Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Geralt neochotně doprovází Marigolda na královský ples. Ciri vejde do začarovaného lesa. Yennefer se pokusí ochránit svoje svěřence. (Netflix)

Recenze (80)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hned v úvodu shrnu, co se mi nelíbilo. Dryády a obzvlášť paní Eithné mě převelice zklamaly, chvílemi jsem očekával, že z nejbližšího křoví vyleze Wonder Woman. Jinak bych chtěl ale tvůrce pochválit, myslel jsem si, že se na, pro příběh podstatnou, pasáž s Pavettou vykašlali a hele, jak mě příjemně překvapili. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bez znalosti knižní předlohy budete reagovat na spoustu dění s tak velkým zpožděním, že si budete připadat jako blbci. Díky tomu, že postavy vypadají pořád stejně a jejich jména nejsou zrovna k zapamatování(nemáte si je s čím spojit), nebudete první epizody vědět, jestli jde o flashbacky, nebo jiné linie vyprávění...prostě v tom budete mít bordel. Hranice mezi pohádkou a fantasy bývá tenká, ale v této epizodě je skoro neviditelná. Nebýt toho násilí, tak na mě zatím působí tento seriál podobně "složitě", jako další z příběhů o princezně Fantagiro. Zatím jsem zklamaný. Je tam spousta dobrých momentů, ale způsob jakým to tvůrci uchopili, dělá z tohoto pokusu nahradit GoT dalším solidním fantasy, jen úsměvný úprdek bokem. A to bez ohledu na to, jestli je to věrné duchu knihy. ()

Reklama

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za to, co udělali s povídkou Meč osudu (mojí vůbec nejoblíbenější) a celkově s Brokilonem, si prostě víc, než dvě hvězdičky nezaslouží. Otázka ceny neurazí, nenadchne, zkrátka průměr a nejlepší byla linie s Yennou, která je paradoxně komplet smyšlená. Neznalci předlohy sice netrpí kvůli srovnávání, ale zato pro ně musí být téměř nemožné orientovat se v místní politice, v postavách a v posloupnosti děje. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pre príbeh veľmi podstatná epizóda kedy sa spečatí príbehové spojenectvo medzi Geraltom a Ciri. Neviem prečo seriál začínal pádom Cintry a potom sa vraciame v čase do doby kedy ešte žili rodičia Ciry ale sto ľudí sto chutí. Potom je zas pohľad na Cirino putovanie do lesa kde sa stretne s Driádami. Jednoducho to časové sekanie je dosť mätúce. 70% ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nějak mám pocit, že to celé opravdu mělo začít až tretí epizodou. Takhle jsem si představoval Zaklínače a teprve teď do sebe vše zapadá (to jejich skákání v čase opravdu ničemu neprospívá). Vše se točí kolem hlavní postavy a ty vedlejší sekundují. Seriálu tedy nejvíce ublížila (ne)schopnost seskládat vše za sebe tak, aby i neznalý divák věděl o co jde už od začátku. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (6)

  • V knižní předloze se Marigold (Joey Batey) hostiny vůbec neúčastnil. V seriálu tak nahradil barda Dragodara. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama