Reklama

Reklama

Páni mají radši blondýnky

  • USA Gentlemen Prefer Blondes (více)
Trailer

Obsahy(1)

Marilyn Monroeová vytvořila v nestárnoucí komedii Howarda Hawkse prototyp okouzlující sexuální bohyně s plavou hřívou, která si omotává srdce všech okolních mužů. Role rozkošné naivní blondýnky Lorelei jí byla šita přímo na míru a film měl obrovský úspěch. Monroeová si jím vysloužila přezdívku "dumb blonde" - hloupá blondýnka, která ji v podobě dalších filmů provázela téméř celý život. Příběh vypráví o dvou kabaretních umělkyních Lorelei Leeové a Dorothy Shawové. Bohatstvím opojená Lorelei se chce vdát za movitého muže, "aby měla čas na lásku". Moudrá a v lásce skeptická Dorothy v podání vynikající "tmavovlásky" Jane Russellové naopak ochraňuje svou přítelkyni před nepříjemnými důsledky její nezodpovědné teorie. Obě dívky ke konci naleznou toho pravého: Dorothy chytrého, ale milujícího Malonea a Lorelei bohatého Esmonda. Není však úplně jisté, zda ho skutečně miluje, nebo zda má raději jeho majetek. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (87)

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Shrňme si to: Na tento druh těchto muzikálových čísel mě nikdo neutáhne a na komiku typu "Marilyn skáče na posteli a bohatý trouba se tak nemůže soustředit na mluvu" si taky nijak zvlášť nepotrpím. A ničím jiným tento film neoplývá. Posledním lákadlem by ještě mohla být móda, ale tahle okázalost spojená s hranatostí mi taky srdéčko nerozehřeje. Marilyn je rozhodně krásnější v černobílé a rovněž se mi začíná zdát nad slunce jasnější, že jedině v Někdo to rád horké mi ten její typ postavy přijde správně a snesitelně využitý. Celkově mi přijde, že film postrádá jakoukoliv šťávu. Jediný trošku přitažlivý výstup je taneček Jane Russellové u soudu, protože se dá vnímat jako provokace, jinak je to celé pouhý soubor důkazů o tom, jak moc není v Hollywoodu žena považována za opravdového člověka a jak stačí blyštivé tretky, aby se nikdo nepozastavoval nad tristní plochostí filmového řemesla. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Marilyn byla kouzelná, naprosto vyplnila kolonku blbé blondýny (jen vtípek s tiárou byl přehnaný) a jako bonus v závěrečném rozhovoru s budoucím tchánem ukázala, že možná je blbá, ale má dobré argumenty. A Jane Russel alias Dorothy je od teď jednou z mých oblíbených postav. Záviděla jsem jí trefné hlášky, skvěle vyvážený cynismus a oddanost. Jen ten scénář je dost slabý. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $2,260,000Tržby USA $12,000,000Tržby Celosvetovo $12,000,000║ Nečakané milé a odviazané prekvapenie z čarovnou blondínkou Marilyn Monroe, film zdobia chytľavé piesne, prim tanečky z dvojicou Jane Russell a Marilyn Monroe, uvoľnený dej, miestami vyšperkované "naivné" dialógy a veľká dávka neviazanej zábavnosti. Ja som sa zabával do pokukania, skvelý film! /videl v kine: 90%/ (videl na festivale Art Film Fest 2010) ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Lorelei Lee (Marilyn Monroe) je napomenuta bohatým snoubencem Gusem, aby při plavbě do Paříže nezpůsobila jakýkoliv skandál, protože by to ohrozilo plánovanou svatbu, kterou si starý pán Esmond nepřeje. Doprovod jí dělá nejlepší kamarádka a také kabaretní umělkyně Dorothy Shaw (Jane Russell), která má úplně jiná kritéria při výběru toho pravého... Obě hlavní představitelky v průběhu filmu obléknou několik krásných kostýmů. Příjemně strávená hodina a půl plná zpěvu, tance a dobré nálady. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Miluji nesmrtelnou "Jane Russelovou" a snesu i Marilyn Monroe. Takže pro mne film plný elánu, písniček a diamantů, co víc si přát. Svěží, vtipné dílko jenž i po letech nestárne a pořád pobaví. Skvělé muzikálové výstupy, dialogy pitomé přiměřeně a konec správně pozitivní. Co více si přát, za mne 95%. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (41)

  • Diamantová scéna mala byť pôvodne len malá kabaretná, kde by Lorelei (Marilyn Monroe) sama zaspievala v šatách s malými diamantmi, ktoré by jej zakrývali len prsia a zadok. Kostým bol veľmi drahý a nakoniec nebol ani vo filme vôbec použitý kvôli tomu, že štúdiu to pripadalo sexuálne. (AdamCritic)
  • V scéne, kde Lorelei Lee (Marilyn Monroe) spieva pieseň o diamantoch, boli na strope zavesené živé ženy, ktoré dostali 50 amerických dolárov za celodennú prácu. Spomínaná diamantová scéna bola natáčaná 11-krát. (AdamCritic)

Reklama

Reklama