Reklama

Reklama

Jak vyrobit vraha

(seriál)
  • USA Making a Murderer
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Tenhle thriller o skutečných událostech, natáčený po dobu 13 let, sleduje nevídaný příběh dvou mužů obviněných z děsivého zločinu, který možná ani nespáchali. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keby som narazil na film, ktorý by divákovi ponúkol takýto príbeh, pričom by nebodaj disponoval podtitulom: "podľa skutočnosti", všetkých, ktorí by mu dali viac ako tri hviezdy, by som považoval za úplných idiotov, ktorí sa nedokážu orientovať v realite, lebo toto v 21 storočí skrátka NIE JE MOŽNÉ. Lenže opak je pravdou, a mne zostáva rozum stáť nad tým, čoho sú ľudia naozaj schopní. Chce sa mi grcať. Z hentej krajiny sa mi chce skrátka grcať ... ()

JoSte 

všechny recenze uživatele

Tak neskutečně zamotaný příběh by snad nevymyslel ani ten nejšílenější scénárista. A k tomu navíc hned v první epizodě vystupuje šerif Tomas Kocourek a zástupkyně Judy Dvorak. BTW nechápu, jak se jim podařilo získat tolik video záznamů a nahrávek hovorů. Restecp. Stručný popis událostí je na wiki https://en.wikipedia.org/wiki/Steven_Avery, ale doporučuju se tam podívat nejdříve až po pár dílech. (BTW zavzpomínal jsem na kauzu Cervanová) ()

Reklama

Cedr 

všechny recenze uživatele

Nadmíru poutavě prezentovaný dokument. Nahlédnutí do policejního a soudního systému USA je opravdu "kouzelné". Making a Murderer krom jiného i nechtěně zamává s veškerou detektivní a především soudní fikcí, neboť to co by tradičně bylo rozcupováno jako "hloupé, okaté, naivní a těžce nerealistické" se podle všeho vlastně v reálu běžně děje. Aspoň tedy ve Wisconsinu. Po vynikajících a (v dvojím slova smyslu) neuvěřitelných úvodních dílech posledních pár epizod divácky bohužel trochu ztrácí dech dech. Neodvážím si hrát na gaučového detektiva a vyslovovat nějaké závěry, ale i kdyby dokument byl sebevíc účelně jednostranný, tak nelze než nevěřícně kroutit hlavou co se vše může stát. ()

Gothar 

všechny recenze uživatele

1. séria: Neuveriteľný príbeh zahytený vo výbornom časozbernom dokumente. Pozostáva výhradne z autentických záberov a nahrávok, všetko je prehľadne a hlavne pútavo zostrihané. Celý seriál som si zvládol pozrieť za dva (dlhé) večery a celý čas som neveriaco sledoval čo sa tam udialo. 95 % 2. séria: Má to menšie "grády" a myslím si, že s vydaním 2. série mohli tvorcovia počkať, prípadne ju mohli skrátiť na 5-6 dielov. Veľa času sa podľa mňa venuje Stevenovej rodine a ich bežnému životu (práca v dielni, varenie, atď.). Takisto nové poznatky sú dávkované postupne - napríklad záznamy z GSM sa spomínajú už v prvých dieloch, ale podrobnosti sa dozvieme až omnoho neskôr. Nič to však nemení na skutočnom príbehu, ktorého priebeh je stále nepochopiteľný. 80 % ()

mclenin 

všechny recenze uživatele

Strhujúce, znepokojivé, silné !!! Nehodnotí, neposudzuje, nekomentuje. Zobrazuje, poukazuje, konštatuje. Názor nech si každý spraví sám. Pre mňa zrejme najlepší krimi dokument, ktorý som doposiaľ videl /ever/, o to viac, že sa jedná o reálnu udalosť, nie o film podľa skutočných udalostí. - MOŽNÝ SPOILER - Niekoľkokrát som sa pristihol pri myšlienke, že niečo také je možné snáď len vo filme, či v seriáli, prosto vo fiktívnom svete, kde diváka po nervydrásajúcom príbehu čaká aspoň nejaký happy end, ale nie, nie ... welcome to real life. Emočne zdrcujúce ! ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Režisérka Laura Ricciardi využila pri natáčaní tiež skúsenosti zo svojej predošlej kariéry právničky. (WalterIK7)

Související novinky

Netflix vyhodil zásadní manažerku

Netflix vyhodil zásadní manažerku

02.04.2023

Netflix stále prochází reorganizací s cílem ušetřit a zajistit, že u něj budou vznikat co nejsledovanější tituly. Posledním kolem těchto změn neprošla Lisa Nishimura, která ve firmě pracovala už od… (více)

Reklama

Reklama