Reklama

Reklama

Páni mají radši blondýnky

  • USA Gentlemen Prefer Blondes (více)
Trailer

Obsahy(1)

Marilyn Monroeová vytvořila v nestárnoucí komedii Howarda Hawkse prototyp okouzlující sexuální bohyně s plavou hřívou, která si omotává srdce všech okolních mužů. Role rozkošné naivní blondýnky Lorelei jí byla šita přímo na míru a film měl obrovský úspěch. Monroeová si jím vysloužila přezdívku "dumb blonde" - hloupá blondýnka, která ji v podobě dalších filmů provázela téméř celý život. Příběh vypráví o dvou kabaretních umělkyních Lorelei Leeové a Dorothy Shawové. Bohatstvím opojená Lorelei se chce vdát za movitého muže, "aby měla čas na lásku". Moudrá a v lásce skeptická Dorothy v podání vynikající "tmavovlásky" Jane Russellové naopak ochraňuje svou přítelkyni před nepříjemnými důsledky její nezodpovědné teorie. Obě dívky ke konci naleznou toho pravého: Dorothy chytrého, ale milujícího Malonea a Lorelei bohatého Esmonda. Není však úplně jisté, zda ho skutečně miluje, nebo zda má raději jeho majetek. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (87)

derryl 

všechny recenze uživatele

Technicolorové hody, vyčištěná kopii filmu a neskutečně krásná Marilyn Monroe! Tuto kombinaci jsem opravdu nečekal ani v nejlepších snech. Splnila se. Beze zbytku. Lehkonohá, písněmi prolnutá, komedie, která neomrzí, nezestárne a bude vždy provázet moje filmové večery, pokud se budu chtít rozesmát, zasnít, pobavit a nadchnout MM a nesmím opomenout skvělou brunetu Jane Russell, které MM skvěle sekundovala. Howard Hawks byl génius, proplouval žánry a vždy do filmu dal svůj um a své srdce milovníka celuloidu. Na tomto filmu se skvěle ilustruje jeho láska k příběhu a postavám v něm, proto je vybroušený jako nejkrásnější diamant z Jižní Afriky... :-) ()

HawkeyP 

všechny recenze uživatele

Ve své době to možná bylo něco, na dnešek je to však už dost prostinké, až naivní. Nepřekvapilo by mě, kdyby tohle byl jeden z těch filmů, které Marilyn nechtěla točit, protože se po ní žádalo jen hrát tupou blondýnku, která se usmívá do kamery, vrtí (i když, nutno uznat, skvostným) pozadím a občas něco zazpívá. ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Krásné technicolorové barvy, božská Marilyn, zbytek bohužel poněkud prostoduchá historka zachraňovaná pár dobrými až výbornými muzikálovými výstupy (zejména Diamonds Are A Girls Best Friend vám dokáže, že na Monroe nemá ani Nicole Kidman v Moulin Rouge). Wilderovským klasikám jako Slaměný vdovec nebo Někdo to rád horké tenhle komediomuzikál nesahá ani po kotníky. 70% ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Je to poměrně tupá podívaná a ze zvláštního důvodu (nedovedu vystihnout proč) od určité chvíle takřka nesnesitelná. Svoje udělají vyhopsaná hudební čísla, kde hladina cukru přesahuje pomyslnou mez skoro bez ustání. Ale ani to a snad ani Marilyn Monroe (která hraje tu svoji tupou postavu vždy tak dobře, že ošálí všechny) nejsou tím nejhorším. Možná vše vězí v náladě, kterou film zanechává. Všechno je taková pohoda a tak bez chyb, že Vám bude za chvíli špatně jen s toho, že u vás doma vrže gauč a pohasíná světlo. Mám pocit, že Jane Russell jako protihráčka k Marilyn úplně nefunguje, její part jí nevěřím a vadí mi. Ono se těžko radí, komu tohle doporučit. Milovníci pamětnických šlágrů asi nebudou chtít vidět ujetou hudební romanci s IQ 20, pro fandy současných slaďáren (které se až tak moc neliší) to zase bude předpotopní vykopávka. Takže dějiny asi nebudou milé. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pochvalná recenzia to teda nebude. Ono oslavovať film, kde je glorifikované ( dámske ) zlatokopectvo, hoci vtipnou a romantickou cestou, pričom sa parťáčka hviezdnej Marylin ešte snaží jej ,,úlety,, obhajovať a zachraňovať jej kožu, je akosi rovnako zlé. Po formálnej stránke film podobne neoslní ( jedinou výnimkou je telesná schránka božskej MM ) a tak tu máme všeobecne veľmi preceňovanú rom com. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (41)

  • Všetko oblečenie, ktoré bolo použité v tomto filme, navrhol William Travilla. (AdamCritic)
  • Keď Lorelei (Marilyn Monroe) vyprevádza na loď svojho snúbenca, kričí "By, Lover!", ale pery sa jej nehýbu. (AdamCritic)

Reklama

Reklama