Reklama

Reklama

Zaklínač

(seriál)
Trailer 3
USA / Polsko, (2019–2024), 30 h 55 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Zaklínač Geralt, mutant a lovec příšer, těžce hledá svoje místo ve světě, kde lidé jsou často ohavnější než zvěř. (Netflix)

Recenze uživatele Karzelek k tomuto seriálu (2)

Zaklínač (2019) 

Jít na zaklínače nepřipraven, je něco jako jít na Avengers:EndGame jako na první film od Marvelu. Kdo se v daném světě nechytá tak toho nechytne pravděpodobně ani tento seriál. Pokud ovšem máte knihy přečteny, nezbývá než jásat. A to přitom dopředu víte, co se stane neboť seriál vypráví povídky, které jste již četli. A osobně v tom vidím největší plus. Srdce mi zabušilo vždy, když jsem si na danou scénu vzpomněl z knihy, jak rovněž i když se scéna odehrála jinak než bylo v knize a člověk mohl porovnávat. Co se týče skoků v čase, tak ty musely být i nečtenářům jasné po třetím díle (a retrospektivně to člověku mohlo všechno "dojít"), takže názory lidí, kteří se nechytali a seriálu to vyčítají, neberu vážně. A teď abych nebyl jenom pozitivní: Drak byl otřesný, linka Ciri mě krutě nebavila (ale ta mě nebavila nikdy ani v knihách, a to tam má Ciri ještě víc prostoru než v seriálu), Triss už pro mě asi nikdy nebude při čtení zaklínače sexuálním objektem číslo 1, a Geralt v 1. Díle nepochválil Renfri její krajkové kalhotky (to scénaristům asi nezapomenu :-D). No a bitva o Sodden v seriálu jakože nebyla. A teď pro změnu pozitiva. Geralt je úžasný (to jeho vrčené HMM se musím naučit), Jaskier (Marigold) je přesně stejně ujetý, jak má být, čaroděje mi umí pěkně zvednout adrenalin v žilách, stejně jako v knížkách, no a jsou tam cecky a stříká tam krev. Škoda, že další série má být prý až za 2 roky. S takovým budu dědek než se dočkám konce ságy :-) ()

Série 2 (2021) (S02) 

Přemýšlím zda tomu dát odpad nebo plnou palbu. Osobně se mi první série líbila mnohem víc. Oni to není špatné.. Ono to vůbec není špatné.. Ale se Zaklínačem to má společné pouze jména hlavních postav.. ()

Související novinky

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

31.08.2023

Už to bude pěkných pár let, co byl oznámen reboot kultovní akční sci-fi fantasy Highlander v čele s Henrym Cavillem a režisérem Chadem Stahelskim (John Wick) za kamerou. Jenže Cavill měl od té doby… (více)

Sledovanost Zaklínače klesá

Sledovanost Zaklínače klesá

07.07.2023

Nedávno jsme psali článek zabývající se odchodem hlavní hvězdy Zaklínače Henryho Cavilla, a jak si tvůrci představují, že představí jeho náhradu. Už tehdy jsme se nicméně zabývali taky otázkou, jaké… (více)

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

02.07.2023

Třetí řada známého Netflix seriálu Zaklínač před pár dny dorazila na streamovací službu – respektive dorazila tam její první část. Zatímco prvních pět epizod už mají diváci k dispozici, zbylé tři… (více)

Reklama

Reklama