Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Geralt převezme po jiném zaklínači rozdělanou práci v království, které terorizuje divoká příšera. Yennefer si zajistí magickou novou budoucnost, ale za brutální cenu. (Netflix)

Recenze (101)

Wiikii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Parádní začátek, opravdu klobouk dolů, také konečně nějaké propojení dějových linek za pomocí Foltesta a Addy, také moc hezký souboj se strigou a nová Yenn je přesně ta Yenn jak byla popsaná i v knihách. Jen ta Ranuncul mi nesedí, vždyť vypadá jako věštkině z potulného cirkusu, sice hezká, ale to nestačí. ... HODNOCENÍ: 90% (5*) ()

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Boj se strigou tvoří tak nějak původ celého zaklínačova příběhu, takže jsem rád, že ho nevypustili. Triss je tu poprvé a vypadá stejně hrozně jako v trailerech. Striga vypadá taky hrozně levně. Ještě se mi vážně nelíbí Foltest - má to být vysoký, štíhlý, pohledný a svérázný král. Přerod Yennefer nebyl nejhorší ale byla tu zase spousta totálních trapasů které diváka hned musí trknout - třeba: "Yennefer si vážně nechá dobrovolně vytrhnout vaječníky? Vždyť to úplně podkopává celou tu její pozdější snahu o hledání léku na neplodnost! ... Geralt roztočí řetěz svisle a hodí ho, ale před ním stojící strigu to omotá vodorovně kolem pasu... wtf? A proč ho ta striga všude pořád hází po stěnách, místo aby ho zakousla?" Místy jsem si připadal jak v akčním béčku s Van Dammem. Kladné body dávám za vizuálně moc hezké přírodní i hradní sekvence, př. temná chodba královského hradu. Mínus body zase za příšerné kostýmy (Trissin kožíšek). Oproti předchozímu dílu jsem při Geraltových sekvencích konečně cítil nějakou tu zaklínačskou atmosféru, to je ale malá útěcha. 40% ()

Reklama

krauset

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Geralt králi prokáže, že je lidstvu přítelem. Yennefer si změní život. Ciri vkráčí do Brokilonu. Podle povídky Zaklínač z knihy Poslední přání. Náš protagonista z Rivie se vydává očistit jméno svého bratrstva, když je jiný zaklínač nařčen z toho, že vzal „prachy a vypadl“. Pravda je ovšem jiná. Nestvůra ho usmrtila a palác to drží v tajnosti, aby se nešířila panika. Geralt s pomocí čarodějky Triss zjistí, že onou nestvůrou není vlkodlak, nýbrž striga, a že jde o z incestu zrozenou prokletou dceru krále Foltesta, jenž si ji v žádném případě nepřeje zabít. Geraltovi tedy nezbývá, než se s ní pokusit bojovat celou noc, aby ji proměnil v dívku. Yennefer mezitím v Aretuze podstupuje strašlivou transformaci, aby se stala krásnou, přičemž musí obětovat schopnost počít. Co činí epizodu Betrayer Moon nejlepší v první sérii Zaklínače? Totéž, co dělá filmové vyprávění efektní a kde má výhodu proti psanému slovu: možnost účinných prostřihů mezi dějovými liniemi, které se tak neoslabí, ale naopak vzájemně posílí a vygradují. V obou linkách dochází k transformaci trpící ženy, Yennefer v jedné, Strigy ve druhé. A tento kontrast je veledobře vizuálně využit. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Ať už se mi nelíbil Foltest, blbí černí elfové a ať už se mi líbila ani trochu Triss (za to bych je uškrtil nadesetkrát), zfilmování této povídky se vskutku povedlo. Souboj se strigou vs proměna Yen je výborný nápad a pomohl oběma linkám navzájem. Striga je bohužel malinko levnějšího vzezření, ale atmosféře nejde nic vytknout. Cavill mě zatím neskutečně udivuje a hraje Geralta s grácií. ()

teekanee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, nebudu lhát. Doufal jse, že ten černej elf dostane šípem do hlavy místo ramena, jelikož tohle je voser jak prase. Že jsou černý Dryády je jedna věc, ale že budou černí i elfové je už dost přehnaný. Nedokážu si představit, že na světě žije osoba, která si pod pojmem elf představí černocha. Dobrá zpráva je, že tohle je asi jediny, co mě na seriálu štve. Všechno ostatní je zatím velmi dobré. 87% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (9)

  • Roli purkrabího Velerada v seriálu oproti knižní předloze převzala čarodějka Triss (Anna Shaffer), která ještě u krále v uvedenou dobu nesloužila. (Geralt z Rivie)
  • Souboj Geralta (Henry Cavill) se strigou posloužil také jako intro k první hře o „Zaklínačovi“. (NiWi)
  • V seriálové verzi Zaklínače se čarodějka Triss Ranuncul (Anna Shaffer) setká s Geraltem (Henry Cavill), aby jej informovala o strize, kterou je potřeba zabít. V první knize („Poslední přání“) se však Triss neobjevuje. O nestvůře se zaklínač dozvídá na základě královské vyhlášky a bližší informace o strize mu sděluje wyzimský purkrabí Velerad. Nicméně autorka seriálu chtěla čarodějku uvést již v první sérii, aby se dostala do povědomí diváků. (Luicy)

Reklama

Reklama