Reklama

Reklama

Jak vyrobit vraha

(seriál)
  • USA Making a Murderer
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Tenhle thriller o skutečných událostech, natáčený po dobu 13 let, sleduje nevídaný příběh dvou mužů obviněných z děsivého zločinu, který možná ani nespáchali. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

Trancetino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neuveriteľné. V živote som nevidel toľko nespravodlivosti naraz. Je to niečo neskutočné ako dokáže takýto odporný justičný systém existovať a vziať nevinnému človeku celý život. Dúfam, že sa im to podarí prelomiť a dostanú sa na slobodu vďaka existencii EDTA v Averyho DNA ak už ovšem niekto nezničil tie vzorky. Netflix je momentálne neprekonateľná spoločnosť. Tak perfektné a tak detailne spracované som ešte nič nevidel. V jednom roku vyrobili Narcos a tento dokument. Proste SUPER. Len tak ďalej. Už teraz sa teším na ďalšiu ich tvorbu. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Výborné časosběrné dokudrama, ze kterého vám bude poněkud blivno. Steven Avery je venkovský "redneck", který se v mládí dostal z osobních důvodů do nemilosti místního šerifa, což během desetiletí to přerostlo do obludných rozměrů. SPOILERY Tvůrkyně se svojí zaujatostí nijak netají. Šikovně používají střih a výroky, aby vyvolaly žádaný efekt. Důkazy nebo spíš jejich nedostatek a výpovědi svědků i videa jsou ale rozhodně pravé - a máte dostatečný prostor udělat si vlastní obraz. A oprávněnost zaujatosti téhle série nejspíš pochopíte. Pokud Avery skutečně vraždil, pak to musel udělat způsobem, o kterém věděl, že ho pošle do vězení. Několik mužů "spravedlnosti", právníků a možná i expertů by mělo přijít o práci, nejspíš kvůli maření vyšetřování a předpojatosti. A odsoudit sedmnáctiletého kluka na základě výpovědi, kterou pak popírá a odporuje i důkazům, je sviňárna snad největší. Držím palečky Averymu i jeho synovci, protože se snad letos rozjede nový soud a tudíž materiál pro druhou sérii. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Dokumentářní příběh Stevena Averyho je obzvláště zajímavý v souběhu s "hraným" příběhem O.J.Simpsona v American Crime Story. Oba příběhy se točí kolem reálných, nejistých a mediálně velmi sledovaných obvinění z vraždy, avšak zatímco Making a Murderer se odvíjí v plně dokumentárním stylu s čistě archivními záběry, American Crime Story je hrané drama. Nutno však podotknout, že co se týče realističnosti, jsou oba seriály špičkové a vyrovnané. Making a Murderer o prsa vítězí v soudní síni, kde se nesmírně chytře vyvracejí i ty nejzáludnější argumenty. American Crime Story je pak tak nějak divácky chytlavější a zábavnější. Oba seriály doporučuji všemi deseti, jednak protože protože perfektně vykreslují systém justice v USA a taky jsou samy o sobě výborně zpracované. Po druhé sérii zvyšuji hodnocení na maximum a trochu se kaji nad svým předchozím komentářem - Making a Murderer totiž není jen seriál, je to brilantní dokumentární rekonstrukce záludných aspektů trestného činu. Jsem až překvapen, že takto detailní informace se mohou vypustit na veřejnost! 9/10 ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca záležitosť, ktorá funguje hneď v niekoľkých rovinách: 1) Návykový seriál plný zvratov, ktorý väčšina napriek hodinovým epizódam zhltne za víkend, 2) detailný dokument so šokujúcou realitou a depresívnym posolstvom a 3) neuveriteľný príbeh plný zaujímavých ľudí a emócií, či už pozitívnych (zistenia a argumenty Stevenových právnikov - lepšie ako z právnických filmov), alebo negatívnych (zavádzanie, nespravodlivosť, slepota). Potlesk tvorkyniam - získať toľko materiálu a zostrihať ho takto pútavo a príbehovo - to som ešte nevidel. ()

Market179 

všechny recenze uživatele

Wow, já se nestačím divit. Člověk by si býval myslel, že policie a justiční systém tady je proto, aby chránil nevinné, avšak opak je pravdou a tento dokumentární seriál je tomu jen důkazem. Lži, výmysly, neschopnost a neskutečné honění si ega. Tak bych to celé shrnula. Jeden na to kouká a jen se mu vaří krev v žilách. ALE! Má to všechno. Je to napínavé, dramatické, plné zvratů a emocí a hlavně je to REAL. Celý seriál je od začátku až do konce poskládán ze soudních slyšení, autentických nahrávek tel.hovorů, výslechů, včetně fotek důkazů a kompletně všech detailů, dle kterých si divák může poskládat obrázek a utvořit si náhled na celý případ. Za mě skvělá záležitost! ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Režisérka Laura Ricciardi využila pri natáčaní tiež skúsenosti zo svojej predošlej kariéry právničky. (WalterIK7)

Související novinky

Netflix vyhodil zásadní manažerku

Netflix vyhodil zásadní manažerku

02.04.2023

Netflix stále prochází reorganizací s cílem ušetřit a zajistit, že u něj budou vznikat co nejsledovanější tituly. Posledním kolem těchto změn neprošla Lisa Nishimura, která ve firmě pracovala už od… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno