Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tajemný muž se pokusí zlákat Geralta k lovu na běsnícího draka a tahle mise přiláká pozornost jedné známé tváře. Ciri má pochybnosti o tom, komu může důvěřovat. (Netflix)

Recenze (75)

Wiikii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběh s postavou Tři kavky mám rád a zfilmované to bylo velmi dobré, sice ne dokonalé, ale povedlo se to. Jenže ta Yennefer se stále více a více stává milou holkou co začíná chodut jak rozpustilá puberťačka a v přítomnosti Geralta je to super děvče. ALE TO YENNEFER NENÍ ! Yenn je zlá i na Geralta byť jej miluje a odtažitá a úsměv na její tváři by měl diváka mírně polekat, zde to ale není. Mám podezření, že to není Yenn, ale nepovedený dopler, ale bohužel není. ... ()

LukasKalasek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdyby se úplně vykašlali na naprosto zbytečnou linku s doplerem a elfem z Detroitu a soustředili se pouze na povídku Hranice možností, tak by to mohlo být lepší. Takhle je to hodně slabý. Chudáci trpaslíci vypadají jak banda paklíčů z pevnosti Boyard. Eyck je z nějakého důvodu zamilován do Yennefer i když by měl mágy naprosto nenávidět. A kde je nejlepší postava celé povídky, švec Kozojed?? Hodně promarněná šance zpracovat hon na draka ()

Reklama

celticek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Yarpen Zigrin a banda trpaslíků byla v pohodě, dobrý slang, na všechno se dívám samozřejmě v eng s titulky. Na CGI evidentně ty peníze nebyly, drak je hodně slabý, ale všechno to vyvažuje dobrá atmosféra a charaktery Geralta, Yennefer a Borche Tři Kavky. Já jsem zatím spokojený, ikdyž ten rozpočet je cítit. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zřejmě je to způsobeno tím, že jsem se k této povídce doposud nepročetl, ale za mě rozhodně nejzajímavější díl. Příjemný mi byl lehký nádech road movie a velmi zajímavě sestavená skvadra cestovatelů. Pochválit musím i bojové scénky, s tím si tvůrci dali příjemně záležet, bohužel to však nedotáhli k dokonalosti, neboť se znatelně šetří na efektech, a tak sledujeme, že Yenn absolvovala v rámci kurzu v Bradavicích zřejmě i lekce šermu. Za každou cenu musí každý díl ti čuráci divákům nějakým způsobem znechutit. Konečně se začalo něco zajímavého a dramatické dít v dějové lince se Ciri. Příjemná změna od kecání s negerskými domorodkyněmi v kouzelném lese. Snad se v podobném nebo lepším duchu ponesou i nadcházející epizody. Lepší 3 kousky. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Borch nemá kučeravé vlasy a celkovo mu chýba viac tajuplnosti pozorovateľnej v knihe. Zato s postavou Yarpena Zigrina sa tvorcovia vyhrali, je o dosť divokejší, čo môže príbehom prospieť. Eyck nabral správnu dávku fanatizmu, aj keď je škoda, že bol využitý inak, ako v knihe. Namiesto vytvárania napätia a jeho postupného gradovania sa scenáristi vydali kratšou cestou a ponúkli radšej viac dobrodružstva a akcie (čo nedosahovala úroveň tej predošlej) s čo najslabším dopadom na postavy. Dejová línia s Ciri je takisto slabá, veľmi nestrháva. Doppler mohol byť využitý lepšie, čo sa týka psychologického hľadiska. Cahir, ktorého pohnútky neboli v knihe dlho prezradené, tu zo seba odkrýva viac, čo neprispieva jeho atraktívnej nejednoznačnosti z kníh. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (9)

  • Oproti knižní předloze Borch (Ron Cook) v knihách pouze odešel ze scény, zatímco v seriálu spadl do propasti a ostatní jej považovali za mrtvého. (Geralt z Rivie)
  • Pokud bereme videoherní sérii „Zaklínač“ jako kánonickou, je dračím mládětem, jehož vejce se Borch snaží zachránit, Saesenthessis, též známá jako Saskia Drakobijka, která je jednou z hlavních postav hry „Zaklínač 2: Vrahové králů“ (přesněji Iorvethovy cesty, kterou si hráč může vybrat). (vojtaruzek)
  • Oproti knižní předloze je vynechána pasáž s padajícími kameny a místo toho jsme se dočkali střetu s hirrikou, která byla pouze zmíněna v jiném příběhu. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama