Reklama

Reklama

Zhasni a zemřeš

  • USA Lights Out (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Když Rebecca odešla z domova, myslela si, že za sebou nechala i své strachy z dětství. Když v době dospívání zhasla, nebyla si nikdy úplně jistá, co je skutečné a co není ... a nyní její bratříček Martin prožívá stejně nevysvětlitelné a děsivé události, které kdysi vystavovaly zkouškám její příčetnost a ohrožovaly její bezpečnost. Znovu se objevila děsivá bytost tajemně propojená s její matkou Sophií. Ale tentokrát, s tím, jak se Rebecca přibližuje k odhalení pravdy, je třeba si přiznat, že životy všech jsou v ohrožení... jakmile se zhasnou světla. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (597)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Konečně zase trocha svěžího luftu do těcho proprášených končin. Lights Out (od byť padnoucího, ale řádně dementního českého překladu titulu se hrdě distancuju) sice nejsou v obecném měřítku žádnou hororovou perlou, na to jim schází přeci jen ještě nějaká ta hodina práce na peru, ze které by pak šikovný Sanderg mohl vyždímat více kontinuálního napětí, a porce zdrcuící hudby, která je zde jakožto vítaná hororová složka takřka opomenutá. Na druhou stranu idea původního kraťasu je rozpracována velmi dobře, přičemž člověka až zarazí, že něco tak jednoduchého může být tak funkční. Originalitou nápadu mě to táhne k loňskému It Follows, zpracováním spíše k Anabelle, čímž jsem ujištěn že se máme ve dvojce i vzhledem k hejtu vůči prvnímu dílu na co těšit. Lights Out jsou na objektivní 4*, ale letos to vydapá na total zmar, takže malinko nadhodnotím. 85% PS: Teresa Palmer má kromě šikovnosti taky podobu k Naomi Watts. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Cvak – dveře do komory, cvak – uvrčená kunda s drápama, cvak – dveře do komory, cvak – uvrčená kunda s drápama blíže … A tak to jde v tomhle unylém manuálu na dojebávání vypínačů naštěstí jen milosrdných 75 minut, až se jeden ani nestihne začít pořádně otravovat. Jinak sprostá vykrádačka mnohem sofistikovanějšího a zábavnějšího Darkness Falls, který kohorta místních, nyní opřekot vzrušeně cákajících hnědopichů odsoudila k nezaslouženým 53 procentům, protože v hlavní roli patrně chyběl ten mimořádně oslizlý bukanýr a neherec, parodující Edgara Ramiréze. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Když ve svém pokoji narazíte na Teresu Palmer, hned nezhasínejte. A ani případné umírání neřešte. Okamžiky s ní si patřičně užívejte. Tak jak to udělal režisér David Sandberg. Jen nechal zapnutou kameru, moc hezky nalíčenou herečku uvedl do patřičně ponurého filmu a vůbec po ní nechtěl sexuální výkon. Jedná se o velice korektní film. Skoro si přejete, aby takový nebyl, aby v něm teklo hodně malinové šťávičky, aby maminka na pohovce nedělala tatínkovi ty neřestné věci, když se tak trochu u filmu nudí. A on ten film tak pomalu graduje. Přitom má jen krátkou stopáž. Provedení démona na standardní úrovni. Přístupnost tenhle horor samozřejmě devalvuje. Finální část má náboj, ale nad vším trůní nablblost levných béčkových filmů. Hloupý závěr samozřejmě nevyjímaje. Až vás zase jednou navštíví Teresa, určitě nechte rozsvíceno. Je dost možné, že si přivede i nějaké to strašidlo. Zkuste jí udělat radost a dělejte, že se hrozně moc bojíte. Hodnocení: 6/10 ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

"Zhasni a zemřeš" - v ložnici rajcovní, v kině o nervy. Plusy? Nádherný strašidýlko, pěkná sestřička, fajn nápady a pár prďanců v trenýrkách. Mínusy? Kolektivní chování postav ve stylu "chci pojít co nejdřív" a v průměru čtyři odstávky proudu městské elektrárny na jednu noc. Strachu se přece nemusí tak okatě chodit na ruku... ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Mladá rodina sa dostane do problémov, keď sa mentálny stav matky neustále zhoršuje. Tá má už od detstva psychické problémy, ktoré začnú zasahovať aj jej deti. Dcéra sa rozhodla utiecť, lenže strach jej mladšieho súrodenca neustále rastie a ona sa rozhodne pomôcť mu vyhnúť sa desivým zážitkom, ktoré ako dieťa sama zažila. - V prvom rade musím povedať, že mám obrovskú radosť z toho, že dostal pán Sandberg po rokoch práce priestor presadiť sa v USA a k tomu kvalitný rozpočet. Z výsledku však až takú radosť nemám, pretože sa mi zdá až príliš obyčajný. Krásna herečka v hlavnej úlohe, psychické problémy, obrovský dom, perfektné technické spracovanie a k tomu niekolko strašidelných sekvencií, ktorým majú pomáhať dunivé efekty. Pomaly sa mi zdá, že tieto horory, ktoré idú k nám do kín, vyzerajú všetky rovnako. Od tohto tímu, ktorý je na vrchole moderného hororu, by som očakával viac. Každopádne odporúčam každému hororovému fanúšikovi pozrieť si tento pomerne krátky počin. Kto sa lakne, má sa ešte naozaj čomu priúčať, pretože takéto lakačky naozaj nemajú šancu vylakať skúsenejšieho hororového fanúšika. + herečka z Wolf Creek a Warm Bodies + herečka z Demonic + herečka z Mockingbird a Hidden + herečka z Hostel: Part III a The Purge + herec z Annabelle a Outcast + herečka z Attic Panic + herečka z Fire City: End of Days ()

Galerie (31)

Zajímavosti (9)

  • Film je natočen podle úspěšného krátkometrážního snímku Lights out (2013). (machmej)
  • Na začátku film, když si Paul (Billy Burke) na obranu bere baseballovou pálku z vitríny, si můžeme všimnout figurky, vzhledově identickou s tváří z původního krátkometrážního Lights out (2013). (Kejf.)

Související novinky

Rock vs. Superman?

Rock vs. Superman?

12.04.2017

Zvěsti o tom, že se v roce 2019 dočkáme čtyř batmanovských filmů, už byly hlasitě popřeny. Plány DC vesmíru jsou očividně jiné, a jak možná víte, rozhodně počítají s Dwaynem Johnsonem. Rock si… (více)

Reklama

Reklama