Reklama

Reklama

Zhasni a zemřeš

  • USA Lights Out (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když Rebecca odešla z domova, myslela si, že za sebou nechala i své strachy z dětství. Když v době dospívání zhasla, nebyla si nikdy úplně jistá, co je skutečné a co není ... a nyní její bratříček Martin prožívá stejně nevysvětlitelné a děsivé události, které kdysi vystavovaly zkouškám její příčetnost a ohrožovaly její bezpečnost. Znovu se objevila děsivá bytost tajemně propojená s její matkou Sophií. Ale tentokrát, s tím, jak se Rebecca přibližuje k odhalení pravdy, je třeba si přiznat, že životy všech jsou v ohrožení... jakmile se zhasnou světla. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (597)

kingik 

všechny recenze uživatele

Když ve svém pokoji narazíte na Teresu Palmer, hned nezhasínejte. A ani případné umírání neřešte. Okamžiky s ní si patřičně užívejte. Tak jak to udělal režisér David Sandberg. Jen nechal zapnutou kameru, moc hezky nalíčenou herečku uvedl do patřičně ponurého filmu a vůbec po ní nechtěl sexuální výkon. Jedná se o velice korektní film. Skoro si přejete, aby takový nebyl, aby v něm teklo hodně malinové šťávičky, aby maminka na pohovce nedělala tatínkovi ty neřestné věci, když se tak trochu u filmu nudí. A on ten film tak pomalu graduje. Přitom má jen krátkou stopáž. Provedení démona na standardní úrovni. Přístupnost tenhle horor samozřejmě devalvuje. Finální část má náboj, ale nad vším trůní nablblost levných béčkových filmů. Hloupý závěr samozřejmě nevyjímaje. Až vás zase jednou navštíví Teresa, určitě nechte rozsvíceno. Je dost možné, že si přivede i nějaké to strašidlo. Zkuste jí udělat radost a dělejte, že se hrozně moc bojíte. Hodnocení: 6/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Povedený kousek, kterých se zase tolik za posledních 5 let neurodilo, ale pokud vzniknou každý rok jeden až dva takovéto kousky, nebudu se vůbec zlobit. Malinko zamrzí že i pod tohle se podepsal současný Král hororu James Wan. Přejdu k filmu. Hned od začátku nás tvůrce seznámí s čím budeme mít co do činění a tenhle odvážný tah musím uznat že vychází, protože přestože často platí známé rčení bojíme se neviděného, tady je Bytost tak působivě děsivě navržena, že pokud by ji tvůrci skrývali, vlastně bychom se neměli čeho bát. Svítící oči a dlouhé prsty jednoznačně vládnou. Nechce se mě prozrazovat děj filmu a také jsem spokojen s tím že strach jsem opravdu měl. Před spaním mě v ložnici zablikala lampička, aby asi o 5 sekund později zhasla. Asi tušíte že jsem v ten moment měl ne zrovna příjemný pocit :) 80% ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Od mainstreamového hororu víc nechci. Dějově velmi jednoduchá jednohubka, která se s ničím moc nezdržuje a jde rovnou na to hlavní - na strašení. Originální nápad užitý už v Sandbergově kraťasu je zde stále znova a znova různě variován, přičemž pořád znova funguje. Duch/monstrum se většinu času skrývá ve tmě, ale ani když v závěru divák dostane šanci prohlédnout si jej chvilku víc, neztrácí mnoho ze své děsivosti. "Kamarádská" duchova backstory, které jsem se děsil v traileru, je podána elegantně a vyznívá vlastně i poměrně znepokojivě. V čem ale u mě snímek vyhrává nad svou mainstreamovou konkurencí jsou postavy a vztahy mezi nimi. Všichni jsou buď sympaťáci, anebo se jejich chování dá alespoň chápat. A především nejsou to jen bezrozměrné figurky bez charakteru, film již od úvodu pracuje s ne úplně banálními vztahy mezi nimi. Neříkám, že je tu přítomna nějaká psychologická drobnokresba, ale pořád je to mnohem dál než v nesmyslně přechválených Conjurinzích. Ač je Lights Out v podstatě malý, komorní horůrek, u mě nad Wanovými výpravně bohatšími fláky jednoznačně vede. Tu těm postavám fakt něco hrozí. Technicky srovnatelná první liga. Patrně to pro mě nebude horor roku (ten už se teď pravidelně objevuje v nezávislých vodách), ale nejlepší mainstream za posledních pár let ano. Rád si to pustím znova. 9/10 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách průměrný film, který mě ničím nezaujal, naopak jen umocnil můj dojem, že horor je v současnosti asi nejpokleslejší filmový žánr. Obsazení no name herci nijak nenadchne (s výjimkou zestárlé Marie Bello, která pod svými vráskami dává už jen matně tušit, že jsem ji kdysi za jejích mladých let obdivoval v seriálu Pan a paní Smithovi), triky působí hodně nízkorozpočtovým dojmem, scénář žádnou větší filmařskou invencí zrovna nehýří, a samotná atmosféra i celkové vyznění filmu je postaveno v první řadě na infarktových lekačkách, které já osobně fakt nemusím. Nenároční fandové žánru si u tohoto filmu asi přijdou na své, ale osobně od kvalitního hororu čekám přece jen něco víc. Psát o nějakém zklamání by však u mě nebylo na místě - od toho filmu jsem už předem žádná velká očekávání neměl, což se v posledku i potvrdilo - je to jen další přiblblý horor, jakých se dnes točí mraky a po kterém za chvíli ani pes neštěkne. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Už podle názvu je jasné, že čekat jakákoli překvapení je docela zbytečné. Ale to nakonec vůbec nevadilo. Děj je takový hezky přímočarý a nechybí některá klasická klišé typu sanatorium, elektroléčba apod. Skoro bych řekl, že to celé působí tak nějak osmdesátkově, nebýt samozřejmě té tuny lekaček. Celkově má film jakési roztomile přiblblé kouzlo a jsem rád, že ve výsledku předčil má nepatrná očekávání. A už se těším na dvojku: Zhasni a Zemřeš: Zrození Zla. (kino) ()

Galerie (31)

Zajímavosti (9)

  • Film je natočen podle úspěšného krátkometrážního snímku Lights out (2013). (machmej)

Související novinky

Rock vs. Superman?

Rock vs. Superman?

12.04.2017

Zvěsti o tom, že se v roce 2019 dočkáme čtyř batmanovských filmů, už byly hlasitě popřeny. Plány DC vesmíru jsou očividně jiné, a jak možná víte, rozhodně počítají s Dwaynem Johnsonem. Rock si… (více)

Reklama

Reklama