Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poslední den školy se uhlazený učitel Andy Campbell nechtěně zasadí o vyhazov svého obávaného kolegy Rona Stricklanda. Když ho pak Strickland vyzve na pěstní souboj, Campbell musí najít způsob, jak se vyhnout krutému výprasku. Ice Cube a Charlie Day hrají v komedii "Na férovku, pane učiteli" dva středoškolské učitele, kteří se chystají vyřešit své rozpory pěkně po „drsňácku.“ Poslední den školy se uhlazený učitel angličtiny Andy Campbell (Day) ze všech sil snaží udržet věci pod kontrolou, a to i navzdory nejapným vtípkům maturantů, špatnému vedení a rozpočtovým škrtům, které ohrožují pracovní místa. Všechno ale začne jít od desíti k pěti poté, co se nechtěně dostane do křížku se svým mnohem drsnějším a obávanějším kolegou Ronem Stricklandem (Ice Cube), který Campbella vyzve na staromódní pěstní souboj za školou. Zpráva o potyčce se šíří rychlostí blesku a stane se přesně tím, co tahle škola – i Campbell - potřebují. (HBO Europe)

(více)

Videa (14)

Trailer 2

Recenze (109)

SpicyNugget 

všechny recenze uživatele

Připosranej učitel bonzl rapla učitele Ice Cuba, protože šel na děti se sekerou, kvůli čemuž ho vyhodili, a to by bylo, aby to nebyl masakr. Docela dobrá komedie, já jsem se bavila. Takový styl humoru je mi blízký, připosraného učitele zahrál Charlie Day velmi dobře a ostatní učitelský sbor v čele se sjetou výchovnou poradkyní a sprostým, věčně nasraným ředitelem byl skvělý. Očekávání jsem neměla velké, je to taková přízemní komedie, takže jsem dostala to, co jsem čekala. Na nudné odpoledne - proč ne. ()

pravda1 

všechny recenze uživatele

Aj keď som veľký fanúšik Ice Cuba tak toto kámo nebolo nič moc hlavne jeho protivník Charlie Day mi tam doslova prekážal.Chviľami mi to pripadalo ako nejaký seriál také divné zábery ale po čase si človek zvykne.Dej predvídateľný ale niektoré hlášky stoja za to.Na to že je to komédia som sa nejako extra nenasmial.Proste je to obyčajná jednohubka ktorú si raz pozriete a po tom na ňu zabudnete.....priemer...... ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Ucházející komediální jednohubka, na níž je občas bolestně vidět děravý scénář a nefungující gagy. Fist Figt má slušnou základní premisu, která by v rukách schopnějšího režiséra a scénáristy stvořila povedenou a nekonvenční komedii, přesně ve stylu skvělých "Horrible Bosses". Bohužel, takto dostaneme jen "rozbředlou" a po většinu času rozpačitou záležitost, v níž jsou nesympatičtí i moji oblíbenci Ice Cube a Charlie Day. Škoda. „I'm fucking done with this shit! Strickland wants to fuck with me? Campbell's going to fuck right back!“ ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Škola končí, Novák leze po jabloni, bláznivej den. Tak nějak se to zpívalo v české cover verzi dávného hitu, až na toho českého emigranta Nováka a jabloň, vše zmíněné ohledně obsahu filmu platí. Na americké střední zavládl poprask, je poslední školní den, žáci prankují své učitele ostošest, vyvádějí je z míry, ti by rádi přežili tenhle den bez úhony, jenže se nad nimi vznáší denní můra v podobě náhlého propouštění z práce, o kterém rozhoduje vedení školy. Učitel angličtiny Andy Campbell (Charlie Day), klidný a rodinně založený muž, ovšem nemající u žáků patřičný respekt, se dostane do konfliktu se svým kolegou, výbušným učitelem dějepisu Stricklandem (Ice Cube), kterého se celá škola bojí, částečně je to také přikrmeno kolujícími zvěstmi, že byl dříve nemilosrdným členem gangu, policistou v utajení a tak. Faktem ale zůstává, že Andy na Stricklanda žaloval řediteli školy o nemilém incidentu, ke kterému došlo mezi Stricklandem a neukázněným žákem na jeho hodině, čehož byl Andy svědkem, načež dějepisář dostal vyhazov ze školy. Ve Stricklandově očích je od tohoto okamžiku práskačem, kterého je nutné zpráskat. Ihned po škole jej vyzve na pěstní souboj. Kdyby tahle satira na špatné školní systémy a rasovou nerovnoprávnost, určitě není náhoda, že jeden učitel je běloch a druhý černoch, byla z poloviny alespoň tak vtipná, jak je ukecaná, bylo by to určitě fajn. Film je to totiž v lecčem originální, měl dobrý komediální základ v hercích, jenže po nějaké době to celé začne působit jako nějaká natahovaná epizoda ze seriálu o školním prostředí, vysílaná kvůli přívalu sprostých výrazů a mládeži nevhodného obsahu v pozdních nočních hodinách. Není se co divit, režii si vzal na starost výhradní tvůrce seriálů, režisér Richie Keen, který svůj ojedinělý filmový počin vlastně vůbec ničím neozvláštnil. Satira se náhle jeví jako vedlejší produkt, hercům se nedostává patřičných gagů, zápletka o plánované školní bitce učitelů je prudce natahovaná. Děj se odehrává v jeden den, ve škole, případně v jejím blízkém okolí. Charlie Day, Ice Cube, Christina Hendricks, Jillian Bell i Tracy Morgan tvoří zajímavý školní sbor, plný rozdílných charakterů i jejich nestandardního přístupu k metodám výuky, což je jeden z nejvýraznějších atributů filmu. Jenže prostě na komedii je to dost komediálně málo výkonné i vytížené. Herci by potřebovali pomoc od scénáře i režie, což se jim nedostává, a film dostal téměř improvizační ráz, kde se hlavně hraje na to, kdo ve filmu provede větší absurditu. Je to škoda, s takovým ansámblem to mohl být větší odvaz. Tohle byl prostě jen takový neorganizovaný slepenec ze školního prostředí. 6/10 ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Moja obľúbená klasika sa dočkala nepriznaného učiteľského rimejku a ja to hodnotím pozitívne. Komediálne hrany kultivovanej zábavy samozrejme obrúsila kadencia vulgarizmov a zvráteností, príznačná pre nové a "moderné" generácie. No zaujal ma druhý plán, ktorý tu asi zachytia len naozaj vnímaví diváci. Film totiž ukazuje totálny rozklad morálnych autorít, ktoré by práve škola ako inštitúcia mala reprezentovať, posilňovať a dávať im vážnosť. A toto mi veru vtipné neprišlo. Skôr alarmujúce... (17.6.2018) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • Původní název filmu byl „Teacher Fight“. (SONY_)
  • Prvý film pre Tracy Morgan (tréner Crawford) po nehode z roku 2014. Pri nej nešťastne zahynul komik James "Jimmy Mack" McNair a Tracy sa zranil. Obaja cestovali autobusom, do ktorého narazil kamión. (belinko)
  • Ice Cube řekne ve filmu: „Fuck the Police,“ což je odkaz na jeho minulost. (Salem)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno