Reklama

Reklama

Zaklínač

(seriál)
Trailer 3
USA / Polsko, (2019–2024), 30 h 55 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Zaklínač Geralt, mutant a lovec příšer, těžce hledá svoje místo ve světě, kde lidé jsou často ohavnější než zvěř. (Netflix)

Recenze uživatele Marcas k tomuto seriálu (3)

Série 1 (2019) (S01) 

Těch skoro 80% na to sedí. Čekal jsem možná o malinko víc, přesto jsem spokojený. Soundtrack a soubojové pasáže se řadí k naprosté špičce a Henry Cavill v podání Geralta je perfektní, moc si tam teď nedokážu představit někoho jiného. Taky jsem si za první sérii vybudoval slabost pro Anyu Chalotru, která je nádherná a pro roli Yennefer špičkově zvolená. Jediné, co se mi až tak moc nelíbilo bylo nepřehledné přeskakování v čase, které ale zase dokresluje charaktery postav a je vždycky dobře, když se k postavám vytvoří hlubší vztah. Pevně doufám, že tohle byla pouze jakási "předehra" a úvod do Sapkowského universa, a že kvalita v dalších sériích už jenom poroste. ()

Série 2 (2021) (S02) 

Jsem obrovským fanouškem celého světa Zaklínače. Mám projeté všechno od knih až po hry a jejich DLC. Ale teda seriál, ten už znovu projíždět určitě nebudu. Ještě tak maximálně možná první sérii. V druhé to šlo tak strašně dolu, že se mi chce brečet. Ale ne tolik kvůli příběhu jako spíš kvůli obsazení a celkové "vyváženosti" všech postav. Nemám nic proti jakékoli menšině nebo nedejbože rase. Ale aby nám tady po středoevropských lesích (kde se odehrává svět Zaklínače) běhali černí elfové víc než ti bílý, tak to sorry, na to fakt nemám. Jak píšu, určité díry v příběhu a odklon od předloh bych ještě relativně pochopil a možná dokázal i trochu prominout, ale díky výše zmíněným věcem to bohužel nedokážu. ()

Série 3 (2023) (S03) 

Relativně dlouho jsem přemýšlel, jak mám hodnocení téhle série pojmout. Nakonec jsem se rozhodl tak, že to budu hodnotit z hlediska jednotlivých dílů, nikoliv v kontextu celé série. Důvod je jednoduchý. Jakýkoli příběh, o který se tenhle seriál pokouší už od druhé série, nedává vůbec žádný smysl. Respektive styl, jakým se tvůrci snaží nás zasvětit do světa zaklínače je naprosto zoufalý. A mně to je sakra líto a strašně mě to mrzí. Na druhou stranu po tom, co jsem si uvědomil, že hledat tu jakýkoli smysluplný příběh nemá smysl (asi po druhém díle), tak jsem si to začal docela užívat. Jednotlivé díly jsou dobře natočené, vypadají hezky a plesový díl byl za mě peak celé série. Ještě bych vypíchnul epizodu na poušti, kde Freya Allan ukázala, jaký má obrovský potenciál. Budu ale končit opět negativně. Možná jsem moc konzervativní, ale to, že z Marigolda udělali teplouše jim nikdy neodpustím, v tu chvíli jsem měl fakt chuť rozbít televizi a vypnout to nadobro. Dále to, že nejhezčí ženy na Kontinentu (čarodějky) jsou ztvárněny obézníma černoškama, asi z toho důvodu, aby nikdo nepoznal koho vlastně hrajou.... No fakt jsem z toho hodně smutnej. Na závěr dávám tak 75%, že tohle byla moje poslední zaklínačská série od téhle ženské. Vidět, jak mi ničí moji srdcovku přímo před očima asi fakt nepotřebuju. ()

Související novinky

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

31.08.2023

Už to bude pěkných pár let, co byl oznámen reboot kultovní akční sci-fi fantasy Highlander v čele s Henrym Cavillem a režisérem Chadem Stahelskim (John Wick) za kamerou. Jenže Cavill měl od té doby… (více)

Sledovanost Zaklínače klesá

Sledovanost Zaklínače klesá

07.07.2023

Nedávno jsme psali článek zabývající se odchodem hlavní hvězdy Zaklínače Henryho Cavilla, a jak si tvůrci představují, že představí jeho náhradu. Už tehdy jsme se nicméně zabývali taky otázkou, jaké… (více)

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

02.07.2023

Třetí řada známého Netflix seriálu Zaklínač před pár dny dorazila na streamovací službu – respektive dorazila tam její první část. Zatímco prvních pět epizod už mají diváci k dispozici, zbylé tři… (více)

Reklama

Reklama