Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Příběh zázraků a lásky" se točí kolem dívky jménem Mitsuha a chlapce jménem Taki. Mitsuha je studentkou střední školy, která žije spolu se svou mladší sestrou a babičkou v málem městečku hluboko v horách. Mitsuha je dcerou zdejšího starosty, který je velmi přísný a obzvláště nyní, když se blíží další volby, chce, aby se jeho dcera chovala vzorně. Dívka je také svazována spoustou tradic spojených s tím, že se její rodina po několik generací stará o šintoistickou svatyni ve městě. Není tedy divu, že Mitsuha svůj život velmi těžce snáší a sní o nádherném životě ve velkém městě jakým je Tokio. V centru Tokia žije Taki, student střední školy, který tráví svůj volný čas se svými přáteli, nebo na brigádě v italské restauraci, kde pracuje jako číšník. Takiho velkým koníčkem je architektura a výtvarné umění. Jednoho dne má Mitsuha velmi živý sen, ve kterém je chlapcem v centru Tokia. Taki má také zvláštní živý sen, ve kterém je mladou studentkou v malém městečku v horách, kde nikdy nebyl... (Jeoffrey)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (221)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Do pytle práce, další film, co Makoto Šinkai natočil a já mám teď nutkání začít provádět nějaké totálně maskulinní zhovadilosti - jako třeba vysmívat se roztomilým koťátkům a dopovat nosorožce steroidama, nebo tak něco - a to jenom proto, abych nebyl tak rozněžnělej, jako momentálně jsem. Ono se to totiž dost povedlo, tenhle film je další skvělá Makotovo věc a to jsem si první tři čtvrtě hodinu myslel, že TO tam tentokrát není, jen obyčejná romance s mnohokrát viděným prohazovaní těl, bez melancholie, bez toho, co činí filmy tohohle tvůrce jedinečnými, ale pak... Pak je to zase další slzopudná, leč originální a... A... A je to prostě fajn, howgh. PS: asi vyhodím všechny své kožené náramky a začnu nosit třikrát obtočený, pletený provázek ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní film působí moderně a přitom vychází i ze starých příběhů o návratu do míst, které znáš jen ze snu. Líbilo se mi časové i prostorové prolínání, ale přiznávám, že jsem se v něm občas ztrácela. Nechci na film uplatňovat logiku, takže jsem se nechala unášet a čekala, až se mi roviny opět propojí a vysvětlí. Se závěrem se stupňuje napětí a také emoce. SHRNUTÍ: Vzpomínky na věci, které se nestaly. Zapomnění důležitých milníků, které se staly. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Tradične kvalitná japonská 2D animácia, ktorá je v tomto prípade dovedená takmer až k dokonalosti. Sofistifikované a prepracované do najmenších detailov, čo veľmi kvitujem. Pri viacerých obrazoch a scénach som nevedel, kam sa mám skôr dívať. Či už ide o tokijské megacity alebo krásne zábery prírodných scenérií. Vytkol by som iba, že sa obraz snaží byť občas realistickejší ako je samotná realita - napr. keď animácia ukazuje lámanie svetelných lúčov na šošovke kamery - pri animácii je to však blbosť. To sú však len drobnosti. Čo sa týka príbehu, áno, je to typické anime so všetkým, čo k tomu patrí, aj so svojsklými japonskými nuansami, ktoré Európan asi nebude v dostatočnej miere chápať. Po rozlúsknutí pointy, ktorá príde asi v prvej tretine filmu, už príbeh ide len na zotrvačnosť a nič zaujímavejšie neprináša. ''Segra, zasa si chytáš kozy?'' ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Nejpřeceňovanější anime roku 2016. Příběh nepřináší nic nového. Mistrně poskládané střípky nepříliš okoukaných klišé, skvěle odvedená řemeslná práce, emoce naladěné tak, aby film rezonoval ve vaší vlnové délce. Ale aby bylo jasno, stále je to výborná podívaná. U první poloviny jsem se náramně (neironicky!) bavila, ta druhá se na můj vkus už trochu táhla. Obávám se, že máme tendenci promíjet animovaným filmům mnohem víc, než by prošlo u hraných. Asi proto, že reálněji působící fikci budeme rozpitvávat ze všech hledisek, kdežto zde se necháme unést do jiné dimenze a když přistoupíme na režisérovu hru, zapomeneme na pozemské zákony a na konci nám zůstane jen ona melancholická rezonance... K žebříčku filmů mého života má však toto mooc daleko. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Celá Shinkaiova tvorba v jednej celovečernej kompilácii. Množstvo odkazov na predchádzajúce snímky, množstvo historických, kultúrnych vsuviek, množstvo japonských tradícií. Najväčšie pozitívum je však animácia, ktorá je skutočne ohromná a vyvoláva emócie. Takže aj keď film má nejaké svoje chyby (najmä scenáristické), vo výsledku to nahradzuje vec, ktorou Makoto Shinkai vyniká a ktorá už bude jeho rukopisom - perfektný vizuál. Vizuál, ktorý ma v záveri dojal až k slzám. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (17)

  • Přestože je Itomori vymyšleným městem, bylo vytvořeno na motivy skutečného města jménem Hida. (novoten)
  • Restaurace, kde pracuje Taki, se jmenuje „Il giardino delle parole“, což je italsky „Zahrada slov“, název jednoho z předchozích filmů Makoty Šinkaie. (fallanga)

Reklama

Reklama