pazzafini). Hravé, jednoduché, vtipné, nenáročné, zkrátka příjemné odreagování. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Rčení: "Když dva dělají totéž, není to totéž." v tomto případě vůbec neplatí. Napodobitelé dvojice Budyhill Šimon a Matouš se svého úkolu výborně zhostili a v mnoha se komediím se Spencerem a Hillem vyrovnali. Zkrátka je Šimon a Matouš skvělá a vtipná komedie s vynikající a chytlavou průvodní písní, která i po tolika desetiletí stále baví. ()

dukeman 

všechny recenze uživatele

Morgan s dabingem Jana Přeučila, který téměř za každou druhou větou uštědří svým nechápajícím podřízeným epesní mlaskající facku, je jednoduše nepřekonatelný. "Lehce jako lví pšouk a jako myšák mazaně" Celý film je k zhlédnutí na youtube ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • Oba filmy se Šimonem a Matoušem se v čs.kinech objevily prakticky současně, jen s měsíčním odstupem, v létě 1978. Z neznámých důvodů byla Riviera dabovaná, zatímco tento film byl naopak titulkovaný. Dabované verze se dočkal teprve později při uvedení v tehdejší ČST. (charles3)
  • Diamanty, které v závěru filmu hodí Matouš (Paul L. Smith) Šimonovy (Antonio Cantafora), by neměly být válcem tak jednoduše rozdrceny. (miroslaf63)
  • Keď Šimon narazí do slona, jedná sa o slona indického, aj keď film sa odohráva v Afrike. (Igi155)

Reklama

Reklama