Reklama

Reklama

VOD (1)

Šikanovaná a odstrkovaná Yennefer náhodou objeví způsob, jak utéct. Geraltovo pátrání po takzvaném ďáblovi skončí pořádným malérem. Ciri najde bezpečí mezi svými. (Netflix)

Recenze (113)

Landauer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Humáč! Krásná ukázka, jak se nemá dělat adaptace. Výborná a skvěle vygradovaná povídka Konec světa tu byla ohlodána snad ani ne na kost, ale na úplný morek a v téhle podobě působí neskutečně hloupě a nesmyslně. Krom toho je umístěna do lokace, která je úplně mimo. Tam nemá být westernová krajina, ale úrodné lány jak na jihu Čech, což v tomhle příběhu hraje velkou roli. Ale na to tvůrci z vysoka hážou bobek. Jako ostatně na všechno. Děj téhle seriálové epizody je v podstatě o tom, že elfové chytili zaklínače při chytání čerta, zaklínač pronesl dojemnou řeč a oni ho pustili. Tvl! To je tak stupidní! A přitom samotná povídka je skvělá, dějově by vydala na celou epizodu a ten příběh má daleko epičtější pointu, než todle odfláknutý něco. Smekám před uměním seriálových tvůrců dokonale podělat výbornou a vcelku snadno adaptovatelnou předlohu. To se opravdu jen tak nevidí. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sapkowski vymyslel vcelku zajímavý svět, ale co se s ním udělali tvůrci tohoto seriálu, to je tedy mazec. Triky jsou skoro jako z Hvězdné brány, ale nevadilo by mi to. Co mě ale iritovalo hodně, byla neskutečně otravná postava barda a jeho blbý písničky, které totálně zlikvidovaly už tak velmi nevýraznou atmosféru celé epizody. Zatím chybí seriálu špinavost a právě nějaká atmosféra. Yennefer linka byla jako Harry Potter po polski... . Ještě tomu dám šanci, ale zatím zklamání. ()

Reklama

waits 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neuvěřitelná nuda s maskami jak z televizní inscenace, s nepřehledným dějem (na obrazovce je jen asi deset postav) Cavill hraje Geralta jako parodii na Arnolda Schwarzeneggera, Marigold, který má skvěle zpívat (uf) a být sympatickým proutníkem je prostě opruz a scénář...Jezdći (hledající Cyri): 'Princezno Cyri. Princezno Cyri. Někde tu musí být. Princezno Cyri.' Cyri, sedící po chvíli u ohne s někým, koho před minutou potkala, filosofuje:Když jsi na útěku, tak přece musíš někam mířit, ne, ale já spíš utíkám od něčeho.' Každá věta v knize je radost, každá věta v seriálu je WTF. Pro mě s velkou pravděpodobností seriál končí, takhle zprasenou adaptaci jsem teda nečekal. ()

IXOXI 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl zcela zbytečně prolínají tři příběhy, z nichž zejména představení Marigolda je hodně odfláknuté... Proč tedy dávám *****? V prvních knihách je naznačeno co utvářelo psychiku Yennefer, zde je celý příběh domyšlen a fantasticky natočen takovým způsobem, že pozorný divák si jistě všimne drobných detailů, které se později objeví až bude Yen pečovat o Ciri. Už jen pro tuto část má smysl tento díl vidět! ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na hodinu až moc děje a celá linie s Yennefer mě moc nebrala. Naopak od zpěváčka jsem moc nečekal a jeho hlášky a písničky jsou zatím moc fajn. No a kozlíkova hláška "tvoje máma tě měla se sněhulákem?", super. A vlastně i myšlenky o národech, hrdosti a výběru menšího zla nebo pocitů křivdy, skvěle navazují na hlavní linii knih. Tenhle seriál může být něčím hodně velikým. A to nejen pro skalní fanoušky předlohy (i her). ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Yennefer z Vengerbergu (Anya Chalotra) se narodila v roce 1192 a na začátku příběhu je jí 14 let. První série končí, když je jí 71 let. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama