Reklama

Reklama

Zhasni a zemřeš

  • USA Lights Out (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Když Rebecca odešla z domova, myslela si, že za sebou nechala i své strachy z dětství. Když v době dospívání zhasla, nebyla si nikdy úplně jistá, co je skutečné a co není ... a nyní její bratříček Martin prožívá stejně nevysvětlitelné a děsivé události, které kdysi vystavovaly zkouškám její příčetnost a ohrožovaly její bezpečnost. Znovu se objevila děsivá bytost tajemně propojená s její matkou Sophií. Ale tentokrát, s tím, jak se Rebecca přibližuje k odhalení pravdy, je třeba si přiznat, že životy všech jsou v ohrožení... jakmile se zhasnou světla. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (15)

Trailer 3

Recenze (597)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak sem zašel, do kina na horor "Zhasni a zemřeš", příznačný název že, no po pěti minutách, v sále zhasly a já očekával to nejhorší. Sandbergův kraťas, Lights Out se mi líbil za tři a nic moc, to tedy nebylo. Však na jeho první, celovečerní film sem vyrážel s nadšením a povedlo se to na sto procent. Navíc film netrpí, žádným klasickým hororovým neduhem, jak to bývá zvykem, Viz The Conjuring 2 ani ten film nemusím vidět, abych věděl co a jak, a jak to skončí. Však tenhle film se vymyká konvencím, postavy se chovají inteligentně a to všechny, tohle už dlouho ve filmu nebylo. Zdejší bubák, nebo spíš bubačka, je tedy dost nehezká a taky dost chytrá. Co se týče úrovně děsu, tak je to lepší než by jeden myslel, a i na to gore dojde, sice je ho málo, ale brutální to je dost. Ještě k postavám, tak nějak sem si tipoval, jak budou postavy umírat a to větší překvapení, bylo tak jak to bylo. Neni to sice žádná Čarodějnice, která hraje hlavně na psychiku diváka, ale je to až nečekaně dobře povedený horor, který má výbornou atmosféru a ještě skvělou herečku Teresu Palmer v hlavní roli, je výborná . ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Psychologické drama o nefungující rodině s asijským bubákem. Natočit kvalitní duchařinu je zkrátka umění a možná by film fungoval lépe bez strašidla. Tvůrci se nevyhnuli obvyklému nešvaru - strašení diváka třískáním do hrnců....no, to by zvládl každý. Místo původních dvou hvězd přidám jednu za spíše drobnosti. Vyhnutí se klišé se zrcadlem, která se nabízela, a závěrem, který byl logický, a já se obával, zda nedojde na zadní vrátka. Bez trapných zvukových efektů mohli filmaři vytvořit daleko napínavější atmosféru. Snímek, na nějž se snadno zapomene... ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Dúfal som, že budem s filmom spokojný a stalo sa. Musím priznať, že som mal určité obavy. V prvom rade, keď som uvidel PG-13 rating a v druhom rade, keď tu mala hrať Teresa Palmer, ktorá ma tohto roku skoro absolútne zničila vo svojom The Choice. A vychádzajúc z týchto faktov ma musíte chápať. Ale keď som teraz film uvidel, tak musím povedať, že všetky obavy boli absolútne zbytočné. "Lights Out" je jeden z tohtoročných dobrých hororov, ktoré stojí za to vidieť v kine. Pokiaľ teda nesedíte vedľa hlučného obecenstva, čo sa v poslednej dobe stáva pri hororoch pravidelnosťou. A atmosféru to vie potom dosť pokaziť. Ale o tom nebudem hovoriť. Teresa Palmer je v tomto filme dosť dobrá. A musím priznať, že som jej to aj dostatočne uveril. A aj ostatní podávajú dosť dobrý výkon. Najviac sa mi ale asi páči postava Breta. Je dostatočne pozitívny ale aj vtipný a vie premýšľať v patových situáciach, ako sa z nich čo najlepšie dostať. A funguje to. Záverečné momentky sú dosť dobré a myslím si, že aj vysvetlenie tejto postavy v temnote nie je najhoršie. A myslím si, že keby sa posnažili, tak napriek záveru by tu bol možný sequel. Ktovie ale ako by to dopadlo. Každopádne musím povedať k tomuto filmu, že atmosféra je dobrá, postavy sú dobré, vysvetlenie je dobré a celkovo film podľa mňa funguje. Ak máte radi horory, myslím si, že sa naň choďte pozrieť. Hodnotenie: B+ ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Už dochází vtipný nápady, jak popisovat tyhle boogeyman in da house horory k prvnímu rande. Snad jen, že z tématu na tmě závislého zloducha se minimálně dala vytvořit zajímavá filmařská výzva, kdy si mohl s protagonisty hrát akční hru s kužely světla ve stylu PC her typu Alan Wake, do čehož se líným tvůrcům nejspíše moc nechtělo, takže opakují jeden trik s přibližujícím se zlem v blikajícím enviromentu. Bylo by super sledovat, jak podobnou zápletku by zpracoval Buster Keaton. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Konečně zase trocha svěžího luftu do těcho proprášených končin. Lights Out (od byť padnoucího, ale řádně dementního českého překladu titulu se hrdě distancuju) sice nejsou v obecném měřítku žádnou hororovou perlou, na to jim schází přeci jen ještě nějaká ta hodina práce na peru, ze které by pak šikovný Sanderg mohl vyždímat více kontinuálního napětí, a porce zdrcuící hudby, která je zde jakožto vítaná hororová složka takřka opomenutá. Na druhou stranu idea původního kraťasu je rozpracována velmi dobře, přičemž člověka až zarazí, že něco tak jednoduchého může být tak funkční. Originalitou nápadu mě to táhne k loňskému It Follows, zpracováním spíše k Anabelle, čímž jsem ujištěn že se máme ve dvojce i vzhledem k hejtu vůči prvnímu dílu na co těšit. Lights Out jsou na objektivní 4*, ale letos to vydapá na total zmar, takže malinko nadhodnotím. 85% PS: Teresa Palmer má kromě šikovnosti taky podobu k Naomi Watts. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (9)

  • Na začátku film, když si Paul (Billy Burke) na obranu bere baseballovou pálku z vitríny, si můžeme všimnout figurky, vzhledově identickou s tváří z původního krátkometrážního Lights out (2013). (Kejf.)
  • V pokoji Rebeccy (Teresa Palmer) visí plakát skupiny Avenged Sevenfold s jejich nejznámější písničkou "Hail To The King". Režisér filmu David F. Sandberg je jejich velkým fanouškem. (Yoshitsune)

Související novinky

Rock vs. Superman?

Rock vs. Superman?

12.04.2017

Zvěsti o tom, že se v roce 2019 dočkáme čtyř batmanovských filmů, už byly hlasitě popřeny. Plány DC vesmíru jsou očividně jiné, a jak možná víte, rozhodně počítají s Dwaynem Johnsonem. Rock si… (více)

Reklama

Reklama