Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepraktický, roztržitý antropolog (Cary Grant), který má těsně před svatbou s dominantnější dívkou, shání peníze pro své muzeum, jehož budováním strávil posledních pět let. Do cesty se mu neustále plete živelná bohatá výstřednice s ochočeným mládětem leoparda Susan (Katharine Hepburnová), která sebe, Davida i své známé dostává do řetězce stále absurdnějších situací...Film, reprezentující vrchol bláznivých komedií třicátých let, stojí na výborných hereckých výkonech, vtipných dialozích a režijním umu Howarda Hawkse. (pm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Poté, co mě velmi potěšil snímek Moje nejmilejší žena a An Affair To Remember, v nichž hrál také Cary Grant, pustil jsem si i Leopardí ženu. Romantická komedie stará téměř osmdesát let neztrácí ze svého humoru, tempa a poutavosti vůbec nic a předčí převážnou většinu dnešní americké komediální produkce. Příběh sám o sobě baví, pořádné grády tomu dodávají Cary Grant a Katharine Hepburn, ale také samotný leopard a zápletky kolem něj. U řady scén jsem se opravdu zasmál a s hodnocením vůbec neváhám, neboť Leopardí žena patří do rodiny komedií, které nestárnou a mají úroveň i v absurdních scénách. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

K maximálnemu hodnoteniu a naprostej dokonalosti, chýbalo tejto non-stop turbulentnej komédii snáď len jediné. Totižto postava stvárnená skvelou Katharine Hepburn, je aj na tento žáner až príliš nepravdepodobná a nereálna. Nikdy za svoje počínanie a narobené chyby nepyká, je miestami až nesympatická a škody nikdy nenapraví. V skratke, je to ,,grázel,,! To, že je v určitých momentoch nadmieru sladká a okúzľujúca, veľa nepomáha. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Od začátku úsměvné a nevěřil bych, že se z toho vyklube tak zábavná screwball komedie. Sice stojí na náhodách, ale čert to vem. Duo Grant, Hepburn válí a ostatní postavy taky. Lži a nedorozumění jsou perfektní. Dokonce nemám Katharine co vytknout, a to je co říct. # [viděno: monitor, 2.0->5.1] # příběh 7 | humor 6 | akce 0 | napětí 2 | pustil bych si znovu 8 ()

swed 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus možná až příliš ulítlá komedie. Prvních několik minut mi dalo zabrat, protože na takový styl si není lehké zvyknout. S ubíhajícími minutami se situace naštěstí zlepšovala a po skončení filmu jsem byl vlastně spokojen. Gagy sice nejsou takové, že by vyvolávaly záchvaty smíchu, ale pro pobavení stačí, dále je tu svižné tempo a kouzelné finále (vězení) s ještě lepším vyvrcholením (muzeum). P.S. Grant mi ve filmu sedl, což bohužel nemůžu říct o Hepburnové. 8/10 ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Jeden roztržitý antropolog, co se zítra žení, jeden uragán resp. roztomile potrhlá zamilovaná emancipovaná mladá slečna, jeden George-čtyřnohý nejlepší přítel člověka, co rád zahrabává boty a (brontosauří) kosti a jedno „Bejby“. Nikoliv to hříšné resp. šakalí, ale čtyřnohý mazel s vybraným hudebním vkusem a neukojitelným apetitem. Jednoduše roztomile potrhlá záležitost s mistrně se doplňujícím ústředním duem C. Grant-K. Hepburn, které buď zcela propadnete nebo ji nemilosrdně odstřelíte. Film, jenž má co nabídnout jak milovníkům (rychlých) dialogů, tak začínajícím zapáleným zoologům, pokročilým imitátorům a v neposlední řadě i vyznavačům absurdity. Scéna z vězení budiž ukázkovým příkladem. Troufám si rozhodně tvrdit, že „pod tíhou viděného“, by i major Terazky „prozřel“ a lakonicky utrousil „a táák, Kefalín“. Stejně tak, pokud jste čirou náhodou doposud neslyšeli zvuk alky resp. leoparda v červnu, je Bringing up Baby snímkem přesně pro vás. 89%[Snímek, který více než kdy jindy, lze zažít na dva způsoby. Vidět s dabingem nebo si jej v orig. prožít. Já měl tu čest resp.smůlu s oběma případy]. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • Na západe USA slávila snímka úspech i v kinách, na východnom pobreží to bol ale prepadák, takže prekročený rozpočet sa nepodarilo vyplniť. Hawksa to stálo zmluvu so štúdiom RKO, k spolupráci sa vrátil až v ďalšom desaťročí. (classic)
  • Herečka Katharine Hepburn potrebovala špeciálneho kabaretného trénera, Waltera Catletta, ktorý jej predohrával Grantove repliky a tlačil ju k tomu, aby vystupovala prirodzene. Za dobrú prácu ho vo filme obsadili do úlohy zmäteného šéfa polície v záverečných scénach. (classic)
  • Režisér Hawks bol pri nakrúcaní veľmi spokojný a odvďačoval sa tak, že namiesto nakrúcania vzal štáb so sebou na dostihy alebo inokedy kúpil všetkým dve bedne šampanského. (classic)

Reklama

Reklama