Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepraktický, roztržitý antropolog (Cary Grant), který má těsně před svatbou s dominantnější dívkou, shání peníze pro své muzeum, jehož budováním strávil posledních pět let. Do cesty se mu neustále plete živelná bohatá výstřednice s ochočeným mládětem leoparda Susan (Katharine Hepburnová), která sebe, Davida i své známé dostává do řetězce stále absurdnějších situací...Film, reprezentující vrchol bláznivých komedií třicátých let, stojí na výborných hereckých výkonech, vtipných dialozích a režijním umu Howarda Hawkse. (pm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (189)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Sedmdesát let stará komedie, která ještě stále perfektně baví! Neurotický Cary Grant (nepřehrával!) a živel Kathrine Hepburn jsou vážně perfektně sehraní, fnguje mezi nimi určité kouzlo, které skvěle přechází na díváka, tudíž se nuda v žádném případě nemůže projevit. Začátek je famozní, skvělé "náhody" a scénář, kde dialogy sviští rychlostí blesku a Hawks jedndouše čaruje. Zbytek postupně zpomaluje, ale stále si drží vynikající úroveň a závěr ve věznici je opravdu legrační. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 filmů, které musíte vidět, než umřete. Jeden ze 100 největších filmů všech dob časopisu Entertainment Weekly. Jedna ze 140 nejlepších komedií - 140 Greatest Comedy Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Jeden ze 100 nejlepších romantických filmů - 100 Greatest Romance Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Ztřeštěná konverzační komedie, která je hereckým koncertem Kat Hepburnové a Cary Granta, o brontosauří kosti, psu a leopardu nemluvě. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=n9uUJQRzh4k ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Další důkaz o tom, že to, co se obdivuje (a objevuje) dnes, má kořeny v minulosti. Leopardí žena je totiž ukázkovou romantickou komedií, ve které jeden ztřeštěný a přitom nečekaně promyšlený a chytrý dialog střídá druhý. A většina dnešních komedií, ve kterých se hlavní hrdina většinu filmu hádá s krásnou slečnou, aby si v přesně načasovaný moment padli do náruče, mohou Carymu Grantovi a Katherine Hepburn jen tiše závidět. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Královna střelených romantických komedií! Humor dovedený do absurdních rozměrů a mezitím dva báječní herci v nejlepší kondici. Zkázonosná Katharine Hepburn, která na co sáhne, z toho se rázem stane další průšvih + usedlý Cary Grant, který se marně snaží pochopit, jak se do tohoto cirkusu vlastně dostal. Ale nelituje... nakonec. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

1/10 Hmm tak to jsem vazne necekal... Tri z mych oblibencu H+H+G v naproste kravine, ktere opravdu chybi ftip - za celou dobu jsem se zasmal dvakrat - jednou uz jsem zapomnel u ceho a po druhe pri kockovani leprda se psem. Katharine je nesnesitelna, Cary uplne mimo, humor o neco malo vys nez u bratri Marxu, porad jsem cekal, ze se to zlomi do neceho divatelneho, ale od jiste doby uz jsem se jenom modlil, aby to co nejdriv zkoncilo. Spaste dusi - fakt des! ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • David užil slovo "gay", což se ve filmu ve smyslu homosexuál objevilo vůbec poprvé. (Kulmon)
  • Katharine Hepburn se leoparda nijak nebála, Cary Grant z něj tolik nadšený nebyl a ve scénách, kde mělo docházet ke kontaktu se nechával dublovat. (Kulmon)
  • V scéne, v ktorej Susan (Katharine Hepburn) pred políciou predstiera, že ona a David (Cary Grant) sú gangstri, nazýva Davida prezývkou "Jerry the Nipper" (Jerry Držgroš), čo bola prezývka, ktorú mal Cary Grant vo filme Nahá pravda (1937). (Michal74)

Reklama

Reklama