Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Geralt se smíří s osudem a chrání Ciri před silami, které bojují o vládu nad Světem. A taky před její záhadnou mocí. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (407)

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak nakonec se to v souhrnu na ty čtyři hvězdy vyškrábalo, ale v porovnání s první sérií se prostě jedná k kvalitativní propad dolů o pár poschodí. Neberte mě špatně, postavy zase září, linka vystavěná kolem Geralta a Ciri je pevná jako skála, i ostatní v tomto ohledu nezaostávali. Jen mě tentokrát zklamal scénář. Všichni nám slibovali nášup všech druhů monster. Má očekávání díky tomu vystřelila kolmo vzhůru, ale bohužel zůstalo jen u nich. Bruxu Vereenu z prvního dílu už nic nepřekonalo, vše ostatní mi připadalo strašně zkratkovité (lešij, černohor, bazilišek), moc prostoru na obrazovkách jim autoři nedali, Geralt si s nimi poradil vždy až moc jednoduše. Po stránce vizuální bych měl též něco málo výhrad. Něco vypadalo fakticky dobře (Nivellen a Vereena), o něčem bych se radši už nezmiňoval (ten bazilišek na konci docela k smíchu, CGI otřes). Pořád se jedná o nadprůměrnou fantasy s mými oblíbenými hrdiny z knižní a herní série, ale doufám, že se nad vším zamyslí především forerunnerka této série, tedy Lauren Schmidt. Má co napravovat. Za mě 7/10 P.S. Jó, a soundtrack v původní sérii s daleko větším emocionálním dopadem na diváka. Aspoň ten Joey Bates složil písničky, které mají šmrnc :D ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pri prvej série som sa do toho akosi nevedel vžiť, no v celku ma to bavilo a tešil som sa na dvojku. No a čo ponuka druhá séria, na ktorú sme tak dlho čakali ? Vlastne ani neviem úprimne povedané. Páčili sa mi trosky s Kaer Morhen, no veľa mi toho neutkvelo v pamäti. Nemôžem povedať, že by som sa nenudil, skôr som stále čakal kedy už niečo príde a ono furt nič. Bohužiaľ je to tak. Druhá séria je len behanie po lesoch, zopár akcii, nových postáv, tréningu Ciri a hromada kecov bez poriadneho príbehu. Henry Cavill je stále fajn a vizuálne to vyzerá pekne, ale chýba tomu dobrý a pútavý príbeh ako soľ (prvá séria mala aspoň zaujímavý strih). Zatiaľ čo iným seriálom nechýba moment prekvapenia, napínavé ukončenia dielov, či strhujúcejší príbeh tu v druhom Witcherovi sa nám takmer nič s toho nedostalo. Škoda, snáď sa to v tretej sérii už rozbehne. 75% - 4* ()

Reklama

Socrates 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chápejte, dějovou předlohu mám úplně u zadku. Tohle byl oproti první sérii velkej posun k lepšímu. Ve všem. Poutavost, přehlednost, dramatičnost, napětí, postavy a jejich výrazivo, všechno šlo strašně nahoru. Až na dva slabší díly jsem naprosto nadšenej. Jen si snad mohli odpustit ty inkluzivní manýry v podobě černejch elfů, zaklínačů apod., ale člověk si zvyká, to je prostě Netflix. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O dost slabší než první řada. První díl je parádní, ale pak už to jde od desíti k pěti. Politikaření, a úskoky, nějací nedůležití panáci řeší válku a já usínám. Geralt a Ciri jsou super. Dobře zahrané zajímavé postavy. Ti ostatní většinou nudí. Dialogy jsou často toporné a hloupě poukazují na věci, které by při lepším scénáři byly jasné. Akce je fajn, ale je jí málo. Výprava parádní a příšery zajímavé. Podle toho co čtu se zase tvůrci nedrží předlohy tak snad se poučí do příště. Vždyť jak dopadla Hra o trůny, když tvůrci začali improvizovat? ()

Luicy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sapwkoského uznávám jako spisovatele, který vytvořil řadu zajímavých charakterů v dle mého názoru velice pěkném světě. První dvě povídkové knihy byly super, a i zbylé knížky, byť nejsou tolik propracované, a i když se v nich Andrzej místy motá, jsou pěkné, čtivé, a hlavně jednoduše napsané. Výhodou je, že tam autor zanechává spoustu děr, kterými vyloženě nahrává dalším tvůrcům, pro přiložení ruky k dílu do zaklínačského universa. Naprosto bravůrně se toho chopili sousedé Poláci, kteří prostřednictvím her vytvořili pokračování knih, které má hlavu a patu, vytvořili spoustu propracovaných dialogů a s úctou a láskou ke knižní předloze dovyplnili ony Sapkowského díry a společně stvořili tak svět, který patří k mým nejoblíbenějším, na které nedám dopustit. Co však od autora dostali? Pohrdání, řadu nadávek a tahání se po soudech kvůli Sapkowského nenažranosti. Seriál mě však utvrdil v tom, že je Sapkowski ještě větší pokrytecký kokot, něž jsem si myslela, když schválil takovouhle sračku. Ale co člověk pro balík peněz a pošimrání na koulích neudělá, že. Po první sérii jsem si řekla, že na Netflix adaptaci a knižní předlohu budu pohlížet jako na dvě zcela oddělené věci (podobně jako tomu dělám u GoT), ale ono to prostě nejde. Děj je otřesný a absolutně nechápu, proč ho celý překopávají. Dialogy nestojí za nic, vztahy mezi postavami nedávají smyl, vulgarity jsou použity naprosto nevhodně, z Kaer Morhen si dělají kurevník, řadě postav brutálně zmrvili dějové linky, a navíc tam nesmyslně přidávají nějaké rádoby démony, monolity a podobné bortačiny. U svaté Melitelé proč? Opravdu nebyl díl, kde bych se nechytala za čelo. Ani hlavní postavy mě nijak neoslovily. Cavill mi tolik nevadil, ten je podle mě dost uťáplej režií, ale Freya v roli Ciri je naprosto tragická, bez emocí a hrozně mi vadí, jak je stará. Výhrady k věku mám i u Chalotry, ta je zase příliš mladá a vůbec mezi nimi necítím vztah matky a dcery. Spousta věcí mi tam chybí, hlavně Yenneferino (z lásky myšlené) pošťuchování Ciri. Prostě to není ono. Za sebe jsem zklamaná, i když jsem moc neočekávala, že se to bude knižní předlohy držet. Podle mě je to promrhaný potenciál. Jednu hvězdičku dávám za lokalitu a za obsazení u Dijkstry a Findabair, která k mému překvapení nebyla černá jak bota. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (29)

  • Ve 47. minutě jde v jednom záběru zahlédnout zavřené dveře. Později ale budou otevřené. (Duoscop)
  • Květ Feainnewedd, který roste pouze na zemi, kde byla prolita Starší krev, znázorňuje Africká fialka. (NiWi)
  • Herečka před uvedením série prozradila, že v průběhu druhé řady zavítá za Codringherem (Simon Callow) a Fenn (Lizz Carr) Istredd (Royce Pierreson), který se s nimi v knižní předloze nikdy nesetkal. Codringher a Fenn vyloženě představují studnici moudrosti, a tak se je Istredd přijde zeptat na to, co ví o původu Ciri (Freya Allan) a předcích. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno