Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Příběh zázraků a lásky" se točí kolem dívky jménem Mitsuha a chlapce jménem Taki. Mitsuha je studentkou střední školy, která žije spolu se svou mladší sestrou a babičkou v málem městečku hluboko v horách. Mitsuha je dcerou zdejšího starosty, který je velmi přísný a obzvláště nyní, když se blíží další volby, chce, aby se jeho dcera chovala vzorně. Dívka je také svazována spoustou tradic spojených s tím, že se její rodina po několik generací stará o šintoistickou svatyni ve městě. Není tedy divu, že Mitsuha svůj život velmi těžce snáší a sní o nádherném životě ve velkém městě jakým je Tokio. V centru Tokia žije Taki, student střední školy, který tráví svůj volný čas se svými přáteli, nebo na brigádě v italské restauraci, kde pracuje jako číšník. Takiho velkým koníčkem je architektura a výtvarné umění. Jednoho dne má Mitsuha velmi živý sen, ve kterém je chlapcem v centru Tokia. Taki má také zvláštní živý sen, ve kterém je mladou studentkou v malém městečku v horách, kde nikdy nebyl... (Jeoffrey)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (222)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Do pytle práce, další film, co Makoto Šinkai natočil a já mám teď nutkání začít provádět nějaké totálně maskulinní zhovadilosti - jako třeba vysmívat se roztomilým koťátkům a dopovat nosorožce steroidama, nebo tak něco - a to jenom proto, abych nebyl tak rozněžnělej, jako momentálně jsem. Ono se to totiž dost povedlo, tenhle film je další skvělá Makotovo věc a to jsem si první tři čtvrtě hodinu myslel, že TO tam tentokrát není, jen obyčejná romance s mnohokrát viděným prohazovaní těl, bez melancholie, bez toho, co činí filmy tohohle tvůrce jedinečnými, ale pak... Pak je to zase další slzopudná, leč originální a... A... A je to prostě fajn, howgh. PS: asi vyhodím všechny své kožené náramky a začnu nosit třikrát obtočený, pletený provázek ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Tak to letos Makoto Shinkai opět vyhrál. Nádherný anime filmeček, který se ze začátku tváří jako takové to veselejší, až na hlavu postavené fantasy s na první pohled dost nelogickými prvky (každý si určitě řekne, proč se nemohou kontaktovat, když mají na sebe číslo, atd.), ale postupem času se to rozvine v něco, co zde popisovat nebudu, protože na rozdíl od ostatních zde chápu význam slova „spoiler“ a jak moc to může pokazit požitek. Zpracováno výtečně. Obrazem něco, z čehož každému, kdo dá na krásnou kresbu, potečou pomyslné sliny. Žádné zbytečné postavy navíc, ke kterým by si člověk nedokázal udělat za ty ani ne dvě hodiny určitý vztah. A dějově to zase dokázalo vypustit vše ne tolik podstatné a nabídnout neskutečně napínavé finále. Samozřejmě i hromadu upřímných emocí. Já - spokojen. Po nepřílišném nadšení z podobně vizuálně poutavého Koe no Katachi vybírám jako letošní nejlepší anime film právě tento. 95% ()

Reklama

swed 

všechny recenze uživatele

Nechce se tomu věřit, ale Šinkai to skutečně dokázal. Po téměř deseti letech od jeho vrcholného díla "5 centimetrů za sekundu" přišel s obdobně emocionální peckou, která se nebojí míchat/střídat neslučitelné žánry a razantně měnit směr vyprávění - divák je už před polovinou ponechán s otevřeným ústy a nemožností odhadnout následující vývoj. Stejně jako již zmíněných "5 centimetrů" jde o film pro lidi s hlavou v oblacích. Realisticky orientovaní jedinci se s ním nejspíš minou. 10/10 ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Koukal jsem, co jsem od Šinkaie už viděl, a narazil jsem na svůj komentář k The Place Promised in Our Early Days. A zjistil jsem, že k Your Name můžu napsat úplně to samé: "Hezké anime s poměrně smysluplným příběhem, který sice nepřinese nic překvapivého, ale určité detaily jsou hezké a funguje jako páteř po transcendentálním příběhu o dvou blízkých duší, jejichž pouto přesahuje samotnou naši realitu." A takto bych mohl pokračovat v přepisu celého komentáře. Až na pár výjimek Šinkai sice mění příběhy, ale celý princip jeho vyprávění a i ta forma zůstává. Your Name je výtvarně velmi, velmi hezky zpracované Anime. Romatický příběh je proložen různými zajímavými scénami a aspekty a má to svou klidnou poetiku, kterou mám rád. Ale žádné mistrovství se tu neodehrává. Šinkai a jeho tým jsou poctiví řemeslníci, kteří své řemeslo odvádí perfektně a precizně. Drží se toho, co mají v ruce a věnují tomu náležitou péči i odbornost. Tady se sice pouští na tenký led s logikou časových linií, ale když to člověk bere jako pohádku a "tak jak to je", tak se nad to v zájmu melancholie dá povznést. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

I když to tak možná podle mých hodnocení nevypadá, tak mám tvorbu Makota Šinkaie v podstatě velmi rád. Ten pán dokáže rozehrát opravdu skvělé, příjemné, poetické a hluboké představení, které si člověk dokáže velmi dobře užít. Jediné s čím jsem měl až do dnešního dne tak trochu problém a asi hlavní důvod proč jsem některým jeho dílům nemohl dát plné hodnocení byl prostě konec. U většiny z nich jsem vždycky něco očekával, představoval si jak by to mělo být zakončené a snad nikdy mi to nevyšlo. Navíc ve mě způsoby jak to Makoto povětšinou uzavíral vyvolávaly spíše zklamání, které mírně posílalo do kopru ten silný zážitek, který jsem si během sledování úspěšně budoval. No a teď je to konečně překonáno. Makoto konečně předvedl závěr, který umocnil mé dojmy a tak si ode mě prostě 5* zaslouží. Animace, hudba i postavy jsou opět výborné a i to jak si Makoto pohrává s časem a vědomím je prostě hodně originální a zajímavá podívaná. Nemám co vytknout, krásné příjemné a poetické... 9,5/10 ()

Galerie (60)

Zajímavosti (17)

  • Stužka, kterou nosí Mitsuha, reprezentuje nit osudu, která podle japonské pověry spojuje člověka s jeho osudovým protějškem. Tuto pověru dále zpracovává seriál Doteky osudu (od r. 2012). (fallanga)
  • Jméno Mitsuha se dá do češtiny přeložit jako „tři listy“. Její babička se jmenuje Hitoha, což znamená „jeden list“, její matka Futaba - „dva listy“ a její mladší sestra Yotsuha - „čtyři listy“. (fallanga)

Reklama

Reklama