Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve městě Blaviken přivítají Geralta nepřátelští obyvatelé a mazaný mág. Království Nilfgaard se rozhodne dobýt Cintru a Ciri vidí, jak se její svět začíná hroutit. (Netflix)

Recenze (144)

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně je to tady. Knížku jsem přečetl jednu, hry dohrál všechny. Mimo datadisků. Do těch se nějak nemůžu dokopat. Takže je mi ten svět určitým způsobem znám a vlastní. První díl mě dostal přesně tam kde jsem chtěl být. Vtáhl do světa Geralta a já se tou známou částí jeho příběhu nechal krásně unášet. A výběr mezi menším a menším zlem, kdy se nikdy nedozvíme zda zvolil správně... Super byla bojová scéna. Mínus má u mě prostředí v lesích, které na mě působily tak nějak mrtvolně. Celkově ale nemůžu jinak. 90 procent a pět hvězd. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný start ihned vtáhne diváka do děje. Henry Cavil stvárňuje svoji roli dokonale a moc se mi líbilo jak to na závěr natře skupině zbrojnošů, což je dost možná nejlépe zpracovaná bojová scéna vůbec. Bitva v Cintře působila bohužel trochu uspěchaně a stejně tak přípravy na ni, ale hlavní postavy si mě hned získaly, i přes to, že hned umřely. Jinak asi nemám výhrady. ()

Reklama

MasterD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprostý luxus. Přesně takhle si představuju úspěšně provedenou show inspirovanou knižní (i videoherní!) sérií Zaklínače, ať už po stránce hudební nebo zejména příběhové. Pro můj estetický vkus a obdiv pro středoevropskou přírodu je to lahoda, třeba taky pro artistické zpracování občas připomínající české pohádky (sluneční paprsky v lese, bál na hradě). Pocit z magických elementů je jak má být, ztvárnili jeho ducha brilantně (ani Potter, ani Eragon, tento má prostě svůj vlastní styl: bariéra před branou a nebo Geraltovy "znaky"). Perfektně zvládli vyvážit humor (inteligentní) a vážnost konfliktu mezi Cintrou a Nilfgaardem, kdy se krveprolití a gore dá lehce srovnávat s Game of Thrones. A Zaklínačovy milostné zážitky už jsou jen tradiční a neopomenutelnou třešničkou na dortu. Aneb právě takový Witcher, kterého jsem si představoval (a se kterým jsem v duchu a ve své fantasii žil) snad od roku 2008, kdy jsem poprvé pronikl do literatury, videohry a její hudby. Skoro surrealistický zážitek, kdy mi v jednom kuse běhal mráz po zádech. :) *Nepostřehl* jsem žádné plotholes nebo nelogické chování, které by se dalo dávat za vinu scénáristům, paráda. Nedovedu si představit lepší zpracování, ovšem samozřejmě někteří hardcore knihomolové určitě budou mít výhrady. Pevně věřím, že další epizody budou podobně kvalitní. ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hvězdy jsou za zaklínačovy fajty a příjemný hudební doprovod, ale tady to končí. Dialogy hloupoučký, několikrát omílající to stejné dokola. Dítě osudu úplně pohřbili, nemyslím si že by to měla královna Cintri takhle vyslepičit a pochybuju, že toto dojde vysvětlení, ať už se to má držet předlohy nebo ne, měli by tvůrci zachovat jisté dekórum. Vypálení Cintry přišlo až příliš a zbytečně brzy!!!! První dojem to na mě valný neudělalo, spíš to vypadá, jako takový ty seriály, třeba Pod Kupolí od Kinga, které si vzaly jen název a šly vlastní cestou. Nuž uvidíme, co bude dál! ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chtěl jsem Zaklínači od Netflixu dát upřímnou šanci a neuvrhnout se do kolotoče porovnáváni a poukazováni na rozdíly. Přesto si nějake poznámky neodpustím. Hlavně mě irituje fakt, že Geraltova linka se v knihách udála dlouho předtím, než se Ciri vůbec narodila. Navíc fakt, že se začína Lesser Evil, čímž se ukazuje, že na chronologii světa se bude dost kašlat a potvrzuje to, že holt nepůjde o žádnou adaptaci knih, nýbrž o velmi volnou inspiraci. Geraltova linka je zjednodušená, zrychlená a osekaná o děj i postavy, ale drží si dobrou atmosféru i hlavní motivy povídky. Navíc boj byl natočený vážně povedeně. Za to linka Ciri byla hrozná bída. I bez porovnáváni s knihami se jedná o jednoduchou a rádoby vyhrocenou událost, kde herecké výkony jsou při nejlepším průměrné a emoce či drama zde vyloženě chybí. No start to není nejhorší, ale k chválení je tam toho příliš málo. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (14)

  • Geralt (Henry Cavill) oplývá schopností sesílat tzv. „znamení“, z nichž jsme v díle mohli vidět Aard (odražení nepřátel) či Axii (uklidňující znamení). (NiWi)

Reklama

Reklama