Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Geralt se smíří s osudem a chrání Ciri před silami, které bojují o vládu nad Světem. A taky před její záhadnou mocí. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (407)

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Pročetl jsem si recenze, který se tu k druhý serii objevily. Nečetl jsem knihy, nejsem zatvrzelej fanoušek zaklínačskýho universa, ale prošel jsem si jednou PC hrou, takže to není pro mne úplně cizí. Nechci a nebudu tvrdit, že je to dokonalost a že sem nic lepšího neviděl. Přece jen autoři seriálu před sebou nemají jednoduchej úkol, zavděčit se všem - milovníkům knihy, PC her, filmovýho fantasy světa, nahodilejm maníkům, co nemaj nic lepšího na práci, než sjíždět každej novej seroš a pak k němu vyblít ryze subjektivní komentář.  A obzvláště po úspěchu GOT, je docela težký vybudovat další příběh plnej magie, elfů, mečů a monster, ale udělat to zase jinak a pokud možno ještě líp, kdy výsledek bude pořád poměřovanej tím ošemetným měřítkem soudobýho filmovýho fantasy žánru. Ten můj ryze subjektivní názor je, že divák od tvůrců dostane vcelku originální pozvánku do světa, kterej teprv začíná odhalovat svojí mytologii, postavy a hlavní příběh. Já se těším na další díly, sem fakt zvědavej, co dalšího tam bude "jinak" než na co jsme zvyklí.  Nenudil jsem se, nenašel jsem nic, co by mi vadilo, nepřemejšlel jsem nad tím, jak moc se ty filmy drží předlohy. Nedíval jsem se na to jen proto, abych tomu mohl dát v komentáři na prdel. Za mě palec nahoru. ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„OSUD NÁM DAL DAR…“   Příběh, to je taková pohádka o blondýně a magii. Řád věcí zde určuje dítě osudu  Ciri a já (ač si to nechcu přiznat), postupně zjišťuju, že se mi to vlastně líbí. Tvůrci totiž utahujou příběhový opratě a dovedou mě k psychologicko-akčnímu masakru, jehož největší chybou je, že nemá další sérii.     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „Krev elfů“, kterou v roce 1994 napsal Andrzej Sapkowski, neznám. 2.) Je kolem mě chaos. ///  Thx za titule „Eliška K. Vítová“.                PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  **  NAPĚTÍ  * ()

Reklama

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud bychom zapomněli, že je nějaká předloha, tak by se to dalo zkousnout. První série přinesla mnoho odchylek od předlohy, ale teď? To si dělá Lauren Schmidt z nás prdel? Ano, hodně porovnávám (hry a knihy) a snažím se viděl ve druhé řadě, co se povedlo, ale opravdu toho moc není. Vnímání postav (Geralt a Ciri jsou jediné dvě postavy, které tam patří), humor, sarkasmus, celé pojetí hlavního příběhu konfliktů mezi severním královstvím a Nilfgardem mě nebaví. Pochválit se dá jen pár nových monster, ale soubojů bylo málo. Netflix mám rád, ale už to opravdu přehání s pič..inou o LGMBTV nebo jak se to píše. Chybí tam už jen, aby Geralt, Ciri nebo Yennefer prohlásili, že jsou transgender nebo nějaká jiná podobná volovina. S blackwashing by to taky mohlo být trochu mírnější. Neneke to je taková ta třešnička na dortu nebo spíš kudla do zad od Netflixu. Ukázky na The Witcher: Blood Origin? Tak z těch šikmooček už mám teď strach :-/ Ještě se musím zastavit u pana Sapkowského, protože je tak trochu pokrytec, když hejtuje hry a vychvaluje seriál, který jde úplně jinou cestou, něž jeho knihy. Přitom jsou hry daleko více podobné jeho předloze. NA ZÁVĚR: Tohle jsme si za dva roky čekání opravdu nezasloužili. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní výsměch knižní i herní sérii. Multikulturní srajda, která pod diktaturou světových nesmyslů kurví i takhle vydařené dílo. Pokud vám za komunismu vadila cenzura děl, tak zde ji máte ve svobodné éře opět, jen dnes to nikomu nevadí...protože, kdo by se ozval, že mu tohle vadí, sejmou ho jak prašivce :-/ Žádná monstra, žádné zaklínačské peripetie, jen nudná procházka s przněním jak postav, tak děje :-/ Škoda, přitom první série začala dobře. ()

Silence 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání! Nechápejte mě špatně – nemám rád automatické a neustálé brblání na cokoliv, co je v adaptacích knih do jiného média odlišné od předlohy. Ty jsem v tomto případě četl již před dávnými časy, mám je rád, ještě radši mám ale hry, které jsou (především Divoký hon) skvěle napsané, příběh a postavy si výrazně přepisují, rozvíjejí a přizpůsobují vlastním potřebám a často vyprávějí ještě podmanivěji a intenzivněji než knihy. Chápu, že každé médium vyžaduje trochu jinou formu, styl a obsah vyprávění a vlastně bych ani nechtěl, aby adaptace knih byly tupým přepisem, i pokud by to bylo prakticky možné. I proto mě první série netflixovské adaptace bavila, oceňoval jsem zajímavou a poměrně odvážnou práci s časovými rovinami, které se podařilo smysluplně vygradovat a propojit, nově dopsaný materiál a úpravy se sice poměrně rozcházely s předlohou, ale z mého pohledu respektovaly atmosféru a pravidla zaklínačského universa a dokázaly materiál doplnit tak, že na ploše série vzniklo několik funkčních nosných motivů a zároveň se trochu vyšlo vstříc divákům tímto světem dosud nepolíbeným. Geralt v podání soustředěného a zaujatého Henry Cavilla oplývá všemi potřebnými vlastnosti se špetkou “lidskosti” navíc, a mě sednul víc, než bych si dovedl představit a když mu to scénář dovolí, tak opravdu JE Zaklínačem. Což je ten zásadní problém. Jako by se tvůrci zalekli svého vlastního odkazu a po odvážné, temné a sprosté první sérii, servírují jednoduchou dětskou pohádku, jejíž celá podstata stojí na fádní báchorce o elfí ‘babě jaze” a vesměs nedává příliš smysl. K čemu je, že třeba taková Ciri se nakonec opravdu povedla, když není vidět jakákoliv vůle scénáristů, dramaturgů a režisérů ztížit si práci a zapotit se u složitých, ale smysluplných úprav a adaptací existujícího a zapojováním nového. Jak jsem zmínil výše, rozhodně mi nevadí úpravy předlohy, ale pokud je důvodem lenost a rezignace tvůrců, je to neobhajitelné. Po výborně napsaném originu Yen, zábavně adaptovaných povídkách, tajemnosti a nedoslovnosti první série je smutné sledovat prázdné příběhy, dialogy a celé linie sloužící v podstatě jen k tomu, aby některé postavy měli důvod se tu a tam objevit na obrazovce, neustálé deus ex machina, vize a halucinace, které z ničeho nic posouvají děj, nesmyslnou práci se vzdálenostmi na kontinentu (a někdy třeba i na vzdálenosti hradby Cintry vs Ciri+Yen ;-), neustálé nelogičnosti a hloupé, nepřirozené a nekonzistentní chování postav, které často slouží opět jako hybatel děje a v neposlední řadě představení zaklínačů z Kaer Morhen (kromě Geralta) jako amaterských idiotů, kteří sice deítky let úspěšně likvidují monstra všeho druhu, ale z ničeho nic všechny své schopnosti, zkušenosti a znalosti zahodí a rozhodnou se pro hromadný exodus. Úpravy předlohy nejsou problém, odfláknutá a líná tvůrčí práce ano. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (29)

  • V knižní předloze Marigold (Joey Batey) podléhá nátlaku a Rienceovi (Chris Fulton) poví, kdy Geralta (Henry Cavill) viděl naposledy, i něco málo o Ciri (Freya Allan). V tu chvíli nastupuje na scénu Yennefer (Anya Chalotra), která Marigolda zachraňuje. Rience ke svým spáleninám však nepřichází skrze hořící alkohol, ale ohnivé kouzlo, které po něm čarodějka vrhla. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama