Reklama

Reklama

Zaklínač

(seriál)
Trailer
USA / Polsko, (2019–2024), 30 h 55 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Zaklínač Geralt, mutant a lovec příšer, těžce hledá svoje místo ve světě, kde lidé jsou často ohavnější než zvěř. (Netflix)

Videa (12)

Trailer

Recenze (977)

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Nu. K Zaklínači jsem se dostala kupodivu ve stejnou chvíli, co začala mediální masáž, ale z úplně jiných důvodů. Prostě do mě kámoš tak dlouho bušil: "musíš si to zahrát" a "poslouchám audioknihu", až jsem si řekla, že je na čase přestat se bát této série. A tak jsem ji sjela komplet během dvou měsíců. Začala hrát hru, poslechla si všechny audioknihy, koukla na seriál. Celkově je série Zaklínače povedená, leč v dnenší době již trochu přeceňovaná záležitost. Byla zkrátka a dobře ve správný čas na správném místě. Po gigantickém rozmachu hry ovšem nechápu, proč Netflix stanovil rozpočet na seriál pětikorunu na den. Jinak si nedokážu vysvětlit, jak je možné, že kostýmy a brnění vypadá příšerně (nilfgard ala chodící koule to prostě vystihuje), že kromě Henryho Cavila je casting tristní (yennefer je prostě příšerná, zcela se nehodící osoba, která neodpovídá předloze snad ani z jendoho procenta, at už vzhledově nebo charakterově) a že i hudební doprovod zní naprosto klišoidně (kromě fenomenální skladby Tak dej groš zaklínači). Na peníze se však nemůže vymlouvat logika. Střídání časových linií bez jakéhokoli upozornění, naprosto nesmyslné počínání čarodějů (umím koouzli, ale čumím aniž bych cokoli udělal) a nakonec brutálně dementní souboj na Sodenském pahorku, který vymýšlel někdo, kdo nemá ani minimální znalosti strategie. Jinak si nedokážu vysvětlit, že se tam všichni chovali jako totální hňupové a čarodějové předvedli těžké meeeeh. Snad se druhá série dočká více peněz. Co ovšem musím vyzdvihnout je fenomenální český dabing. A vítězem o nejhezčí hlas je Rychlý junior. ()

T2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozpočet $-miliónov║ A máme tu veľkú konkurenciu pre poslednú sériu Hry o tróny. Neviem ale asi bude chyba vo mne. Tieto novodobé prevratno zvrátené fantasy ma míňajú na diaľku. Dejový miš maš ako na bežiacom páse, fakt strašne rozlietané, neuchopiteľné, jedno fopá streda druhé. Cavill len potvrdzuje, že moc hereckých polôh nevysolí, strašne drevenný tam je. Ostatný herci rovnako nezaujímavý, ani ma nenapadá kto ma naviac upútal, skôr opačne. Niektorý priam na smiech ako ten muzikant, básnik, čo doprevádza zaklínača. Okrem pár slušne natočených súbojov tu toho lepšieho moc nie je. Miestami to pripomína skôr lacný erotický film. Každým ďalším dielom ma to len viac a viac nebavilo. /40%/ ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Rozhodně je to připitomělé, ale takovým tím příjemným způsobem, jakým je připitomělá Xena nebo Hercules (v tomto ohledu by mi nevadilo, kdyby to bylo připitomělé víc). Všechno od legračního hereckého podání Henryho Cavilla (nejlepší využití neexistujícího rozsahu od dob Arnolda) po laciné instagramové filtry je už příliš okaté, abych za to mohl být naštvaný - takže se na tuhle karnevalovou loď dá snadno nasednout a užít si nízkou fantasy v její nekomplikovanosti a naivitě. /// Druhá řada není vůbec připitomělá, naopak se bere smrtelně vážně. Nedokoukal jsem, snižuju hodnocení. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Každá generácia si zaslúži svojho Herkula a Xenu. Podobne ako Twilight aj Witcher je nekompromisná adaptácia, ktorá sa v maximálnej miere prispôsobuje jadrovému publiku. Internetový shitstorm nespokojného fandomu dnes môže seriálu priniesť väčší damage než mizerný scenár, a tak miesto nadhľadu nad brakovú literatúru (nebrať nutne ako nadávku), dostávame kanonádu smiešnych dialógov a z toho vyplývajúcich absurdných hereckých výkonov (Anya Challotra akoby vypadla z Fantaghíro), lebo tak to bolo v knihách. Každopádne som aj celkom rád, že niekto dal solídne peniaze na fantasy ako z osemdesiatych rokov. Tento starosvetský prístup je celkom osviežujúci. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Má to hned několik zásadních problémů od otřesného CGI (jakkoli se na něm nestaví), přes papundeklovou výpravu a kostýmy, ochotnické party vedlejších rolí, neopodstatněně rozdílné pojetí hned několika zásadních postav (nejvíce pak Yen, ale ta z toho aspoň vyšla jako sice jiná, ale zajímavě uchopená postava) a především výrazný odklon od pro Zaklínače stěžejní slovanské stylizace směrem ke generickému západnímu pojetí fantasy. Což jde proti srsti o to více, že dějem se to předloh (povídkových) drží více než by se čekalo. Ovšem v jádru to tam je, ne že ne. Tohle není nová Hra o trůny. Mnohem blíže to má k Poslednímu království spíše než čemu jinému. Ano, je to v podstatě fantasy béčko. Jenže, budeme-li upřímní, to jsou i předlohy. Jakmile se to tedy nesnaží o velké politické hry (v kterých plave i Sapkowski), výpravu apod. ale je to prostě o Klepně, Marigoldovi, Ciri a především nabručeném nahláškovaném Geraltovi v lesích, bažinách, hospodách a nevěstincích, tak JE to Zaklínač. I díky tomu, že Cavill si Geralta vyloženě užívá; od zastřeného cynické hlášky cedícího chrapláku přes intimní tokání s Klepnami/Marigoldem až po akční pasáže. Ty, mimochodem, mají výtečnou choreografii (o co nerealističtější o to působivější) soubojových scén. Jakkoli tedy mnohé nefunguje či je vyloženě na pováženou, tak žánrově to v podstatných bodech šlape solidně. A to se počítá. | S1: 3/5 | ()

Galerie (249)

Zajímavosti (213)

  • Anya Chalotra (Yennefer) se vyjádřila k odchodu Henryho Cavilla (Geralt): „Jakmile jsme dokončili 3. sérii, byla jsem opět hrdá na to, co jsme dokázali natočit. Tu zprávu o Henryho odchodu však nebylo lehké přijmout, protože je zásadní pro celý seriál a všichni ho tu zbožňujeme. Bude nám tedy moc chybět a já mu přeju všechno nejlepší.“  (Geralt z Rivie)
  • Henry Cavill patří do týmu Yennefer: „Pro mě, když jsem hrál hry a především, když jsem poté četl knihy, vždy to byla Yennefer. Cítím se s Geraltem spojený a ten je v týmu Yennefer. Na hrách je samozřejmě skvělé, že si můžete dělat, co chcete, ale pro mě, dokonce i ve hrách – tým Yennefer.“ (Geralt z Rivie)
  • Joey Batey řekl, že postava Marigolda je jeho nejoblíbenější: „Marigold je bezesporu moje nejoblíbenější role. V knihách jde o tak komplexní postavu, že to jde poznat už na první pohled. Má v sobě takovou hloubku a velké pochopení. Rozumí světu kolem sebe a má velkou sílu, co se týče příběhu. Na jednu stranu je to taková postava, ale druhou stranu je to jen hlupák s loutnou. Nejde ho nemilovat.“ (Geralt z Rivie)

Související novinky

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

31.08.2023

Už to bude pěkných pár let, co byl oznámen reboot kultovní akční sci-fi fantasy Highlander v čele s Henrym Cavillem a režisérem Chadem Stahelskim (John Wick) za kamerou. Jenže Cavill měl od té doby… (více)

Sledovanost Zaklínače klesá

Sledovanost Zaklínače klesá

07.07.2023

Nedávno jsme psali článek zabývající se odchodem hlavní hvězdy Zaklínače Henryho Cavilla, a jak si tvůrci představují, že představí jeho náhradu. Už tehdy jsme se nicméně zabývali taky otázkou, jaké… (více)

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

02.07.2023

Třetí řada známého Netflix seriálu Zaklínač před pár dny dorazila na streamovací službu – respektive dorazila tam její první část. Zatímco prvních pět epizod už mají diváci k dispozici, zbylé tři… (více)

Reklama

Reklama