Reklama

Reklama

Daniel Radcliffe (Harry Potter, Žena v černém) se představuje v roli, v jaké jste ho dosud neviděli. Nate Foster (Radcliffe) je mladý, idealistický a vzdělaný analytik, který právě nastoupil do FBI, aby tu bojoval proti zahraničním teroristům. Nate brzy pochopí, že teroristické útoky, které odhaluje, jsou často falešné a mají dva cíle: uklidnit vystrašenou veřejnost a splnit plán. Když jednoho dne objeví pašovanou dodávku Cesia-137, které lze využít při výrobě špinavé bomby, podělí se se svým poznatkem s agentkou Angelou Zamparo (Toni Collette – xXx: Návrat Xandera Cage, Krampus: Táhni k čertu). Ta je přesvědčená, že se jedná o práci domácích neonacistů, a pověřuje Natea úkolem proniknout v utajení mezi členy nebezpečné teroristické skupiny, jež je odhodlaná vyčistit zemi prostřednictvím smrti a zkázy... (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (128)

ghatos 

všechny recenze uživatele

Stopařův průvodce rasismem po USA. Bylo interesantní sledovat různé směry této ideologie v americkém hnutí. Jako mainstreamový (částečně psychologický) thriller je to natočeno dobře. Daniel Radcliffe to zvládal uvěřitelně uhrát. Daleko horší to bylo s jeho řídícím důstojníkem. To byl nejotravnější činitel Impéria. Celkově zvládnuté drama, co si zaslouží diváckou šanci. 71%. ()

marvan 

všechny recenze uživatele

Překlopit strach z islámského terorismu na strach z ultrapravicového terorismu, to opravdu může napadnout jen Hollywood. Islámský terorista je sympatický chlápek, ten přeci zabíjí jen omylem, za všechno přeci můžou zlí bílí američani. Problém je, že by stejným způsobem šlo obhájit i Breivika. Jinak ten neonacismus je vykreslený v podobě, v jakém existoval v době vydání Turnerových deníků, kterými se tu ohání hrdinové v dialozích a ze kterého tvůrci kopírují dějové motivy, tedy v 70. letech, v době, kdy na druhou stranu úřadovala stejně radikální levičácká Rudá armáda, šlo tedy o líc a rub jedné mince. Tvůrci tedy taktně zamlčeli jednu stranu mince, pochopitelně, pro salónní levičáky nejsou hoši z Rudé frakce teroristé, ale pokrokoví proletáři. Krajní pravice je dnes někde úplně jinde. Bohužel to co dnes civilizaci ohrožuje je právě ten islámský terorismus a tihle nezodpovědní levicoví obhájci. To je to milosrdenství bez rozumu, o kterém píše Fuchs. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Harry Potter and the White Pride. Nikdy bych neřekl, že uvidím známého učně z Bradavic ukazovat, jak je vysoký Hagrid a vyřvávat při tom něco o bílé síle, ale škatulky jsou od toho, aby se opouštěly. Jak se to podařilo klansmanu Radcliffeovi posuďte sami, za mě moc ne.. Infiltrační thriller o FBI volavce, která v hnízdech neonacistických orlů využívá toho, že má oproti nim dvojnásobné IQ a z každé krizové situace obratně vyvázne. Jalový (tím nemyslím, že se mělo zamořit půl východního pobřeží) a přehnaně idealistický závěr nakonec stlačí hodnocení do zapomenutelného průměru. Co se týká rozpočtu této protiteroristické operace, pro Federální úřad vyšetřování byla asi nejnákladnější položka nákup odvykacích žvýkaček pro agentku Zamparo.. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Jedná věc je nad slunce jasná, Danielovi to v Bradavicích s kouzelnickou hůlkou seklo mnohem víc. Ale není to jen jeho vina. Největší díl tohoto veskrze průměrného filmu nese prachbídný scénář, kvůli kterému nejsem schopen jít aspoň na ty tři hvězdičky. I když Toni to pořád velice sekne. Bohužel však ne filmově, tak si těch 63 procent strčte za klobouk, protože Dwejn to dneska vidí zase jinak. Já dy dá dy dá. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

„Hajtla, klucí! Jmenuji se HáPéčko a jsem stopadesáticentimetrový vyschlý chcípák, co v bombru vypadá jako maskovací pytel na golfové hole. Ale!!! Mám už na čele jeden blesk, když si vedle něho mrdnu druhý, trochu pokrčím nos a nakrabatím čelo, myslím, že budu Hamrdskín jako z katalogu od Mártense! Tak co kdybych se mezi vás kapku infiltroval?„ „Jasná páka, Hery, my, skíni, jsme dost vypatlanci, tak ti toho skřetoárijce hustě žerem. A když nás konečně naučíš správně vyspelovat Tymotymekvej, můžeš být z fleku náš expert na radioaktivní izotopy.“ „Príma, hoši, a teď pojďme dokopat pár dvoumetrových negrů, když už jsem takový ramenáč …“ *** Nebýt kapky toho kástingového a scénáristického kokotismu, byl by Hery Potrat a Řád vyrachtaných neonacistů lehce nadprůměrnou, i když vcelku lacinou exkurzí mezi zaoceánské Vandase, jejíž nevyvážená zábavnost osciluje někde mezi prdelí a Skrytou identitou. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Produkce k pohybu mezi lokacemi používala kolo. Po skončení natáčení kolo podepsal hlavní hrdina Daniel Radcliff (Nate Foster). Kolo nakonec bylo prodáno v aukci za 2000 dolarů. (LilyDeLarge)
  • Natáčanie filmu začalo 20. septembra 2015 v Hopewell, v štáte Virgínia a pokračovalo na ďalších miestach tohto štátu do 7. októbra 2015. (MikaelSVK)
  • Na scénaři se podílel i agent FBI, na jehož příběhu je film založen - Michael German. (LilyDeLarge)

Reklama

Reklama