Reklama

Reklama

Zaklínač

(seriál)
Trailer 6
USA / Polsko, (2019–2024), 30 h 55 min (Minutáž: 47–67 min)

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Zaklínač Geralt, mutant a lovec příšer, těžce hledá svoje místo ve světě, kde lidé jsou často ohavnější než zvěř. (Netflix)

Recenze uživatele Esinti k tomuto seriálu (3)

Zaklínač (2019) 

První série si myslím docela ušla. Pokud by se to nejmenovalo zaklínač, ale týpek v kůži kosí padouchy tak bych domu dal i víc. ()

Série 1 (2019) (S01) 

První série nebyla špatná (ale ani perfektní). Chápu že se jedná o knižní adaptaci takže to nemusí být přesně dle knihy ale nechápu následující. Seriál náhodně skáče v čase a díky tomu že většina hlavních postav v podstatě nestárne tak pro nového diváka to je vše neuvěřitelně zmatené. Postavy náhodně umřou a pak zase oživnou. Ten je tam pak zase najednou jinde. Takže pro nového diváka nic moc. Pro někoho kdo četl knihu to až tak matoucí nebude, ale zase to narazí že to celé působí jako by si režie přečetla nástin obsahu na maturity.cz a s tím začala pracovat. Více než na dodržení směru daným knihou se zde tlačí na genderovou a rasovou rovnost (trvalo mi dva díly pochopit že se nejedná o skřítka ale afro elfa). Scénář se mění v rámci ubohých pokusů o vtip (rytíř Eick nezemře v boji s drakem ale podříznou ho když jde položit kabel) a v rámci šetření (Yenefer raději drapne meč než aby seslala kouzlo). Henry odvádí dobrou práci a stejně tak Joey Bateyů. Nicméně Yenefer je charakterově úplně mimo mísu. Knižní/herní odměřenou a chladnokrevnou čarodějku vždy na úrovni vystřídalo hysterické neschopné trdlo u nějž se střídá komplex méně cennosti s pocitem nadřazenosti. Cahir vypadá jako že spadl z marsu a Freya taky působí jakoby jediná charakteristika postavy kterou obržela byla: "Jsi princezna" Ale overall slušnej akčňák ()

Série 2 (2021) (S02) 

Tak a je to. Z původního Witchera už tu je jen Geralt. Postavy jsou totálně mimo mísu. Krásnou Triss hraje zasloužilá matka. Yenefer má návštěvu tety Irmy od začátku do konce série. Vše je zmatené, táhlé a nudné. Jediný díl který oceňuji je Zrnko pravdy. Ciri neumí používat svou moc, ale v rámci pokusu o vtip dokáže portnout na druhý konec řeky. Yen už neumí kouzlit (což nevadí protože krom Sodenu stejně nic moc nepředvedla). Vždy opatrný a zásadový Vesemir nemá problém napíchnout Ciri na zkoušku trav. A Nilfgard přišel o šourkové brnění. Seriál není konzistentní s knihou, není konzistentní s hrou, není konzistentní ani sám se sebou. V jednom díle lze lešije zabít jen vypálením srdce, v následujícím díle už ho lze prostě rozříznout na půl. Možná, že pokud by nešlo o zaklínače, ale prostě o nějaké random fantasy tak dám o hvězdu víc. Ani tak by to, ale nebyla žádná sláva. ()

Související novinky

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

31.08.2023

Už to bude pěkných pár let, co byl oznámen reboot kultovní akční sci-fi fantasy Highlander v čele s Henrym Cavillem a režisérem Chadem Stahelskim (John Wick) za kamerou. Jenže Cavill měl od té doby… (více)

Sledovanost Zaklínače klesá

Sledovanost Zaklínače klesá

07.07.2023

Nedávno jsme psali článek zabývající se odchodem hlavní hvězdy Zaklínače Henryho Cavilla, a jak si tvůrci představují, že představí jeho náhradu. Už tehdy jsme se nicméně zabývali taky otázkou, jaké… (více)

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

02.07.2023

Třetí řada známého Netflix seriálu Zaklínač před pár dny dorazila na streamovací službu – respektive dorazila tam její první část. Zatímco prvních pět epizod už mají diváci k dispozici, zbylé tři… (více)

Reklama

Reklama