Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Příběh zázraků a lásky" se točí kolem dívky jménem Mitsuha a chlapce jménem Taki. Mitsuha je studentkou střední školy, která žije spolu se svou mladší sestrou a babičkou v málem městečku hluboko v horách. Mitsuha je dcerou zdejšího starosty, který je velmi přísný a obzvláště nyní, když se blíží další volby, chce, aby se jeho dcera chovala vzorně. Dívka je také svazována spoustou tradic spojených s tím, že se její rodina po několik generací stará o šintoistickou svatyni ve městě. Není tedy divu, že Mitsuha svůj život velmi těžce snáší a sní o nádherném životě ve velkém městě jakým je Tokio. V centru Tokia žije Taki, student střední školy, který tráví svůj volný čas se svými přáteli, nebo na brigádě v italské restauraci, kde pracuje jako číšník. Takiho velkým koníčkem je architektura a výtvarné umění. Jednoho dne má Mitsuha velmi živý sen, ve kterém je chlapcem v centru Tokia. Taki má také zvláštní živý sen, ve kterém je mladou studentkou v malém městečku v horách, kde nikdy nebyl... (Jeoffrey)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (221)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Myslím, že je velká škoda, že se ještě nepodařilo japonské anime pořádně dostat i do českých kin. Myslím, že má celkem velký potenciál, i když je pravda, že aby to bylo komerčně úspěšné, asi by to docela dlouho trvalo. Ale i tak je to škoda, protože snímek "Kimi no na wa." je důkazem toho, že o hodně přicházíme. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Ano, jistě se najde dosti podobných námětů. Asijská kinematografie, a nejen anime, je jimi až protkaná. Dalo by se najít i dost zdrojů inspirací. Ať již v tvorbě jiných, či přímo v Šinkaiově. Myslím ale, že srovnávání zde není na místě. Zde je to... jiné... Pokud se dokážete od srovnávání oprostit, dostane se vám nádherného až dech beroucího snímku. Detailní, propracované, vtipné, něžné, romantické, dramatické, uvěřitelné, úžasné a zapamatovatelné. Do nejmenšího detailu. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tento snímek vyčnívá v žánru anime hrozně zajímavou myšlenkou a hlavně totálním oproštění se od klišé. Velkou část stopáže jsem měl strach, že sleduji přeslazenou romantickou předvídatelnou jednohubku a tedy zbytečně ztrácím čas. Tvůrci z toho ovšem dokázali vyrobit něco mnohem víc a dali mi tak příležitost si po hodně dlouhé době užít anime. Dokonce se mi hrozně líbila animace, což u starších anime rozhodně říct nedovedu. Dlouhou chvíli mi bohužel trvalo, abych se ponořil do děje a nepříjemně dlouho jsem se tedy nudil. Také mohu jistotou prohlásit, že Sake pochybného původu nikdy nepozřu. Japonsko je zvrhlý národ hovad a dokážou člověk znechutit nemožné. Také mě neskutečně zklamalo, že se nekonal otevřený konec, hrozně by snímku slušel. Takhle to budou "jen" tři hvězdy. ()

VaHo 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem se moc nechytal, ale tak od druhé poloviny jsem jen zíral. Romance se sympatickými hrdiny, chytrým scénářem s geniální hudbou a dechberoucími (animovanými) scenériemi. Na konci jsem byl už jen regulérně dojatý. Jo, je to skvělý film (i když je u něj třeba mít tu správnou náladu a dost trpělivosti).. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Od začiatku mi to učarovalo. Asi sa ani nebojím už po prvom pozretí označiť film ako jedno z najlepších (možno aj to najlepšie) anime aké som kedy videl. Odvážne slova ale nemôžem si pomôcť, takto emocionálnu jazdu som dlho nezažil. Animácia je odzbrojujúca, vyhranie sa s farbami a tienmi nádherne, no a ten príbeh. Pohlcujúci, podnetný, bohatý na myšlienky, plný silných scén a odrozprávaný krásnou formou. Ak chcete zážitok čo si budete dlho pamätať, toto je správna voľba. Makoto Šinkai sa práve stal režisérom ktorého filmy si začnem postupne napozerávať a je mi ľúto že som ho doteraz obchádzal. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (16)

  • Restaurace, kde pracuje Taki, se jmenuje „Il giardino delle parole“, což je italsky „Zahrada slov“, název jednoho z předchozích filmů Makoty Šinkaie. (fallanga)
  • Jméno Mitsuha se dá do češtiny přeložit jako „tři listy“. Její babička se jmenuje Hitoha, což znamená „jeden list“, její matka Futaba - „dva listy“ a její mladší sestra Yotsuha - „čtyři listy“. (fallanga)

Reklama

Reklama