Reklama

Reklama

Půlnoční láska

  • USA Midnight Sun (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Katie (Bella Thorne) trpí přecitlivělostí na denní světlo, vzácnou život ohrožující chorobou. Od dětství je celé dny zavřená ve svém domě a ven může vyjít jedině v noci. Její život se změní, když jedné letní noci potká Charlieho (Patrick Schwarzenegger), svou platonickou lásku, se kterým začne prožívat neobyčejný vztah. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (155)

freddy 

všechny recenze uživatele

Jedna nevyléčitelně nemocná krásná slečna, jeden mladej sympaťák, jedna noc na vlakovém nádraží, a symbióza mezi dvěma mladými lidmi je dokonána. Jenže co když je to jen na chvíli? Může to být o to intenzivnější, nebo naopak o to smutnější? Nebudu si tady hrát na drsňáka, v srdci jsem romantik a tak miluju i romantiku ve všech příbězích, které konzumuji. A tady bylo romantiky fakt hodně, bohužel ale šla ruku v ruce se smutkem a depkou. Jasný, tohle bylo schématický a kýčovitý jako prase, ale čert to vem, já chci takových filmů víc! Ryzí láska, upřímnost, pokora, čest. Oba hlavní mladí herci si mě získali a bylo to vlastně strašně moc fajn. K tomu super písničky, a konec, který nemůže snad nikoho nechat chladným. Tenhle film si na nic nehraje, je přesně tím, čím chce být a divák dostane přesně to, co je mu slibováno. U mě tohle aspiruje na další z mých několika filmových srdcovek a rád se k filmu kdykoliv znovu vrátím. Možná nadhodnocuji, ale jsou případy, kdy hodnotím srdcem. A tohle je jeden z nich! ()

jakeer 

všechny recenze uživatele

Mal by som napísať, že to bolo nad očakávania dobré. No ja som kvalitu očakával. Zaujal ma trailer (čo sa stáva málokedy), tá myšlienka a naozaj som chcel na to ísť. A nič by som na snímke nemenil. Aj s tým pomalým rozjazdom po dramatický koniec. Všetko tam bolo ako malo byť. Keď som si čítal knihu "Jak napsat dobrý scénář", jedna z hlavných rád znela, že tvorcovia filmu musia vytvoriť vzťah medzi postavami a divákom. Za ostatné roky sa to v mojom prípade nepodarilo snáď žiadnemu inému filmu tak Polnočnej láske. ()

Reklama

progression 

všechny recenze uživatele

Zpočátku se film zdál jak jeden z mnoha průměrných filmů s tématem, se kterým se v poslední dobou ve filmové branži skoro "roztrhl pytel", jenže později se to začlo překlápět v nadprůměrné drama se slušnými hereckými výkony i vzájemnou alchymií hlavních představitelů, velkou dávkou empatie a mnoha náměty k zamyšlení. I když život dokáže být často "pořádná svině", je určitě smysluplné i v tom srabu zkoušet hledat alespoň zrníčka toho pozitivního. Ve skutečnosti je to určitě daleko složitější než ve filmu, ale to "pozitivno" je určitě malým balzámem na duši (vlastní i těch nejbližších). Předvídatelné rozuzlení bylo zobrazeno docela originálně a ta závěrečná píseň byla překrásná. U spousty současných filmů toho v divákovi moc nezůstane a chvíli po skončení filmu přemýšlí "o čem to sakra bylo", v tomhle případě to ale zdaleka neplatí a těch dojmů i námětů k zamyšlení zůstane v divákovi požehnaně a myslím, že jen tak brzy nevyprchají. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nečakal som, že momentálne provokujúca internetová celebrita, zahraje choré zaľúbené dievča tak civilne, bez nejakých gýčov a trápneho prehrávania. Možno je na čase opustiť Instagram a vydať sa opäť tam, odkiaľ prišla, k herectvu. Jej herecký partner, podáva o niečo horší výkon, ale predsa len sú to jeho začiatky. Boľavý príbeh, ktorý je sentimentálnou kalorickou bombou. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k podobnosti námětů jsem čekala stejný průšvih jako u "Všechno úplně všechno" (hlavní hrdinka nesměla z domu pro změnu vůbec, tedy ani v noci), ten se ale naštěstí nekonal. Ústřední pár a jejich přátelé sice představují všechna klišé vzorných a ultrakladných teenagerů, vztahy mezi nimi ale fungují a vy jim upřímně přejete pohádkový konec. Ten se ale samozřejmě nekonal, takže jsem si trochu poplakala a na nějaké opáčko se ještě dlouho cítit nebudu. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (5)

  • Belle Thorne bola v prvom ročníku diagnostikovaná dyslexia a naozaj bola vzdelávaná doma. Jej otec zomrel pri autonehode rovnako ako matka jej postavy Kate. (Arsenal83)
  • Natáčení filmu probíhalo od 12. října do 10. listopadu ve Vancouveru v Britské Kolumbii (Kanada). (griph)
  • Ve scéně, kdy jedou Katie (Bella Thorne) s Charliem (Patrick Schwarzenegger) vlakem a „připíjejí“ s čínou, je krabička jídla otevřená. Po střihu, než jídlo položí, jsou však obě krabičky zavřené. (vojacekr)

Reklama

Reklama