Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve městě Blaviken přivítají Geralta nepřátelští obyvatelé a mazaný mág. Království Nilfgaard se rozhodne dobýt Cintru a Ciri vidí, jak se její svět začíná hroutit. (Netflix)

Recenze (145)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Parádní začátek. Takový rozjezd jsem nečekal. Dobytí Cintry, řezník z Blavikenu a postupné seznamování s hlavními postavami. Při masakru parádně natočená bojová scéna - na jeden zátah - což se u seriálů moc nevidí. Prostředí je krásně špinavé, nasvícení přírodní a už došlo i na lehké nahotinky a sprostá slova, která u Geralta nemohou chybět. Kdo si stěžuje, je s ničím nikdy spokojený vocas. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Mám problém jako dost jiných diváků. Knihou nedotčen a ke hrám jsem se nedostal. Takže kdo je kdo, proč dělá to a ten tohle mě minulo. Jelikož se ke knihám stavím jako nacisti a první dva díly hry fakt hrát nehodlám, jdu nainstalovat trojku a po pár hodinách hraní se třeba chytím aspoň trošku. I tak je super natočený, brutální a Cavill se jako Retard z Livie narodil. Teda Gerald z Rivie. Líbí se mi to stejně jako World of Warcraft, ale neznám ty postavy voeee. ()

Reklama

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Suprová hutná atmosféra na každém rohu, Henry Cavill naprosto fenomenální. Mám výhrady k opravdu osekanému příběhu, ale hádám, že zatím jde pouze o seznamování s hlavním příběhem a tvůrci nechtějí ztrácet čas. Beru. Ale linka Strakuše x Stregobor byla až moc stručná. Kde bylo Tridamské ultimátum, kde byl Caldameyn, co z toho že Geralt Stregobora ve skutečnosti znal a rozhodně ho neměl rád, vážně to chtělo trochu zabrousit do koutů Menšího zla (nicméně chápu, že vecpat 2 rozsáhlé dějové linky do hodinové stopáže jde těžce. Chtěl jsem si nechat v hodnocení rezervu, ale plnej počet musím napálit za akci na trhu, z toho slintám ještě teď. K představitelce Ciri mám trošku výhrady, černej elf taky moc nepřidal, ale co hold, multikulti hýbe světem. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nečekal jsem zázraky, ale i tak byl první díl trochu zklamáním. Hlavním problémem je, že zatímco Sapkowski je extrémně poutavý a vtipný vypravěč, seriál zatím vypráví děj poněkud neosobně a fádně a postrádá tu správnou šťávu a humor. Cavill v roli Zaklínače nepřesvědčil, pořád mám pocit, že by tam měl být někdo šlachovitější s méně naducaným obličejem. Příliš mi nesedlo ani obsazení Lvice z Cintry... ()

Blowler 

všechny recenze uživatele

Velice slušný úvod do světa, který zbožňuji už řadu let. Henry Cavill jako Geralt působí přesvědčivěji, než jsem se vůbec odvážil doufat a to je pro mě to nejdůležitější. Nezprasili hlavní postavu. Stejně tak oceňuji soubojovou choreografii a hudební doprovod je naprosto famózní. Je mi jasný, že dřív nebo později narazím na nesrovnalosti mezi mými představami a způsobem filmového zpracování, ale tomu se vyhnout nelze. Zatím spokojenost. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (14)

  • Geraltovi se přezdívá Řezník z Blavikenu (Butcher of the Blaviken) právě kvůli masakru v závěru epizody. (NiWi)
  • Spolu s Renfrii byla přeobsazena celá její banda, kde původní herce nahradili profesionální kaskadéři. Až na postavu Nohorna (Packy Lee). (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama