Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepraktický, roztržitý antropolog (Cary Grant), který má těsně před svatbou s dominantnější dívkou, shání peníze pro své muzeum, jehož budováním strávil posledních pět let. Do cesty se mu neustále plete živelná bohatá výstřednice s ochočeným mládětem leoparda Susan (Katharine Hepburnová), která sebe, Davida i své známé dostává do řetězce stále absurdnějších situací...Film, reprezentující vrchol bláznivých komedií třicátých let, stojí na výborných hereckých výkonech, vtipných dialozích a režijním umu Howarda Hawkse. (pm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Od začátku úsměvné a nevěřil bych, že se z toho vyklube tak zábavná screwball komedie. Sice stojí na náhodách, ale čert to vem. Duo Grant, Hepburn válí a ostatní postavy taky. Lži a nedorozumění jsou perfektní. Dokonce nemám Katharine co vytknout, a to je co říct. # [viděno: monitor, 2.0->5.1] # příběh 7 | humor 6 | akce 0 | napětí 2 | pustil bych si znovu 8 ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

"Hlavně neztrácej hlavu!" "Hlavu mám,ale ztratila jsem leoparda." Naprosto kouzelný film,který sice ke konci trochu své kouzelnosti ztrácí,ale je tak nabitý úžasně absurdními situacemi a pozitivní energií,že se u něj člověk skvěle baví až do závěrečných titulků.Cary Grant a Katherine Hepburn jsou dokonalá dvojice,onen leopard neskonale roztomilý a vzhledem k tomu,že už dlouho mě nic tak nepobavilo,musím dát pět.Ten film je sice starý víc jak sedmdesát let,ale nemá na sobě jedinou vrásku. 90 % ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Královna střelených romantických komedií! Humor dovedený do absurdních rozměrů a mezitím dva báječní herci v nejlepší kondici. Zkázonosná Katharine Hepburn, která na co sáhne, z toho se rázem stane další průšvih + usedlý Cary Grant, který se marně snaží pochopit, jak se do tohoto cirkusu vlastně dostal. Ale nelituje... nakonec. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pud lásky se u muže často projevuje v podobě konfliktu." Na úvod bych chtěl podotknout, že pokud bych si měl vybrat za manželku mezi zapšklou vědkyní Alice a bláznivou Susan, tak bych se patrně ještě před svatbou stal dvojnásobným vdovcem. Nicméně pro bláznivou komedii jsou tyhle dvě Davidovy múzy naprosto dokonalý. Bavil jsem se při tom královsky a až budu chtít někomu dát svatební dar, tak to samozřejmě bude interkostální klavikula z brontosaura. Mám přece vkus. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Sedmdesát let stará komedie, která ještě stále perfektně baví! Neurotický Cary Grant (nepřehrával!) a živel Kathrine Hepburn jsou vážně perfektně sehraní, fnguje mezi nimi určité kouzlo, které skvěle přechází na díváka, tudíž se nuda v žádném případě nemůže projevit. Začátek je famozní, skvělé "náhody" a scénář, kde dialogy sviští rychlostí blesku a Hawks jedndouše čaruje. Zbytek postupně zpomaluje, ale stále si drží vynikající úroveň a závěr ve věznici je opravdu legrační. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • Finální scénář měl 202 stran, což by dělalo 3 hodiny a 22 minut. (Kulmon)
  • Katharine Hepburn se leoparda nijak nebála, Cary Grant z něj tolik nadšený nebyl a ve scénách, kde mělo docházet ke kontaktu se nechával dublovat. (Kulmon)
  • Leopardi jsou ve filmu dva. Ochočeného leoparda Baby i toho zlého, co uteče z cirkusu, ale hrálo jedno zvíře. (Hans.)

Reklama

Reklama