Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepraktický, roztržitý antropolog (Cary Grant), který má těsně před svatbou s dominantnější dívkou, shání peníze pro své muzeum, jehož budováním strávil posledních pět let. Do cesty se mu neustále plete živelná bohatá výstřednice s ochočeným mládětem leoparda Susan (Katharine Hepburnová), která sebe, Davida i své známé dostává do řetězce stále absurdnějších situací...Film, reprezentující vrchol bláznivých komedií třicátých let, stojí na výborných hereckých výkonech, vtipných dialozích a režijním umu Howarda Hawkse. (pm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

zlabus 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná záležitost, která těží ze solidního obsazení a má dvě geniální scény a to sice restauraci a závěr ve vězení, bohužel zbytek už tak silný není a navíc se na něm značně podepsal zub času. I přes drobné výhrady se však bez debat jedná o zážitek, který svou zábavností výrazně převyšuje 95% komediální produkce posledních let. Špičkou crazy komedií let třicatých a čtyřicátých tak pro mě nadále zůstává Caprovo Arsenice and Old Lace. 75% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pud lásky se u muže často projevuje v podobě konfliktu." Na úvod bych chtěl podotknout, že pokud bych si měl vybrat za manželku mezi zapšklou vědkyní Alice a bláznivou Susan, tak bych se patrně ještě před svatbou stal dvojnásobným vdovcem. Nicméně pro bláznivou komedii jsou tyhle dvě Davidovy múzy naprosto dokonalý. Bavil jsem se při tom královsky a až budu chtít někomu dát svatební dar, tak to samozřejmě bude interkostální klavikula z brontosaura. Mám přece vkus. ()

Reklama

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Americká LEOPARDÍ ŽENA mi připomíná český film EVA TROPÍ HLOUPOSTI. Veselohra a v hlavní roli potrhlá hyperaktivní holka. Oba filmy vznikly ve stejnou dobu (dělí je rok). Tím ale podobnost končí. Zatímco českou verzi si kdykoli rád pustím a u této prvorepublikové komedie se zasměju, americká varianta mě se svým stupidním humorem spíš vytáčí. Katharine Hapburne se mi tu vůbec nelíbí. Je mi vysloveně protivná. Bezprostřednímu „telecímu“ vystupování Gollové nesahá ani po kotníky. Není nad český humor. Hollywoodská BLÁZNIVÁ STŘELA z roku 1938 selhává na plné čáře a nezachrání to ani velké herecké hvězdy. 35% ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

"Hlavně neztrácej hlavu!" "Hlavu mám,ale ztratila jsem leoparda." Naprosto kouzelný film,který sice ke konci trochu své kouzelnosti ztrácí,ale je tak nabitý úžasně absurdními situacemi a pozitivní energií,že se u něj člověk skvěle baví až do závěrečných titulků.Cary Grant a Katherine Hepburn jsou dokonalá dvojice,onen leopard neskonale roztomilý a vzhledem k tomu,že už dlouho mě nic tak nepobavilo,musím dát pět.Ten film je sice starý víc jak sedmdesát let,ale nemá na sobě jedinou vrásku. 90 % ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Už som to tuším niekedy napísal, že nie je dôležitý žáner filmu, ani to, že bol nakrútený pred 80 rokmi. Záleží iba na tom, či splnil divácke očakávania alebo nie. A Leopardia žena moje očakávania naplnila. Predstavuje pre mňa etalón dobrej crazy komédie. Bolo od režiséra objavné, že do hlavnej úlohe obsadil Katharine Hepburn, ktorú som väčšinou videl v roli staropanenských, nešťastných žien. V tomto filme naplno rozbalila svoj komediálny talent a vo veľkom štýle zatienila Cary Granta, ktorý vedľa nej pôsobil ako herec ochotníckeho súboru. Situačné gagy i dialógy boli fajn, čudoval som sa len, že dabingoví herci sa v tej paľbe slov nestratili. Výsledkom je, že ponechávam filmu štyri hviezdičky, pretože pri troch by sa dostal na úroveň Evy, co tropí hlouposti a to je predsa len o niečo iná liga. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • Finální scénář měl 202 stran, což by dělalo 3 hodiny a 22 minut. (Kulmon)
  • Na herečku Katharine Hepburn skoro zaútočil leopard, keď mu stála chrbtom otočená. Zachránilo ju len prasknutie bičom, s ktorým včas prišla zvieracia trénerka. (classic)
  • Herečka Katharine Hepburn potrebovala špeciálneho kabaretného trénera, Waltera Catletta, ktorý jej predohrával Grantove repliky a tlačil ju k tomu, aby vystupovala prirodzene. Za dobrú prácu ho vo filme obsadili do úlohy zmäteného šéfa polície v záverečných scénach. (classic)

Reklama

Reklama